Θα πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι μου κατά της τρομοκρατικής ειδοποίησης;

Προσδιορίζοντας τι σημαίνουν διαφορετικές ειδοποιήσεις για τους ταξιδιώτες

Τον Μάρτιο του 2002, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Συστήματος Εσωτερικής Ασφάλειας. Η κλίμακα με χρωματική κωδικοποίηση προσέφερε πέντε επίπεδα για να μετρήσει τις πιθανότητες τρομοκρατικών επιθέσεων στο αμερικανικό έδαφος - το χαμηλότερο είναι το "χαμηλό", το χρώμα με το χρώμα του πράσινου και το πιο σοβαρό είναι το "σοβαρό" με κόκκινο χρώμα. Από την εισαγωγή, οι κλίμακες κωδικοποίησης χρωμάτων έχουν αυξηθεί και κλιμακωθεί αρκετές φορές, μόνο για να αντικατασταθούν εντελώς το 2011.

Από τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αντιμετώπισαν δυσκολίες στην έκφραση των επιπέδων κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στον κόσμο. Μέσω πειραματισμού, οι ταξιδιώτες έχουν τώρα τρία διαφορετικά συστήματα που παρέχουν προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες ενώ ταξιδεύουν στο σπίτι ή στο εξωτερικό.

Αν και μπορεί να μην είναι τα πιο εύκολα συστήματα για κατανόηση, οι τρομοκρατικές ειδοποιήσεις μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους ταξιδιώτες καθώς περιπέτεια σε όλο τον κόσμο. Τι σημαίνει μια ειδοποίηση ταξιδιού; Καταργεί μια εθνική συμβουλευτική για την τρομοκρατία; Με την κατανόηση των σημαντικών διεθνών συστημάτων συναγερμού, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις όταν έρθει η ώρα να ταξιδέψουν.

Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ: Ειδοποιήσεις Ταξιδιών και Προειδοποιήσεις Ταξιδιού

Για πολλούς ταξιδιώτες, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι το πρώτο μέρος που σταματά για να καθορίσει τους κινδύνους κατά το σχεδιασμό ενός ταξιδιού σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Πριν από την αναχώρηση, οι έξυπνοι ταξιδιώτες συχνά ελέγχουν τις ειδοποιήσεις ταξιδιών και τις προειδοποιήσεις ταξιδιού για να αξιολογήσουν τους κινδύνους τους οποίους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Μια προειδοποίηση ταξιδιού του Υπουργείου Εξωτερικών είναι ένα βραχυπρόθεσμο περιστατικό που μπορεί να επηρεάσει τους ταξιδιώτες κατά το επόμενο ταξίδι τους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και ισχύει μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Παραδείγματα βραχυπρόθεσμου περιστατικού περιλαμβάνουν μια εκλογική περίοδο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και κοινές απεργίες αερομεταφορέων, προειδοποιήσεις για την υγεία λόγω εκδηλώσεων ασθενειών (συμπεριλαμβανομένου του ιού Zika) ή αξιόπιστες ενδείξεις πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης.

Όταν η κατάσταση είναι πάνω ή κάτω από τον έλεγχο, το Υπουργείο Εξωτερικών θα ακυρώσει συχνά την εν λόγω ειδοποίηση ταξιδιού.

Σε αντίθεση με μια προειδοποίηση ταξιδιού, μια προειδοποίηση ταξιδιού είναι μια μακροπρόθεσμη κατάσταση όπου οι ταξιδιώτες μπορεί να θέλουν να επανεξετάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια προτού καν κάνουν σχέδια. Οι προειδοποιήσεις ταξιδιού ενδέχεται να επεκταθούν σε κράτη που δεν καλωσορίζουν Αμερικανούς επισκέπτες , ασταθείς ή διεφθαρμένες κυβερνητικές δομές , συνεχιζόμενο έγκλημα ή βία ενάντια στους τουρίστες ή συνεπής απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων . Ορισμένες ειδοποιήσεις υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια.

Πριν ταξιδέψετε, κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει προειδοποίηση ταξιδιού ή προειδοποίηση για τη χώρα προορισμού. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγγραφούν στο ελεύθερο πρόγραμμα STEP από το υπουργείο Εξωτερικών για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ενώ ταξιδεύουν και να αναθεωρούν τους διαθέσιμους πόρους από την πλησιέστερη πρεσβεία.

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ: Εθνικό Συμβουλευτικό Σύστημα για την Τρομοκρατία

Η πρώτη εθνική κλίμακα αξιολόγησης των απειλών της τρομοκρατίας, το Σύστημα Συμβουλευτικής Εγχώριας Ασφάλειας, συνταξιοδοτήθηκε επισήμως το 2011, λίγο περισσότερο από εννέα χρόνια μετά την εφαρμογή της. Στη θέση του έφτασε το Εθνικό Συμβουλευτικό Σύστημα για την Τρομοκρατία (NTAS), το οποίο ανακοινώθηκε από τότε, τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικής Ασφάλειας, Janet Napolitano.

Το NTAS επανεξέτασε το προηγούμενο σύστημα ειδοποίησης αφαιρώντας την έγχρωμη κωδικοποίηση, η οποία ποτέ δεν έπεσε κάτω από το "Ανυψωμένο", έγχρωμο κίτρινο. Αντί για πέντε επίπεδα ειδοποιήσεων, το νέο σύστημα μειώνει τις δυνητικές απειλές σε δύο επίπεδα: Προειδοποίηση άμεσου απειλή και επιφυλακτική απειλή.

Η επικείμενη προειδοποίηση απειλών προορίζεται για προειδοποιήσεις για αξιόπιστες, συγκεκριμένες ή επικείμενες τρομοκρατικές απειλές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από αγωνιστικές ομάδες ή άλλα έθνη. Η προειδοποίηση για τα αυξημένα απειλή, από την άλλη πλευρά, προειδοποιεί μόνο για μια αξιόπιστη απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τοποθεσία ή ημερομηνία. Σύμφωνα με τον δημόσιο οδηγό, μια ειδοποίηση μπορεί να εκδοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με άλλες ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου. Αυτές οι οντότητες περιλαμβάνουν την CIA, το FBI και ενδέχεται να περιλαμβάνουν και άλλους οργανισμούς.

Οι ειδοποιήσεις σχεδιάστηκαν για να ... παρέχουν μια συνοπτική περίληψη της πιθανής απειλής, πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και συνιστούν μέτρα που μπορούν να λάβουν τα άτομα, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις για να βοηθήσουν στην πρόληψη, τον μετριασμό ή την αντιμετώπιση της απειλής . "Από την εφαρμογή του νέου συστήματος, έχουν εκδοθεί πολλές προειδοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και η μία μετά την πυροβολιστική μάζα του νυχτερινού κέντρου του Ορλάντο το 2016 .

Το Ηνωμένο Βασίλειο: Επίπεδα απειλής της τρομοκρατίας

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει συστήματα για τη μέτρηση της απειλής στρατιωτικών ή τρομοκρατικών επιθέσεων από το 1970, με την εφαρμογή του κράτους BIKINI. Το 2006, το κράτος BIKINI έπεσε επίσημα υπέρ του συστήματος βρετανικών επιπέδων απειλών.

Όπως και το προηγούμενο συμβουλευτικό σύστημα για την εσωτερική ασφάλεια, τα επίπεδα απειλών του Ηνωμένου Βασιλείου υποδεικνύουν τις δυνατότητες τρομοκρατικής επίθεσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Το σύστημα χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: το χαμηλότερο είναι "χαμηλό" και το υψηλότερο είναι "κρίσιμο". Σε αντίθεση με το Σύστημα Συμβουλευτικής Εσωτερικής Ασφάλειας ή το κράτος BIKINI, δεν υπάρχει κωδικοποίηση χρώματος συνδεδεμένο με τα επίπεδα απειλής της τρομοκρατίας. Αντίθετα, τα επίπεδα απειλών καθορίζονται από το Κοινό Κέντρο Ανάλυσης της Τρομοκρατίας και την Υπηρεσία Ασφαλείας (MI5).

Τα επίπεδα απειλών δεν έχουν απαραιτήτως ημερομηνία λήξης και υπόκεινται σε αλλαγές με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνουν οι βρετανικές αρχές. Τα επίπεδα απειλών του Ηνωμένου Βασιλείου εκδίδουν δύο διαφορετικές συμβουλές για δύο τοποθεσίες: την ηπειρωτική Βρετανία (Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία) και τη Βόρεια Ιρλανδία. Τα επίπεδα απειλής προσφέρουν συμβουλές για τη διεθνή τρομοκρατία και τη σχετική με τη Βόρεια Ιρλανδία τρομοκρατία.

Πώς επηρεάζεται η ταξιδιωτική ασφάλιση από προειδοποιήσεις ταξιδιών και ειδοποιήσεις τρομοκρατίας

Ανάλογα με τη διεθνή κατάσταση και την αξιοπιστία μιας απειλής, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να επηρεαστεί από μια αλλαγή στα διεθνή συστήματα συναγερμού τρόμου. Εάν μια απειλή φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο, ένας πάροχος ασφάλισης ταξιδίων μπορεί να θεωρήσει μια κατάσταση ως « προβλεπόμενο γεγονός ». Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, μια πολιτική ασφάλισης ταξιδίου μπορεί να μην παρέχει κάλυψη για ταξίδια σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή έθνος μετά τη διεθνή προειδοποίηση έχει εκδοθεί.

Στη συνέχεια, ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν μπορεί να επεκτείνει τις παροχές ακύρωσης ταξιδιού για προειδοποιήσεις ταξιδιού ή προειδοποιήσεις τρόμου. Επειδή δεν έχει συμβεί τρομοκρατική επίθεση, η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να θεωρήσει ότι η προειδοποίηση είναι ένα προκριματικό γεγονός για την ενεργοποίηση παροχών.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που αγοράζουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού πριν από την έκδοση προειδοποίησης ή προειδοποίησης θα μπορούσαν ενδεχομένως να καλυφθούν σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης . Εκτός από τα οφέλη ακύρωσης ταξιδιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να καλύπτονται από παροχές καθυστέρησης ταξιδιού, παροχές διακοπής ταξιδιού ή εκκένωση έκτακτης ανάγκης. Πριν από την αγορά ταξιδιωτικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, εξασφαλίστε το επίπεδο κάλυψης με τους ασφαλιστές ταξιδιών τους.

Παρόλο που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, η κατανόηση των συστημάτων συναγερμού τρόμου μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις κατά την προετοιμασία τους για να πάνε στο εξωτερικό. Γνωρίζοντας τι σημαίνει προειδοποίηση και πώς μπορεί να επηρεαστεί η ασφάλιση ταξιδίου, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να προετοιμαστεί για οποιοδήποτε σενάριο στο σπίτι ή στο εξωτερικό.