Πώς να αποφύγετε την υπηρεσία "Rude" στο Παρίσι και τη Γαλλία: 5 Συμβουλές

Αποκρυπτογράφηση πολιτιστικών κανόνων και αγώνων

Όλοι γνωρίζουν ότι οι Παριζιάνικοι είναι αγενείς, έτσι; Είναι βεβαίως ένα στερεότυπο που ακόμη και οι γάλλοι άνθρωποι έξω από το μεγάλο κεφάλαιο σφίγγουν σκληρά. Αν ζητήσετε από τους κατοίκους της Τουλούζης , της Νάντης ή της Λυών, πιθανότατα να ανταποκριθούν με λίγο γνωστό χαμόγελο και δραματικό αναστεναγμό, αν τους ρωτήσετε τι σκέφτονται για την πρωτεύουσα, ακόμη και μέχρι να σχολιάσουν: «Δεν μπορώ Stand it there! Οι άνθρωποι είναι τόσο σνομπ, τόνισε και αγενής ! "

Γιατί λοιπόν, είναι σημαντικό να αμφισβητήσουμε αυτό που φαίνεται να είναι κοινή γνώση ακόμη και μεταξύ των γάλλων συμπατριωτών, και μερικές φορές μάλιστα σημειώνεται και από τους ίδιους τους Παρίσιους; Λοιπόν, όπως εξηγούμε με τη διασκεδαστική ματιά μας στα πιο συνηθισμένα στερεότυπα για το Παρίσι , η έννοια της "αγένειας" η ίδια είναι, σε μεγάλο βαθμό, πολιτιστικά σχετική.

Αυτό το ενδιαφέρον άρθρο της Guardian διερευνά, για παράδειγμα, πώς η ιδέα της "οργής" υπηρεσίας εστιατορίου του Παρισιού πέφτει πολύ συχνά σε πολιτιστικές παρεξηγήσεις: ενώ οι Αμερικανοί συνηθίζουν να έρχονται για να ρωτούν πώς είναι κάθε πέντε λεπτά, οι Γάλλοι τείνουν να προτιμούν να μένουν μόνοι να τρώνε το γεύμα τους, ζητώντας το λογαριασμό μόνο όταν είναι έτοιμοι.

Ας μην παιδεύουμε τον εαυτό μας: μερικές φορές η εξυπηρέτηση είναι πραγματικά αγενής. Και οι τουρίστες έχουν το δικαίωμα να περιμένουν βασικά ευγενική μεταχείριση από τους διακομιστές, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ή το προσωπικό του γραφείου πληροφοριών. Αν είστε προσβεβλημένοι, αφήνετε να περιμένετε για ώρες χωρίς υπηρεσία ή να αρνηθείτε την υπηρεσία για αμφίβολους λόγους, μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε. Αλλά πιο συχνά, υπάρχει μια γκρίζα περιοχή που πρέπει να οριστεί καλύτερα. Η ακαταστασία είναι μερικές φορές ζήτημα αντίληψης και η εκμάθηση κάποιων βασικών πολιτιστικών συνηθειών και συνηθειών που είναι κοινές στο Παρίσι μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εξομάλυνση της εμπειρίας σας. Η κατώτατη γραμμή μας; Αν είστε ανήσυχοι για το ότι πάσχετε από εχθρική υπηρεσία στο Παρίσι και θέλετε να μάθετε πώς να περιηγείστε σε μερικές τυπικές πολιτιστικές ανταλλαγές σε εστιατόρια, καταστήματα και στους δρόμους, διαβάστε παρακάτω.