Να είστε ενήμεροι όταν επισκέπτεστε τα περισσότερα διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο

Η Κένυα, η Ρωσία και η Βενεζουέλα οδηγούν τον διεθνή κατάλογο

Οι πλούσιοι διεθνείς ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερες απειλές στον κόσμο απ 'ό, τι οι απλές τσέπες και οι καλλιτέχνες που αποσπούν την προσοχή για να κλέψουν ένα πορτοφόλι. Σε ορισμένες χώρες, οι μεγαλύτερες απάτες καθορίζονται από εγκληματικές οργανώσεις σε διεφθαρμένα έθνη, τα οποία φαίνονται θύματα των άγνωστων τουριστών.

Κάθε χρόνο, η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση Transparency International μελετά πάνω από 145 χώρες στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς, προκειμένου να προσδιορίσει τα πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο.

Ενώ χώρες όπως η Σομαλία και η Βόρεια Κορέα συχνά κορυφώνονται ως οι πιο διεφθαρμένες χώρες, αρκετοί άλλοι βασικοί προορισμοί απειλούν επίσης τουρίστες λόγω δημόσιας διαφθοράς.

Εάν η διαδρομή σας διέρχεται από ένα από αυτά τα έθνη, να είστε πολύ προσεκτικοί: οι απειλές για την ευημερία σας μπορεί να προέρχονται από μάγοι και αστυνομικούς. Σύμφωνα με την Transparency International, αυτά είναι τα πιο διεφθαρμένα έθνη σε όλο τον κόσμο.

Τα πιο διεφθαρμένα έθνη στην Αφρική

Πολλά αναπτυσσόμενα έθνη που δεν είναι αναγκαστικά ευπρόσδεκτα για τους τουρίστες κατατάσσονται πολύ ψηλά για τη δημόσια διαφθορά σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Για το τρίτο συνεχόμενο έτος, η Σομαλία κέρδισε συνολικά 8 (από τα 100), κερδίζοντας τους ισοπαλία για το πιο διεφθαρμένο έθνος στον κόσμο, ενώ είναι και το πιο διεφθαρμένο έθνος στην Αφρική. Αρκετά άλλα αναπτυσσόμενα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Αγκόλας και των Σουδανών, κέρδισαν κάτω από 20 μονάδες στη διεθνή έρευνα.

Μεταξύ των προορισμών που ανοίγουν οι τουρίστες, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές χώρες που κατατάσσονται μεταξύ των πιο διεφθαρμένων στον κόσμο. Παρόλο που το Μαρόκο κατέγραψε υψηλό βαθμό διαφθοράς, ενώ καλωσόρισε πάνω από 10 εκατομμύρια τουρίστες το 2014, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Γραφείο Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, άλλα έθνη κατατάσσονταν ακόμη υψηλότερα.

Η Ζιμπάμπουε, ένα έθνος που καλωσόρισε 1,8 εκατομμύρια τουρίστες το 2014, κατατάσσεται πολύ ψηλά στη λίστα των πιο διεφθαρμένων χωρών, κερδίζοντας μόλις 21 βαθμούς και κατατάσσοντας 156 από τις 175 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Η Κένυα, ένας άλλος προορισμός που φιλοξένησε πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το 2013, κέρδισε 25 πόντους στην έρευνα, κατατάσσοντάς τις ανάμεσα στα 30 πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο.

Τα πιο διεφθαρμένα έθνη στην Ασία

Ενώ τα έθνη του Αφγανιστάν, του Ιράν, του Ιράκ, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν κατατάσσονται ως τα πιο διεφθαρμένα έθνη στην Ασία, αρκετά άλλα έθνη εκτός της Μέσης Ανατολής κατέχουν επίσης υψηλό βαθμό διαφθοράς. Η Βόρεια Κορέα έδεσε τη Σομαλία για το πιο διεφθαρμένο έθνος στον κόσμο, κερδίζοντας επίσης συνολικά 8 βαθμούς. Επιπλέον, πολλά έθνη στη Νοτιοανατολική Ασία κατατάσσονται στο κάτω μισό της έρευνας, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να προσέχουν καθώς ταξιδεύουν προς αυτούς τους προορισμούς.

Το Σχέδιο Διαφάνειας προσδιόρισε τη Paupa Νέα Γουινέα ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο, κερδίζοντας μόνο 25 πόντους στον δείκτη τους. Επιπλέον, αρκετά άλλα έθνη κατέχουν υψηλή θέση για θέματα διαφθοράς σε όλη την περιοχή. Το Βιετνάμ κέρδισε μόλις 31 μονάδες στην έρευνα, κατατάσσοντας το κομμουνιστικό έθνος στα 119, ενώ η Ινδονησία κατέταξε 107 από τις 175 χώρες που ερευνήθηκαν.

Η Ταϊλάνδη ήταν επίσης ανησυχητική ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα έθνη του έθνους, κερδίζοντας 38 σημεία στην έρευνα.

Τα πιο διεφθαρμένα έθνη στην Αμερική

Οι ταξιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά συχνά δεν θεωρούν τη διαφθορά ως σημαντικό πρόβλημα. Και τα δύο έθνη κατατάσσονται ανάμεσα στα 20 πιο καθαρά έθνη στον κόσμο, παρά τα διάφορα έθνη που εκδίδουν προειδοποιήσεις βίας σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες . Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς νότο πρέπει να λάβουν υπόψη τα ζητήματα διαφθοράς στα έθνη που επισκέπτονται.

Στη Νότια Αμερική, η Βενεζουέλα κατατάχθηκε ως το πιο διεφθαρμένο έθνος στην Αμερική, σημειώνοντας μόνο 19 στο δείκτη. Η Βενεζουέλα κατατάχθηκε επίσης μεταξύ των δέκα πιο διεφθαρμένων χωρών στον κόσμο. Η Παραγουάη σημειώθηκε επίσης ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο, κατέταξε 150 από τα 175 κράτη που συμμετείχαν στην έρευνα. Μεταξύ της Κεντρικής Αμερικής, της Ονδούρας, της Νικαράγουας, της Γουατεμάλας και της Δομινικανής Δημοκρατίας κατατάσσονται ως μερικά από τα πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο, με καθένα από τους χαμηλότερους μισθούς της έρευνας των διεφθαρμένων εθνών.

Τέλος, το Μεξικό κατέλαβε επίσης υψηλό βαθμό διαφθοράς , κερδίζοντας 35 βαθμούς στον δείκτη.

Πριν από κάθε ταξίδι, οι ταξιδιώτες πρέπει να κατανοούν και να αξιολογούν όλους τους κινδύνους τους πριν ταξιδέψουν. Έχοντας επίγνωση των θέσεων διαφθοράς σε κίνδυνο, οι ταξιδιώτες μπορούν να είναι έτοιμοι να κατανοήσουν τις καταστάσεις στις οποίες μπορούν να έρθουν με τις τοπικές αρχές και να τις αποφύγουν με κάθε κόστος.