Χρήσιμα γαλλικά ταξιδιωτικά λόγια και εκφράσεις

Λεξιλόγιο "Cheatsheets" για καθημερινές ανταλλαγές

Πριν ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας στο Παρίσι, είναι καλή ιδέα να μάθετε μερικά πολύ βασικά γαλλικά λόγια και εκφράσεις. Ακόμη και αν η γλώσσα δεν είναι το ισχυρό σας κοστούμι και είστε σίγουροι ότι μπορείτε να περάσετε με τα αγγλικά, μαθαίνοντας μερικά χαιρετισμούς και ευγενικές εκφράσεις στη "Γκαλική γλώσσα" θα πάτε πολύ να χαλαρώσετε την ανταλλαγή σας με τους ντόπιους, ειδικά με αυτούς μιας παλαιότερης γενιάς που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τα αγγλικά.

Και για όσους από εσάς με πάθος για την εκμάθηση ξένων γλωσσών , το να περάσετε λίγες ώρες πάνω από αυτά τα γαλλικά φύλλα λεξιλογίου και φράσης θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε αρκετά το γαλλικό σας ώστε να αισθάνεστε σίγουροι για την πλοήγηση σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις στο Παρίσι και σε άλλα φραγκοφωνικά μέρη.

Βασικές ευχές και ευγενικές ερωτήσεις στα γαλλικά

Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε πώς να απευθυνθείτε ευγενικά στα γαλλικά, γεγονός που συχνά βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των ανταλλαγών σας με τους Παρισινούς. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βασικές ευγενικές γαλλικές λέξεις και εκφράσεις , συμπεριλαμβανομένων των "Bonjour" και "merci".

Διαβάστε τις σχετικές: 5 τρόποι για να αποφύγετε την υπηρεσία "Rude" στο Παρίσι και τη Γαλλία

Διατροφή σε εστιατόρια: Βασικό λεξιλόγιο και φράσεις

Το φαγητό και το φαγητό στο Παρίσι δεν είναι αστεία, και εκτός από τα εστιατόρια που είναι γενικά (και προφανώς) τουριστικές παγίδες, τα περισσότερα εστιατόρια στην πρωτεύουσα δεν θα προσφέρουν μενού με αγγλική γλώσσα. Ενώ είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα εστιατόρια και μπιστρό του Παρισιού μιλούν τουλάχιστον βασικά αγγλικά και ίσως να σας βοηθήσουν να αποκρυπτογραφήσετε το μενού, γιατί να μην εμπλουτίσετε την κατανόησή σας - και να διασκεδάσετε περισσότερο στο Παρίσι - μελετώντας κάποιο βασικό λεξιλόγιο εστιατορίου στο Παρίσι ;

Επίσης, διαβάστε: Πώς να αφήσετε συμβουλές στο Παρίσι και την υπόλοιπη Γαλλία;

Να πάρει γύρω από την πόλη: Πώς να περιηγηθείτε σαν επαγγελματίας

Το μετρό του Παρισιού μπορεί να είναι λίγο συντριπτικό στην πρώτη χρήση. Γνωρίστε με μερικά από τα σημεία που είναι πιθανό να δείτε γύρω από το μετρό και μάθετε βασικές λέξεις και εκφράσεις για να περάσετε την πόλη.

Περισσότερα: Βασικό λεξιλόγιο για το μετρό του Παρισιού στα γαλλικά

Αναπτύξτε το γαλλικό λεξιλόγιο ταξιδιού σας ακόμα περισσότερο:

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον έλεγχο του Sandrine de Paris: Ένας πόρος για τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό και πάντα ενημερωτικό site που διευθύνεται από τον πολύ ταλαντούχο παριζιάνικο φίλο μου με το ίδιο όνομα. Ο ιστότοπός της είναι γεμάτος διασκεδαστικά και προσεκτικά επιμελημένους πόρους και ασκήσεις που περιλαμβάνουν γαλλικά τραγούδια, ταινίες και άλλα μέσα ενημέρωσης που σας επιτρέπουν να μάθετε πολλά για τον γαλλικό πολιτισμό ενώ σφίγγετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας.