Πέντε χώρες που προειδοποιούν τους ταξιδιώτες για τα πυροβόλα όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Μπαχάμες, η Baharain και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προειδοποιούν τους ταξιδιώτες για όπλα στην Αμερική

Μετά από πολυάριθμα περιστατικά και επιθέσεις που αφορούν πυροβόλα όπλα μέχρι το 2016 , η συζήτηση για τα πυροβόλα όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να παίρνει μπροστά και κεντρική θέση στους τίτλους. Σε ολόκληρη τη χώρα, πολλοί άνθρωποι συζητούν τώρα τους ρόλους των όπλων στην αμερικανική ζωή, μεταξύ άλλων κοινωνικών καταστάσεων και συνθηκών.

Η συζήτηση έχει επίσης μετατραπεί σε ανησυχίες που αφορούν καθημερινά τους ταξιδιώτες. Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών ανέφερε ότι το 2015 θα βρει ένα ρεκόρ πυροβόλων όπλων , είτε συσκευασμένο εσφαλμένα σε αποσκευές είτε επιχειρήθηκε να καταστραφεί σε εμπορικό αεροσκάφος.

Ως αποτέλεσμα, αρκετές χώρες προειδοποιούν τους ταξιδιώτες τους που κατευθύνονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι στη φρουρά τους όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους. Επειδή η βία των πυροβόλων όπλων έχει καταστεί ένα αξιοσημείωτο πρόβλημα στην Αμερική, οι επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες καλούνται να γνωρίζουν το περιβάλλον τους, να προσέχουν τις δραστηριότητές τους ή ακόμα και να «ασκούν εξαιρετική προσοχή» όταν αλληλεπιδρούν με τους τοπικούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου.

Ποιοι είναι οι τουρίστες των χωρών που είναι πιο προστατευμένοι όταν ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες; Αυτά τα πέντε έθνη έχουν εκδώσει κάποιο είδος ταξιδιωτικής συμβουλής σε όσους έρχονται στην Αμερική για βία με όπλα.

Οι Μπαχάμες: ταξιδιωτικές συμβουλές λόγω όπλων

Επειδή χωρίζονται μόνο από 181 μίλια, το Μαϊάμι και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξιδιώτες από τις Μπαχάμες που επισκέπτονται κατά τις περιόδους διακοπών. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες από αυτό το μικρό νησιωτικό έθνος προειδοποιούνται για τους κινδύνους της βίας από πυροβόλο όπλο όταν επισκέπτονται το γείτονά τους στα βορειοδυτικά.

Ο πληθυσμός των Μπαχάμες είναι κυρίως μαύρος, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλούς από τη χώρα να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα πρόσφατα γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εξωτερικών του έθνους έχει εκδώσει σημείωμα σχετικά με «... τις πρόσφατες εντάσεις σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις πάνω από πυροβολισμούς νεαρών μαύρων ανδρών από αστυνομικούς». Εκείνοι που ταξιδεύουν από τις Μπαχάμες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούνται να είναι σε καλή συμπεριφορά και να μην συμμετέχουν σε πολιτικές διαμαρτυρίες.

«Επιθυμούμε να συμβουλεύουμε όλους τους Μπαχάμες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ αλλά ειδικά στις πληγείσες πόλεις να ασκούν την κατάλληλη προσοχή γενικά», γράφει το υπουργείο Εξωτερικών. "Ειδικά τα νεαρά αρσενικά καλούνται να ασκήσουν μεγάλη προσοχή στις πληγείσες πόλεις στις αλληλεπιδράσεις τους με την αστυνομία. Μην αντιπαρατεθείτε και συνεργαστείτε".

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις Μπαχάμες για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σαφή προειδοποίηση. Όταν πρόκειται για αλληλεπίδραση με την αστυνομία, να συνεργάζεστε και να μην αναλαμβάνετε δράση που μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη.

Καναδάς: ανησυχίες ασφαλείας για τους ταξιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Κάθε χρόνο, πάνω από 20 εκατομμύρια Καναδοί επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες με αεροπλάνο, με τρένο ή με το έδαφος. Από την ύπαρξη τουριστών σε ένα εντελώς διαφορετικό έθνος για την επίσκεψη σε φίλους και οικογένεια, υπάρχουν ατελείωτοι λόγοι που οι γείτονές μας στα βόρεια έρχονται να επισκεφτούν την Αμερική. Ωστόσο, ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών τους προειδοποιεί τους καναδούς τουρίστες για τους κινδύνους της βίας από πυροβόλο όπλο ενώ βρίσκεται στη νότια πλευρά των συνόρων.

Ενώ οι απατεώνες για το pickpocketing είναι πιο διαδεδομένες για τους Καναδούς που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση του Καναδά προειδοποιεί επίσης τους τουρίστες για τους κινδύνους της βίας από όπλα. Οι ταξιδιώτες που διασχίζουν τα σύνορα για μίνι διακοπές έχουν προειδοποιηθεί να φροντίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ειδικά όταν επισκέπτονται φτωχές περιοχές.

"Η κατοχή πυροβόλων όπλων και η συχνότητα της βίαιης εγκληματικότητας είναι γενικά πιο διαδεδομένη στις ΗΠΑ από ό, τι στον Καναδά", γράφει το Υπουργείο Εξωτερικών. "Σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, το βίαιο έγκλημα συμβαίνει συχνότερα στις οικονομικά μειονεκτικές συνοικίες, ιδιαίτερα από το σούρουπο έως την αυγή, και συχνά συνεπάγεται κατανάλωση οινοπνεύματος και / ή ναρκωτικών ουσιών".

Υπάρχουν καλά νέα για καναδούς ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες: το Υπουργείο Εξωτερικών αναγνωρίζει επίσης ότι οι μαζικές δραστηριότητες πυροβολισμού αντιμετωπίζονται με μεγάλη δημοσιότητα, αλλά είναι στατιστικά ασυνήθιστες . Παρόλο που η ανθρωποκτονία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τους ταξιδιώτες , υπάρχει γενικά μικρή πιθανότητα να συμμετάσχουν σε μαζική πυροβολισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γερμανία: ανησυχεί για τις ληστείες ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το 2015, πάνω από δύο εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν τις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο για δουλειές όσο και για ευχαρίστηση.

Κάθε ένας από αυτούς τους τουρίστες αποστάληκε επίσης με πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση όπλων σε εγκλήματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Γερμανοί επισκέπτες στην Αμερική προειδοποιούν ότι το βίαιο έγκλημα είναι πολύ πιο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι στη Γερμανία και τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ πιο προσιτά. Ως εκ τούτου, οι τουρίστες καλούνται να κάνουν αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων τους , συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων αεροπορικών ταξιδιών, και να τα αποθηκεύσουν σε ασφαλές μέρος ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες προειδοποιούνται να αφήνουν τα τιμαλφή στο σπίτι, καθώς οι πορτοφόλι, οι muggings και η κλοπή από τα οχήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

"Στις ΗΠΑ, είναι σχετικά εύκολο να αποκτήσουμε όπλα", προειδοποιεί ο γερμανικός Υπουργός Εξωτερικών τους τουρίστες. "Αν είστε θύμα ένοπλης ληστείας, μην προσπαθήσετε να πολεμήσετε!"

Νέα Ζηλανδία: Οι τουρίστες βιώνουν "κάποιο κίνδυνο" στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας, χιλιάδες άνθρωποι προέρχονται κάθε χρόνο από αυτό το νησί της Ωκεανίας για να συμμετάσχουν στην αμερικανική κουλτούρα. Εντούτοις, ανάμεσα σε πολύ δημοσιευμένα περιστατικά μαζικής πυροβολισμού και πολιτικές αναταραχές, οι επισκέπτες από τη Νέα Ζηλανδία προειδοποιούνται ότι βρίσκονται σε «κάποιο κίνδυνο» ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Υπάρχει υψηλότερη συχνότητα βίαιης εγκληματικότητας και κατοχής πυροβόλου όπλου απ 'ό, τι στη Νέα Ζηλανδία", προειδοποιεί ο ιστότοπος Safe Travel της Νέας Ζηλανδίας. "Ωστόσο, τα ποσοστά εγκληματικότητας ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των πόλεων και των προαστίων."

Οι ταξιδιώτες από τη Νέα Ζηλανδία προειδοποιούνται να προσέχουν όταν ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες προειδοποιούνται να παραμείνουν σε επιφυλακή σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων, των αγορών, των τουριστικών προορισμών, των δημόσιων εκδηλώσεων και των συστημάτων δημόσιας συγκοινωνίας. Επιπλέον, οι επισκέπτες είναι προειδοποιημένοι να μείνουν μακριά από διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, καθώς η βία είναι ικανή να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: προειδοποίηση ταξιδιού για τους πολίτες που φορούν παραδοσιακά ρούχα

Για δεκαετίες, οι χώρες της Αραβικής Χερσονήσου - τόσο φιλικές όσο και εχθρικές έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών - έχουν βιώσει μια ανησυχητική σχέση με τους Αμερικανούς. Μετά από μια εκδήλωση με αστυνομία και όπλα σε ξενοδοχείο του Οχάιο, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσε προειδοποίηση για τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ουάσινγκτον εξέδωσε μια «ειδική προειδοποίηση» για τους ταξιδιώτες που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και εκείνους που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Η προειδοποίηση προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να αποφύγουν να παρακολουθήσουν "τρέχουσες ή προγραμματισμένες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στις πόλεις γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες", καθώς και να γνωρίζουν σε μεγάλα πλήθη και τουριστικούς προορισμούς.

Επιπλέον, ο Εμιράτης φέρεται να προειδοποίησε ότι δεν φορούσε εμπορικά ρούχα μετά από σύλληψη τουριστών στο Avon, στο Οχάιο, σε ένα περιστατικό. Αν και ο ιατρικός τουρίκος απελευθερώθηκε και θεραπεύτηκε για ιατρική κατάσταση, η Πρεσβεία του ΗΑΕ στην Ουάσινγκτον καταγγέλλει την εκδήλωση, χαρακτηρίζοντάς την αδικαιολόγητη.

"Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης βίας σε ολόκληρο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, το περιστατικό στην Avon μπορεί να φανεί ασήμαντο σε σύγκριση", ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρεσβευτής των ΗΑΕ, Yousef Al Otaiba. "Αλλά η ανοχή και η κατανόηση δεν πρέπει ποτέ να είναι θύμα προκατάληψης και φανατισμό οπουδήποτε, ιδιαίτερα μεταξύ της Εμιράτης και των Αμερικανών".

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής πολλών Αμερικανών, οι απειλές των όπλων και της βίας από όπλα αποτελούν σοβαρές ανησυχίες για τους επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι πέντε χώρες καθιστούν σαφείς τις προειδοποιήσεις: οι ταξιδιώτες πρέπει να εξετάζουν προσεκτικά όλες τις επιλογές τους, να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις και να δίνουν προσοχή ενώ επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.