Συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στη Βαρκελώνη (και στην υπόλοιπη Ισπανία)

Απάτες για να προσέξετε και τι να κάνετε αν ληστεύσετε

Όλοι έχουν ακούσει ιστορίες φρίκης για τους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί ή pickpocketed κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ωστόσο, συνήθως δεν έχουν ακολουθήσει βασικές συμβουλές για την ασφάλεια, αφήνοντας τους εαυτούς τους ευκολότερους στόχους. Ακόμη και αν έχετε διαβάσει αυτό το είδος συμβουλών πριν, αξίζει πάντα να το έχετε φρέσκο ​​στο μυαλό σας.

Συμβουλές για να μην στέκεστε ως ένας πλούσιος τουρίστας

Γνωστές απάτες που χρησιμοποιούνται από τους κλέφτες (ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη)

Το Conmen εργάζεται σε ζεύγη ή ομάδες, οπότε προσέξτε ιδιαίτερα όταν πλησιάζετε στο δρόμο.

Προσέξτε για τα κλασικά κόλπα - οι άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν γι 'αυτούς. Αυτά περιλαμβάνουν: ζητώντας αλλαγή, ζητώντας οδηγίες, κάποιος να σας βοηθάει με τις τσάντες σας και τα κόλπα, όπως το παιχνίδι κυπέλλου και μπάλας.

Ο Paul Cannon, εμπειρογνώμονας της Βαρκελώνης, προειδοποιεί για αυτές τις αγωνίες που υιοθετήθηκαν από τους tricksters στη Βαρκελώνη.

Κάποια από αυτά μπορεί να είναι αστικός μύθος, αλλά αξίζει να τα γνωρίζετε μόνο σε περίπτωση.

Η κίνηση του ποδοσφαίρου

Οι δημοφιλείς δρόμοι Las Ramblas και Gothic Quarter, είναι μια προσπάθεια να αρπάξετε το πορτοφόλι σας με την αυταπάτη επικαλούμενη τον παγκόσμιο δεσμό του ποδοσφαίρου. Έχοντας σας πλησιάσει με μια γραμμή για κάποιον παίκτη της Barça, ένα πόδι σπρώχνει μεταξύ σας για να σας δείξει μια κίνηση και το χέρι φτάνει στην τσέπη σας για τα προϊόντα σας. Πριν το ξέρεις, έχει φύγει και μένεις ψάχνοντας τον διαιτητή.

Αλλά η καλύτερη συμβουλή είναι απλή - χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας. Τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά προφανή πράγματα και να καταγράψουμε όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε ασφαλή θα πάρει για πάντα. Πάρτε τις ίδιες προφυλάξεις που θα γυρίσατε στο σπίτι (όπως να μην περπατάτε μόνο κάτω από τα σκοτεινά σοκάκια), θυμηθείτε να προσθέσετε στην εξίσωση το γεγονός ότι μοιάζετε με έναν τουρίστα και πιθανόν να μεταφέρετε πιο ακριβό εξοπλισμό από αυτό που θα κάνατε στο σπίτι.

Αλλά μην αφήνετε να ανησυχείτε για την ασφάλεια καταστρέφοντας τις διακοπές σας. Τα περισσότερα ταξίδια είναι χωρίς προβλήματα και χωρίς προβλήματα. Καλά να περάσετε!

Γερακινή πόρνες

Μια ομάδα πορνείων είναι γνωστό ότι κατακλύζουν τη Las Ramblas ψάχνοντας τους άντρες να γαργαλάσουν. Μπορείτε να σφίξετε, αλλά η τεχνική τους είναι θανατηφόρα, μπαίνοντας για μια άγρια ​​ομάδα γκρίνια πριν διαλύσετε με ό, τι κατάφεραν να τραβήξουν από τις τσέπες σας.

Κοπή τσάντες τσάντα

Κυρίες, προσέξτε. Οι τσάντες σας βρίσκονται σε κίνδυνο. Η συμβουλή μου είναι να αγοράσετε μια τσάντα με επιπλέον σκληρούς ιμάντες.

ΑΤΜ (Ταμειακές Μηχανές)

Εάν ένα ΑΤΜ καταπιεί την κάρτα σας και ένας άντρας εμφανίζεται προσφέροντας μια λύση που περιλαμβάνει τη φωνή σας με κάποια τηλεφωνική γραμμή στο κινητό του, πείτε του να τον κτυπήσει. Θέλει τον αριθμό του pin σας.

Πατώντας στο παράθυρο του αυτοκινήτου σας

Έχετε σταματήσει σε ένα φανάρι. Ένας άντρας βάζει στο παράθυρό σας κάτι. Μην ανοίγετε το παράθυρο. Υπάρχει κάποιος άλλος που περιμένει να φτάσει μέσα από ένα άλλο παράθυρο και να κλέψει ό, τι μπορεί. Στην πραγματικότητα, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες σας είναι κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά όταν οδηγείτε. Ειδικά στην περιοχή El Born.

Κλέβοντας σε μπαρ και εστιατόρια

Μην αφήνετε το κινητό σας στο τραπέζι. Ή η τσάντα σας κάτω από το τραπέζι. Ή τίποτα από το βλέμμα για μια στιγμή. Θα το σηκώσετε τη στιγμή που θα γυρίσετε το κεφάλι σας.

Στην παραλία

Μην αφήνετε τα περιεχόμενα σας αφύλακτα όταν πηγαίνετε για κολύμπι στην παραλία. Θα εξαφανιστεί. Ζητήστε από κάποιον να το παρακολουθήσει για εσάς.

Bird Mess

«Έχετε κάποιο χάος για τα πουλιά στην πλάτη σας», ακούτε ένα άγνωστο ξένο. Σβήνετε την τσάντα σας και περιστρέψτε το για να ρίξετε μια ματιά. Και hey, presto, η τσάντα σου έχει φύγει.

Στο Μετρό

Υπάρχει ένα αυξανόμενο αριθμό κλεφτών που παρουσιάζουν ως τουρίστες και λειτουργούν σε γεμάτα βαγόνια του μετρό. Συνεπώς κρατήστε τις τσέπες σας καλυμμένες, ακόμα κι αν ο τύπος που στέκεται δίπλα σας στο πουκάμισο "I Love Barcelona" μοιάζει αρκετά αβλαβής.

Παιχνίδια καρτών στη Las Ramblas

Ανεξάρτητα από το πόσο ένας παίκτης νομίζετε ότι είστε, μην τραβήξετε τα τραπέζια της κάρτας στη Las Ramblas. Δεν είναι ένα δίκαιο παιχνίδι με καλές αποδόσεις - είναι ένα μαγικό τέχνασμα που περιλαμβάνει χειροπιαστό ελαφρύ χέρι. Όποιος φαίνεται να κερδίσει είναι απλά στη δράση. Το μόνο που θα συμβεί είναι ότι θα χάσετε τα χρήματά σας.

Τι πρέπει να κάνετε αν τα χρήματα ή το πορτοφόλι σας είναι κλεμμένα;

Η Ισπανία είναι μια σχετικά ασφαλής χώρα, η βίαιη εγκληματικότητα στο δρόμο είναι πολύ σπάνια, αλλά πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί των πορτοφολιών, ειδικά σε πολυάσχολες, τουριστικές περιοχές. Κρατήστε τα χρήματά σας στις εσωτερικές τσέπες, όπου είναι δυνατόν, ή φορέστε ζώνη χρήματος. Κρατήστε ένα χέρι στη φωτογραφική μηχανή ή την τσάντα σας ανά πάσα στιγμή και να είστε προσεκτικοί σχετικά με την κρέμονται τιμαλφή στο πίσω μέρος των καρεκλών, όταν σε ένα μπαρ ή καφετέρια.

Το πιο συνηθισμένο μέρος στην Ισπανία για να ληστέψει είναι η Βαρκελώνη.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές πολιτικές απαιτούν να έχετε κάποιο είδος έγκλημα από την τοπική αστυνομία αν πρόκειται να πληρώσουν μετά από ληστεία. Η Πρεσβεία σας στην Ισπανία θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά ίσως είναι ευκολότερο να πάτε κατευθείαν στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό. Θα πρέπει να βρείτε έναν αστυνομικό που τουλάχιστον μιλάει στοιχειώδη αγγλικά.

Αλλά πριν επικοινωνήσετε με την αστυνομία, η μεγαλύτερη προτεραιότητά σας πρέπει να είναι να καλέσετε την τράπεζά σας να ακυρώσει τις κάρτες σας . Το σύστημα "chip-and-PIN" χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, αλλά πολλά μέρη δεν το έχουν, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρητικά ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματά σας. Οι Ισπανοί είναι αρκετά χαλαροί για τον έλεγχο της υπογραφής όταν κάποιος αγοράζει αγαθά, αν και θεωρητικά θα πρέπει πάντα να ζητούν ταυτότητα με φωτογραφία όταν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

Αν χάσετε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε.

Θυμηθείτε ότι ο αριθμός που πρέπει να καλέσετε θα είναι πιθανώς στο πίσω μέρος της κάρτας σας, το οποίο μόλις κλέψατε, οπότε σημειώστε το προηγουμένως. Για να αποφύγετε να αφιερώνετε περιττό χρόνο στην τράπεζά σας (σε μια δαπανηρή διεθνή κλήση), ίσως μπορείτε να πάρετε έναν συγγενή πίσω στο σπίτι για να ακυρώσετε τις κάρτες σας για σας, αλλά ελέγξτε πρώτα αν η τράπεζά σας το κάνει ( όταν είχα κλεμμένα τα χαρτιά μου - στο μετρό της Μαδρίτης - η οικογένειά μου ήταν σε θέση να ακυρώσει τα χαρτιά μου για μένα).

Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδεύουν με τους ταξιδιώτες όταν ταξιδεύουν, ως προφύλαξη σε περίπτωση κλοπής των καρτών τους. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς ότι οι ταξιδιωτικές σας επιταγές δεν θα κλαπούν επίσης. Οι ταξιδιωτικές επιταγές δεν είναι τόσο εύκολο να μετρηθούν στην Ισπανία, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να κρύβετε μια δεύτερη κάρτα σε διαφορετική τσέπη ή στο ξενοδοχείο σας.