Καλύτερες ισπανικές πόλεις

Κορυφαία μέρη για επίσκεψη σε ισπανικές διακοπές

Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία στον ιστό για την Ισπανία, μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να βρεθεί ένας απλός οδηγός για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Οι παρακάτω πόλεις είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για να επισκεφτείτε στην Ισπανία - κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για κάθε πόλη σε μια σελίδα: πόσο χρόνο θα περάσετε εκεί, τι να κάνετε και ποιες ημερήσιες εκδρομές κάθε πόλη.

Επιλέγοντας την πόλη σας για ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο ή μια περιήγηση στην Ισπανία

Επισκεφτείτε την Ισπανία για ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο ή μια μεγαλύτερη περιοδεία στην Ισπανία;

Πόσο καιρό το ταξίδι σας θα έχει μεγάλη επιρροή σε ποια πόλη ή πόλεις θα πρέπει να επισκεφθείτε.

Καλύτερη πόλη για να ξεκινήσετε μια περιήγηση στην Ισπανία

Αν σκοπεύετε να περάσετε μια εβδομάδα ή δύο στην Ισπανία, θα πρότεινα να ξεκινήσετε στη Μαδρίτη. Από εκεί μπορείτε να φτάσετε οπουδήποτε: ξοδεύετε ολόκληρο το ταξίδι σας στην πρωτεύουσα και στις γύρω πόλεις του Τολέδο και της Σεγκόβια, κατευθυνθείτε νότια προς την Ανδαλουσία ή βόρεια προς Βαρκελώνη και Σαν Σεμπαστιάν, ή πηγαίνετε από το πεπατημένο μονοπάτι και κατευθυνθείτε προς τη Γαλικία. Διαβάστε περισσότερα για τις περιηγήσεις της Ισπανίας από τη Μαδρίτη .

Καλύτερη πόλη διάλειμμα Σαββατοκύριακου στην Ισπανία

Οι περισσότερες από τις πόλεις αυτής της σελίδας, ειδικά οι πέντε κορυφαίες, είναι ιδανικές για ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία. Διαβάστε περισσότερα για Διακοπές Σαββατοκύριακου στην Ισπανία

Δείτε επίσης: Καλύτερα κόμματα στην Ισπανία

Καλύτερες ισπανικές πόλεις

1. Μαδρίτη

Η Μαδρίτη παίρνει μικτές αντιδράσεις από πολλούς επισκέπτες: κάποιοι βρουν τον ρυθμό ζωής και την ποικιλομορφία της πόλης εξαιρετικά συναρπαστικό, ενώ άλλοι είναι απογοητευμένοι από το μέγεθος της πόλης και δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν αυτό που μπορεί να προσφέρει η Μαδρίτη.

Όσο περισσότερο περάσετε εδώ, τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε.

2. Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι χωρίς αμφιβολία η πιο δημοφιλής πόλη που επισκέπτεται στην Ισπανία. Με την αρχιτεκτονική του Gaudi, τη Las Ramblas και τη ζωντανή ζωή της πόλης, είναι διακοπές μόνη της!

3. Σεβίλλη

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η Σεβίλλη είναι καυτή ! Και με περισσότερους τρόπους από έναν. Όχι μόνο το Alcazar και ο καθεδρικός ναός γοητεύουν όλους εκείνους που το επισκέπτονται, αλλά οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι φτάνουν συχνά σε 120ºF!

4. Γρανάδα

Είναι εκπληκτικό το ποσό των δροσερών πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χωρέσετε σε μια τόσο μικρή πόλη. Με το μαυριτανικό φρούριο Αλάμπρα , τις ελεύθερες τάπας και τα μαροκινά σπίτια τσαγιού, δεν θα θέλετε να φύγετε.

5. Σαν Σεμπαστιάν

Μία από τις ωραιότερες παραλίες στην Ισπανία και ακόμα καλύτερα pintxos .

6. Μπιλμπάο

Το σπίτι στο Μουσείο Guggenheim, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ισπανίας, και ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε εξαιρετική pintxos , η εκδοχή tapas της χώρας της Βασκικής.

7. Βαλένθια

Η Βαλένθια είναι πολύ μικρότερη από την τρίτη πιο πολυσύχναστη πόλη της Ισπανίας, αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετή γοητεία για να σας κρατήσει απασχολημένους για μερικές μέρες. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη Paella Valenciana ! (Η Paella εφευρέθηκε στη Βαλένθια.)

8. Κόρδοβα

Το Mezquita (τζαμί) στην Κόρδοβα είναι το κύριο αξιοθέατο της πόλης, αλλά η περιοχή γύρω από αυτό είναι εξίσου ελκυστική, ιδιαίτερα η εβραϊκή συνοικία.

9. Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα

Ο προορισμός των κατοίκων του Camino de Santiago, του καθεδρικού ναού του Σαντιάγο, είναι ένα από τα παλαιότερα και ωραιότερα στην Ισπανία. Η καταπράσινη ύπαιθρο γύρω από το Σαντιάγο αξίζει επίσης να δει.

10. Σαλαμάνκα

Η Σαλαμάνκα, δυόμισι ώρες βορειοδυτικά της Μαδρίτης, είναι μια πανέμορφη πανεπιστημιακή πόλη με εντυπωσιακά ομοιόμορφη αρχιτεκτονική ψαμμίτη (ομοιόμορφη με καλό τρόπο).