Τι να κάνετε στη Las Ramblas στη Βαρκελώνη

Δέκα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη πιο διάσημη οδό της Βαρκελώνης

Κάθε τουρίστας στη Βαρκελώνη κατευθύνεται προς τη Las Ramblas. Αλλά τι πρέπει να κάνουμε εκεί;

Αυτό το άρθρο είναι μέρος των 100 πράγματα που κάνουμε στη Βαρκελώνη

Κάποιοι αποκαλούν το δρόμο «La Rambla», αλλά επειδή στην πραγματικότητα είναι μια σειρά από δρόμους που συνδέονται μεταξύ τους, πολλοί άλλοι το ονομάζουν «Las Ramblas». Το "Les Rambles" είναι το καταλανικό όνομα γι 'αυτό.

Το όνομα στην πινακίδα του δρόμου είναι η La Rambla.

Ωστόσο, κατά την εμπειρία μου, οι περισσότεροι τουρίστες την αποκαλούν «Las Ramblas», γι 'αυτό παραμένω σε αυτό το όνομα. Και όπως οι περισσότεροι το σκέφτονται ως ένα δρόμο, το αναφέρω στο μοναδικό.

Πού τρέχει η Las Ramblas;

Οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται τη Λας Ράμπλας σαν να τρέχουν από την περιοχή του λιμανιού μέχρι την Placa Catalunya. Ωστόσο, η Las Ramblas συνεχίζει στην πραγματικότητα πέρα ​​από την Placa Catalunya κατά μήκος της La Rambla de Catalunya, στο Diagonal.

Υπάρχει επίσης ένας δρόμος που ονομάζεται Nou de la Rambla που τρέχει κάθετα προς τη Las Ramblas.

Είναι η Las Ramblas ασφαλής;

Οι τουρίστες συχνά ληστεύονται στη Las Ramblas. Δεν μιλάμε για βίαιες κούρσες, μόνο για pickpocking και για τσάντα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ στη Las Ramblas, αλλά μην αφήσετε τον φόβο να χαλάσει το ταξίδι σας. Διαβάστε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας για ταξίδια στην Ισπανία .

Ποια είναι τα διάφορα τμήματα της Las Ramblas που ονομάζονται;

Τα τμήματα της Las Ramblas έχουν ως εξής (από βορρά προς νότο):

Rambla de Catalunya

Το κομμάτι που ξεχνούν οι περισσότεροι είναι μέρος της Las Ramblas. Δεν μοιάζει πραγματικά με τη διάσημη οδός που συνηθίζουν οι άνθρωποι. Πολλά ακριβά καφέ και καταστήματα κοσμούν αυτό το κομμάτι της Ράμπλας.

Rambla de Canaletes

Η αγαπημένη μου περιοχή είναι στα δυτικά της Rambla de Canaletes, με πολλά εναλλακτικά μπαρ, καφέ και καταστήματα. Είναι επίσης το σπίτι σε ένα παντοπωλείο Carrefour και είναι το φθηνότερο μέρος στο κέντρο της Βαρκελώνης για να μπορείτε να αποθηκεύσετε βασικές παροχές.

Rambla dels Estudis

Επίσης γνωστή ως Rambla dels Ocells (Rambla of the Birds) λόγω των πάγκων των πουλιών, η Església de Betlem βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της Ράμπλας.

Rambla de Sant Josep

Επίσης γνωστό ως Rambla de les Flors, λόγω των στάβλων λουλουδιών στο δρόμο. Πάρτε τα παιδιά για να δείτε τα σπιτάκια στο δρόμο - αγαπημένα μου είναι τα κουνέλια μωρό! Η αγορά Boqueria βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της Las Ramblas.

Rambla del Caputxins

Το Liceu βρίσκεται σε αυτό το μέρος της Las Ramblas. Στα αριστερά, μέσα από ένα μικρό σοκάκι των καταστημάτων βρίσκεται η Placa Reial.

Ράμπλα Σάντα Μόνικα

Το τμήμα της Ράμπλας που οδηγεί στο λιμάνι. Το μουσείο Maritim είναι στα δεξιά σας. Μπροστά σας, όταν φτάνετε στο τέλος του δρόμου, είναι το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, γνωστού ως «Colom» στην τοπική γλώσσα. Είναι φθηνό να εισέλθετε και σας προσφέρει μια υπέροχη θέα του δρόμου που μόλις περπατήσατε.

Rambla de Mar

Δεν είστε πια στην Las Ramblas, αλλά η ξύλινη προβλήτα που σας μεταφέρει στο Maremagnum ονομάζεται "Rambla de Mar".

Δείτε επίσης: