Πώς να χειριστείτε την απάτη με πιστωτικές κάρτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Μια γρήγορη αναφορά για να σταματήσει το πρόβλημα προτού να γίνει χειρότερο

Έχει συμβεί σε πολλούς ταξιδιώτες τουλάχιστον μία φορά. Αφού χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, ένα πορτοφόλι μπορεί να παρακρατηθεί , ή ένας αριθμός μπορεί να κλαπεί και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για δόλια χρεώσεις. Στον ηλεκτρονικό μας κόσμο, η απάτη με πιστωτικές κάρτες μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε με το πάτημα ενός ματιού - το μόνο που χρειάζεται είναι απλός εξοπλισμός και λίγη τεχνογνωσία.

Μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από μια ταλαιπωρία στο εξωτερικό.

Όταν δεν έχουν εντοπιστεί, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν την πίστωση τους που χρησιμοποιείται για να κάνουν αγορές χωρίς γνώση τους, με αποτέλεσμα να περάσουν κακές χρεώσεις και να αρνούνται οι νόμιμες χρεώσεις. Πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να προστατεύσουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε περίπτωση κλοπής των πιστωτικών τους καρτών;

Πριν μια μικρή κλοπή γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα, μειώστε τις πιθανότητές σας να είστε θύμα εγκλήματος ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Αρχείο A Έκθεση για την εγκληματικότητα

Οι ταξιδιώτες που παραβιάζουν την πιστωτική τους κάρτα κλέβονται ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να καταθέσουν αμέσως μια αναφορά εγκλημάτων στις τοπικές αρχές. Στην έκθεση, οι ταξιδιώτες πρέπει να ξαναδιαβάσουν παντού που χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη θέση που παρατήρησαν ότι η κάρτα τους εξαφανίστηκε ή όταν πρώτα διαπίστωσαν δόλια χρεώσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η αναφορά, φροντίστε να διατηρήσετε ένα αντίγραφο για προσωπικά αρχεία. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι σίγουροι για την υποβολή έκθεσης σχετικά με το έγκλημα στη χώρα τους μπορούν συχνά να λάβουν βοήθεια από το ξενοδοχείο τους ή ακόμα και από την τοπική πρεσβεία.

Συμπληρώνοντας μια αναφορά εγκλήματος, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να παρακολουθήσουν την κατάσταση για στατιστικούς σκοπούς , καθώς και να τεκμηριώσουν τις πιθανές ζημίες που προκλήθηκαν από το έγκλημα.

Επικοινωνήστε με την εκδότρια τράπεζά σας

Το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με την τράπεζα έκδοσης της πιστωτικής κάρτας για να σας προειδοποιήσει για την απώλεια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο εκδότης πιστωτικών καρτών γνωρίζει τους κατόχους καρτών απάτης και επαφών. Και στις δύο περιπτώσεις, πολλές εταιρείες πιστωτικών καρτών θα δέχονται χρεώσεις κλήσεων για να αναφέρουν μια χαμένη ή κλεμμένη πιστωτική κάρτα ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κλήσης, να είστε προετοιμασμένοι να ξεπεράσετε τις πρόσφατες συναλλαγές σας και να επισημάνετε ποιες είναι δόλιες. Εκείνοι που είχαν κλαπεί η φυσική τους κάρτα ενδέχεται να κληθούν να παράσχουν ένα αντίγραφο της έκθεσης εγκλήματος μέσω φαξ ή ηλεκτρονικά. Λαμβάνοντας αυτό το βήμα μπορεί να σταματήσει ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας προτού να προκληθούν περαιτέρω ζημιές και μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση νέων ψευδούς χρεώσεων.

Τοποθετήστε μια αναμονή στις πιστωτικές σας εκθέσεις

Με λίγες πληροφορίες, ένας κλέφτης πιστωτικών καρτών μπορεί να μετατρέψει μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα σε πολλαπλές κρυπτογραφικές αιτήσεις. Ωστόσο, ο έλεγχος μιας ταυτότητας είναι το πιο ισχυρό όπλο για την αποφυγή της κλοπής πιστωτικών καρτών και ταυτότητας.

Αυτοί οι ταξιδιώτες που έχουν κλέψει την κάρτα τους και ανησυχούν για κλοπή ταυτότητας πρέπει να εξετάσουν αμέσως το ενδεχόμενο παγώματος ασφαλείας στις πιστωτικές εκθέσεις. Ένα πάγωμα ασφαλείας είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρεται από τα τρία γραφεία παροχής στοιχείων (Equifax, Trans Union και Experian) και εμποδίζει την πρόσβαση σε πιστωτικές εκθέσεις για το άνοιγμα νέου λογαριασμού. Με την έγκριση ενός παγώματος ασφαλείας ως προσωρινό μέτρο, οι ταξιδιώτες μπορούν να σταματήσουν τη μελλοντική πιστωτική απάτη να συμβεί ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Επικοινωνήστε με τον παροχέα ασφάλισης ταξιδιού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να επεκτείνει τα οφέλη για απάτες με πιστωτικές κάρτες και κλοπή ταυτότητας, βοηθώντας τους ταξιδιώτες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εάν ο αριθμός πιστωτικής κάρτας ή η φυσική πιστωτική κάρτα κλαπεί, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγξουν το ταξιδιωτικό ασφαλιστικό τους σχέδιο, για να δουν αν προσφέρουν οφέλη για την κλοπή ταυτότητας. Εάν ναι, ένα καλό ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες με παγίδα ασφαλείας και να τους παράσχει βοήθεια για την ανάκτηση μιας χαμένης ή κλεμμένης ταυτότητας.

Παρόλο που κανείς δεν αναμένει ότι θα υπάρξει απάτη με πιστωτικές κάρτες, υπάρχουν βήματα που κάθε ταξιδιώτης μπορεί να πάρει για να σταματήσει το πρόβλημα προτού να ξεπεραστεί. Με τον εντοπισμό της κατάστασης νωρίς και τη λήψη υπολογισμένων βημάτων, ο καθένας μπορεί να αποτρέψει έναν κόσμο των προβλημάτων κάτω από το δρόμο.