Το κάστρο Montezuma, το Tuzigoot και το Montezuma

Δύο Εθνικά Μνημεία

Περίπου μιάμιση ώρα βόρεια του Φοίνιξ είναι δύο Εθνικά Μνημεία που αξίζει ένα ταξίδι ημέρας από την περιοχή Φοίνικας. Ο χάρτης των εθνικών πάρκων της Αριζόνα.

Το Montezuma Castle National Monument βρίσκεται σε μια γωνιά που βρίσκεται εκατό μέτρα πάνω από την κοιλάδα του Verde. Ήταν μια πενταόροφη κατοικία 20 δωματίων που χτίστηκε από τους ειρηνικούς αγρότες του Sinagua τον 12ο αιώνα. Αυτή η περιοχή αγνοεί εύφορα πεδία όπου καλλιεργούσαν καλαμπόκι, σκουός φασολιών και βαμβάκι.

Σε κοντινή απόσταση, ένας κολπίσκος τους παρείχε μια αξιόπιστη πηγή νερού. Αυτή η τοποθεσία παρέχει επίσης κάποια ασφάλεια από δυνητικά επικίνδυνους επισκέπτες.

Το κάστρο Montezuma κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλέον μια από τις καλύτερα διατηρημένες προϊστορικές κατασκευές στο νοτιοδυτικό τμήμα. Σε κοντινή απόσταση μπορεί κανείς να δει μερικά από τα υπόλοιπα ερείπια από μια πρόσθετη έξι διώροφη κατοικία 45 δωματίων που χτίστηκε στη βάση του βράχου.

Το Tuzigoot είναι μια λέξη Apache που σημαίνει "στραβά νερό". Το εθνικό μνημείο Tuzigoot είναι ένα απόθεμα ενός χωριού Sinaguan που χτίστηκε πάνω από την κοιλάδα του Verde πριν από το 1400. Θεωρείται ότι ο πληθυσμός εδώ, και η κατασκευή πρόσθετων δωματίων συνεπεία, αποτελούνταν από αγρότες που εγκατέλειπαν την ξηρασία σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι επισκέπτες καλούνται να περπατήσουν μέσα και γύρω από το Tuzigoot για να προσπαθήσουν να φανταστούν την καθημερινή ζωή του Sinagua που εκτρέφονταν, κυνηγούσαν και δημιούργησαν αγγεία και έργα τέχνης σε αυτήν την περιοχή πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Το Montezuma Well είναι επίσης ανοικτό στο κοινό για επισκέψεις. Το πηγάδι είναι ένας νεροχύτης ασβεστόλιθου που σχηματίστηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια. Οι κάτοικοι της εποχής χρησιμοποίησαν τα νερά από το πηγάδι για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Διακρίνονται τα ερείπια μιας λίθινης λίμνης, καθώς και οι κατοικίες των βράχων, όλα ορατά από τα μονοπάτια των επισκεπτών.

Είναι περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Εθνικό Μνημείο του Montezuma Castle.

Τόσο το κάστρο Montezuma όσο και το Tuzigoot διοικούνται από την υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου. Το μουσείο στο κάστρο Montezuma παρέχει καλές πληροφορίες, αλλά χρειάζεται λίγη ανακαίνιση. Το Κέντρο Επισκεπτών στο Tuzigoot, ωστόσο, είναι πολύ καλά. Και τα δύο μνημεία είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά για το νεότερο πλήθος Tuzigoot θα είναι το πιο δημοφιλές από τα δύο δεδομένου ότι μπορείτε πραγματικά να περπατήσετε επάνω, μέσα και γύρω από τη δομή. Δεν υπάρχει διαθέσιμο φαγητό σε καμία από αυτές τις τοποθεσίες, οπότε φέρετε μερικά σάντουιτς και φρούτα και ποτά. Υπάρχει χώρος πικνίκ στο κάστρο Montezuma. Εάν επισκέπτεστε την άνοιξη και το καλοκαίρι, βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει ένα καπέλο και suncreeen, δεδομένου ότι υπάρχει μικρή προστασία από τον ήλιο.

Υπάρχει ένα τέλος εισόδου τόσο για το κάστρο Montezuma όσο και για τα εθνικά μνημεία Tuzigoot. Ελέγξτε online για ευκαιρίες έκπτωσης για στρατιωτικούς και ηλικιωμένους. Σε ορισμένες ημέρες του έτους, ο καθένας είναι ελεύθερος σε πολλά από τα Εθνικά Πάρκα και Μνημεία της Αριζόνα, συμπεριλαμβανομένων αυτών.

Οδηγίες από το Φοίνιξ προς το Κάστρο Μοντεζούμα: Πάρτε το I-17 προς βορρά για να βγείτε από το 289 Έξοδος 289 και ακολουθήστε τις πινακίδες 3 μίλια με το πάρκινγκ του Κέντρου Επισκεπτών. Από εκεί, για να φτάσετε στο Tuzigoot, πηγαίνετε πίσω στο I-17 με την απόσταση 260 προς Cottonwood.

Πάρτε 279, τον παλιό δρόμο μέσω Cottonwood, στο Clarkdale και ακολουθήστε τις πινακίδες για Tuzigoot.