Πώς να αποφύγετε τις απάτες στο ταξίδι

Συμβουλές για να μένετε ασφαλείς κατά το σχεδιασμό μιας διαμονής

Είμαστε όλοι στην αναζήτηση μεγάλων ταξιδιωτικών προσφορών. Δυστυχώς, αυτό μας κάνει ευάλωτους στις απάτες ταξιδιών .

Εξετάστε την περίπτωση μιας κυρίας στο Τενεσί. Μια απίστευτη συμφωνία δόθηκε στην εργασία. Φάνηκε να είναι το ίδιο επιστολόχαρτο που χρησιμοποιούσε το εταιρικό ταξιδιωτικό γραφείο. Υπολόγισε ότι η προσφορά ενός ταξιδιού με μεγάλη έκπτωση ήταν ένα είδος εταιρικού κέρδους και γρήγορα το έκανε κράτηση. Δυστυχώς, οι υποσχέσεις της τροπικής πολυτέλειας πέντε αστέρων "για μια μικρή χρέωση χειρισμού" εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα όσο τα χρήματά της.

Αυτή είναι μια από τις πολλές περιπτωσιολογικές μελέτες από τα διογκωμένα αρχεία απάτης ταξιδιών στην Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC). Μεταβείτε στις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων βιομηχανικών χωρών και πιθανόν να βρείτε παρόμοιες συλλογές ιστοριών απάτης.

Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να βρουν την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική συμφωνία, πολλά αδίστακτοι χειριστές θα προσπαθήσουν να σας χωρίσουν από τα χρήματά σας. Θα παρέχουν, στην καλύτερη περίπτωση, απογοητευτικές ρυθμίσεις.

Τύποι απάτες

Μερικές απάτες ταξιδιού σας αφήνουν με τίποτα. Άλλοι σας υπόσχονται σπουδαία πράγματα και παραδίδουν σκουπίδια. Ακόμα, άλλοι συμβάλλουν στις υποσχέσεις εάν πληρώσετε πρόσθετες χρεώσεις, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν να κοστίζουν διπλάσια, ή ακόμα και τριπλάσια που πληρώσατε αρχικά. Άλλοι θα παραδώσει την προσφορά τους για διακοπές Μπαχάμες, και τίποτα άλλο.

Εξετάστε την ιστορία ενός ζευγαριού του Μισσούρι: Υποσχέθηκαν ένα κορυφαίο ξενοδοχείο. Αυτό που έλαβαν ήταν ένα δωμάτιο χωρίς κλιματισμό, δάπεδα από σκυρόδεμα και χωρίς πρόσβαση στην παραλία.

"Αυτή η όλη εμπειρία των διακοπών ήταν ένας εφιάλτης και απολύτως τίποτα από αυτό που εκπροσωπούσε η εταιρεία", δήλωσε η γυναίκα στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Μερικοί καλλιτέχνες απάτης χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται "split pricing". Θα προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια και καταλύματα σε τιμές πολύ κάτω από τα επίπεδα της αγοράς, αλλά θα υπάρξουν τέλη στη λεπτή εκτύπωση που δεν θα αντισταθμίσουν τις αποταμιεύσεις.

Άλλοι θα αναφέρουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά κρύβουν το γεγονός ότι απαιτείται ακριβό τέλος "πρόσθετου" πριν από το check-in.

Παρά τις προσπάθειες κυβερνητικών οργανισμών όπως η FTC, ο ταξιδιωτικός κλάδος είναι πολύ κακώς ρυθμισμένος. Ο καθένας μπορεί να κρεμάσει ένα σημάδι μπροστά από την πόρτα του και να πουλήσει ταξιδιωτικά προϊόντα. Εάν έχετε πρόσβαση σε μια συσκευή φαξ, τηλέφωνο ή λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να στείλετε προτροπές.

Πώς να εντοπίσετε μια απάτη

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των "συμφωνιών" μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά, καθιστώντας τα αρκετά εύκολο να εντοπιστούν και, τελικά, να αποφευχθούν.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες

Προτού αγοράσετε, εξετάστε τον παρακάτω κατάλογο ελέγχου, ο οποίος καταρτίζεται από την FTC, το Τμήμα Μεταφορών και το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών. Η FTC προσφέρει online φόρμα καταγγελίας. Λάβετε όμως υπόψη ότι κανείς δεν μπορεί να προσφέρει εγγυήσεις για την ανάκαμψη μετά την είσοδό σας.