Είναι δυνατόν να επισκεφθείτε τη Λα Σορβόννη στο Παρίσι;

Πώς να μπείτε (Υπαινιγμός: Είναι δύσκολο για σας)

Πολλοί τουρίστες που ελπίζουν να περιηγηθούν στις αίθουσες του πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι είναι απογοητευμένοι να γυρίσουν από τους φρουρούς στις πόρτες. Υπάρχει ένας καλός λόγος για τις ανασκευές: η είσοδος στο θεσμό της αποκριάς είναι κατ 'αρχήν αποκλειστική για τους φοιτητές και τη σχολή.

Παρόλα αυτά, είναι πιθανό να επισκεφθείτε τη Σορβόννη εάν οργανώσετε μια περιήγηση μπροστά από το χρόνο (και είναι σε θέση να συγκεντρώσει αρκετούς ανθρώπους μαζί).

Μπορώ να σας πω (ως απόφοιτος) ότι αν ενδιαφέρεστε πραγματικά να το δείτε, αξίζει τον κόπο σας να σχεδιάσετε μπροστά. Δεν μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα μπείτε στα φαντάσματα αξιοσημείωτων αποφοίτων, όπως οι Simone de Beauvoir, Denis Diderot ή Thomas Aquinas.

Ομαδικές επισκέψεις στους κύριους πανεπιστημιακούς χώρους (με διορισμό)

Η Σορβόνη διοργανώνει τακτικά επισκέψεις σε ομάδες για 10 έως 30 άτομα. Οι ξεναγήσεις διαρκούν περίπου 90 λεπτά και πραγματοποιούνται με ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός από ένα Σάββατο το μήνα. Δυστυχώς, όλες οι εκδρομές στη Σορβόννη δίνονται στα γαλλικά - θα πρέπει να κανονίσετε έναν γαλλικό ομιλητή να έρθει μαζί σας και να μεταφραστεί για σας αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τη γαλλική γλώσσα.

Διαβάστε τις σχετικές: Βασικές γαλλικές εκφράσεις ταξιδιού για μάθηση

Τιμολόγια εισόδου με ξεναγό

Οι ξεναγήσεις της Σορβόννης είναι σήμερα 9 ευρώ για ενήλικες και 4 ευρώ για φοιτητές και μεγάλες οικογένειες.

Γράψτε ή καλέστε χρησιμοποιώντας τις παρακάτω λεπτομέρειες.

Πώς να κάνετε κράτηση στη Σορβόννη;

Δυστυχώς, η κράτηση μιας από αυτές τις επιφανείς εκδρομές δεν μπορεί επί του παρόντος να γίνει online - ένα σημάδι ότι το πανεπιστήμιο έχει αποφύγει να εισέλθει στον 21ο αιώνα; Ενδεχομένως, ναι.

Θα πρέπει είτε να στείλετε ένα e-mail στο visites.sorbonne@ac-paris.fr ή να καλέσετε το +33 (0) 140 462 349.

Εάν μπορείτε να διαχειριστείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα γαλλικά, ίσως βεβαίως να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας (εάν οι ικανότητές σας στη Γκλάντσια είναι κακές ή ανύπαρκτες, δοκιμάστε να βάλετε το απλό αίτημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Google Translate και βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε σαφώς τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο μήνυμα ).

Διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες: Πώς να αποφύγετε την υπηρεσία "Rude" στο Παρίσι και τη Γαλλία

Οι εκδρομές είναι διαθέσιμες για τους επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα, αλλά παρακαλούμε να προσδιορίσετε το μέλλον.

Δοκίμασα, αλλά απέτυχα να φτάσω στις πόρτες ....

Δεν θα μπορέσετε να εισέλθετε παρά τις προσπάθειές σας; Να μην φοβάσαι: εκτός από λίγους διάσημους διαδρόμους και αίθουσες διδασκαλίας, τη διάχυτη μυρωδιά των σκονισμένων βιβλίων και τις μαγευτικές αλλά αρκετά κενές αυλές, δεν υπάρχει τίποτα να δεις αν δεν είσαι σπουδαστής. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την υπέροχη πλατεία και το σιντριβάνι, να δείτε το κτήριο του πανεπιστημίου, να έχετε έναν ισχυρό εσπρέσο σε μια από τις κοντινές καφετέριες και στη συνέχεια να εξερευνήσετε τις πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες της Λατινικής συνοικίας. Pas si mal .

Σαν αυτό? Διαβάστε τα σχετικά χαρακτηριστικά: