Μην πέσετε για αυτές τις τρεις απάτες ξενοδοχείων

Τρία σημεία για να γνωρίζετε στο ξενοδοχείο σας - και πώς να σταματήσετε την απάτη κρύο

Πολλοί ταξιδιώτες βλέπουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους ως ασφαλές χώρο μακριά από το σπίτι. Από την άνεση του δωματίου τους, οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες μπορεί να αισθάνονται άτρωτοι, αφήνοντας τους εαυτούς τους να αφήσουν την φρουρά τους κάτω. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο καταλαβαίνω ταξιδιώτες του κόσμου μερικές φορές δεν γνωρίζουν τους κινδύνους των εξελιγμένων ξενοδοχείων απάτες που ξεκινούν ακριβώς μέσα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους.

Ακόμη και όταν οι ταξιδιώτες πιστεύουν ότι είναι πιο ασφαλείς, ο κίνδυνος παραμονεύει πάντα γύρω από τη γωνία.

Επειδή οι τουρίστες και οι επαγγελματίες ταξιδιώτες θεωρούνται συχνά εύκολος στόχος, οι καλλιτέχνες απάτης προσπαθούν πάντα να θυσιάσουν αυτήν την ομάδα - και οι απάτες ξενοδοχείων παρέχουν ένα εύκολο μονοπάτι για το στόχο τους να διαχωρίσουν τον ταξιδιώτη από μετρητά.

Πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να μάθουν αν μια απάτη στο ξενοδοχείο είναι τόσο πικάντικη όσο μερικές από τις επιφάνειες του ξενοδοχείου; Εδώ είναι τρεις κοινές απατεώνες ξενοδοχείων κάθε ταξιδιώτης πρέπει να αποφύγει.

Hotel Scam Νο. 1: Παράδοση τροφίμων Fake

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε πολλά μενού σε οποιοδήποτε δωμάτιο του ξενοδοχείου που προσφέρει τοπικές επιλογές για φαγητό. Όταν φαίνεται ότι ακόμη και οι σερβιτόροι είναι έξω για να στοχεύσουν τους ταξιδιώτες , το φαγητό μπορεί να αισθάνεται σαν μια πολύ δελεαστική επιλογή. Αν και το μενού και ο αριθμός τηλεφώνου φαίνονται αυθεντικοί, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να καταλήξουν να παραγγείλουν από ένα εστιατόριο που δεν υπάρχει καθόλου.

Δείτε πώς λειτουργεί η απάτη στο ξενοδοχείο: ο καλλιτέχνης απάτης δημιουργεί και εκτυπώνει ρεαλιστικό μενού για φαγητό. Μόλις δημιουργηθούν, τα έγγραφα γλιστρούν κάτω από τις πόρτες των δωματίων του ξενοδοχείου, καλώντας τους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν μια παραγγελία.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, οι ταξιδιώτες συχνά καλούνται να πληρώσουν με την πιστωτική τους κάρτα. Στο τέλος, το φαγητό δεν έρχεται ποτέ, και οι καλλιτέχνες απάτης ξεφύγουν από τις πληροφορίες πιστωτικής κάρτας του επισκέπτη.

Πριν αποφασίσετε να παραγγείλετε από ένα μενού δωμάτιο ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριο υπάρχει πραγματικά. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο των εστιατορίων στην περιοχή του ξενοδοχείου θα δώσει πολλές επιλογές για φαγητό.

Όσοι έχουν αμφιβολίες πρέπει πάντα να ζητούν από τη ρεσεψιόν για συστάσεις εστιατορίων.

Hotel Scam No. 2: Ψεύτικες χρεώσεις για ρεσεψιόν

Πολλά ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας εκπαιδεύονται για να κάνουν ένα τηλεφώνημα στα δωμάτια των ταξιδιωτών 15 λεπτά μετά το check in, μόνο για να βεβαιωθείτε ότι τα καταλύματα τους είναι τέλεια. Αλλά έξυπνοι καλλιτέχνες απάτης ξενοδοχείων γνωρίζουν ότι ένας ταξιδιώτης με την φρουρά τους κάτω μπορεί να επωφεληθεί εύκολα μέσω της απλής "κλήσης ευγένειας".

Παρόλο που καθίσταται όλο και λιγότερο συνηθισμένο, η απάτη στην επιφάνεια εργασίας μπορεί ακόμα να είναι ένα πρόβλημα - ειδικά σε αναπτυσσόμενα μέρη του κόσμου. Ξεκινά όταν ένας ταξιδιώτης τηλεφωνεί στο δωμάτιό του από κάποιον που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Συχνά, θα ισχυρίζονται ότι η παρακράτηση πιστωτικών καρτών απορρίφθηκε και πρέπει να επαληθεύσουν τον τρόπο πληρωμής τους. Για ευκολία, μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες πιστωτικής κάρτας μέσω του τηλεφώνου, έτσι ώστε να μην ενοχλούν τον ταξιδιώτη.

Ένα πραγματικό μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου δεν θα ζητήσει ποτέ πληροφορίες πιστωτικής κάρτας μέσω τηλεφώνου. Όσοι λαμβάνουν μια τηλεφωνική κλήση για ένα πρόβλημα πιστωτικής κάρτας δεν πρέπει ποτέ να δώσουν στον καλούντα οποιαδήποτε πληροφορία, καθώς αυτό είναι ένα σημάδι της απάτης μπροστά από το ξενοδοχείο. Αντ 'αυτού, προσφέρετε πάντα να κατεβείτε στη ρεσεψιόν για να το λύσετε.

Αν ο καλών επιμένει ότι πρέπει να το φροντίσετε αμέσως, τότε απλά κλείστε και επικοινωνήστε με τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για να αναφέρετε το περιστατικό.

Hotel Scam No. 3: "Δωρεάν" συνδέσεις WiFi

Κανείς δεν απολαμβάνει να πληρώσει για ασύρματη πρόσβαση στο internet στα ξενοδοχεία τους. Αυτό κάνει το αναδυόμενο παράθυρο hotspot "Δωρεάν Wi-Fi" ακόμα πιο δελεαστικό για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν πρόσβαση στον έξω κόσμο.

Ωστόσο, το ασύρματο internet "skimming" είναι μια νέα και αυξανόμενη απάτη ξενοδοχείων που στοχεύει τους ταξιδιώτες με την υπόσχεση της δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Κοινή στους δημόσιους χώρους του ξενοδοχείου, η απάτη λειτουργεί με τη δημιουργία ενός "ελεύθερου" διαδικτυακού hotspot, που ονομάζεται συχνά "δωρεάν Wi-Fi" ή κάτι παρόμοιο. Παρόλο που η σύνδεση στο διαδίκτυο θα είναι ελεύθερη για πρόσβαση, τα δεδομένα μπορούν να κατευθύνονται μέσω διαφόρων σημείων - συμπεριλαμβανομένου του υπολογιστή ενός καλλιτέχνη απάτης. Επειδή ο καλλιτέχνης απάτης του ξενοδοχείου ελέγχει τη σύνδεση, μπορεί να συλλέξει όλα τα δεδομένα που μεταδίδει ένας ταξιδιώτης.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε) ιστότοπους, ονόματα χρηστών και όλους τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης.

Πριν συνδεθείτε σε δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο του ξενοδοχείου είναι μια ασφαλής σύνδεση. Πολλοί ασφαλισμένοι προσφέρουν μια διαδικασία επαλήθευσης σε δύο βήματα και απαιτούν από τους ταξιδιώτες να κρατούν κωδικό πρόσβασης ή άλλη μορφή αναγνώρισης. Άλλα ασφαλή δίκτυα θα έχουν συνήθως το όνομα της αλυσίδας ιδιοκτησίας ή του ξενοδοχείου στο αναγνωριστικό δικτύου και θα διαφημίζουν το ασύρματο δίκτυό τους με έντυπο υλικό. Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε ποιο είναι το προτιμώμενο δίκτυο στο ξενοδοχείο σας, και πώς να το έχετε πρόσβαση μία φορά στο ακίνητο.

Αποφεύγοντας τις απάτες ξενοδοχείων παίρνει απλά λίγη τεχνογνωσία για το τι πρέπει να γνωρίζει και την ευαισθητοποίηση για τον ταξιδιώτη Με τη γνώση των τεχνάσματα απάτης του ξενοδοχείου, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να ανησυχεί λιγότερο για να χάσει την ταυτότητά του και να επικεντρωθεί σε ένα μεγάλο ταξίδι.