Σημαίες ασφάλειας και προφύλαξης στην παραλία στο Μεξικό

Ασφάλεια στην παραλία του Μεξικού

Η απόλαυση της παραλίας μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία των διακοπών σας στο Μεξικό , αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την ασφάλεια εάν επιλέξετε να κολυμπήσετε στον ωκεανό. Αν και πολλοί άνθρωποι εκφράζουν την ανησυχία τους για την προσωπική τους ασφάλεια όταν εξετάζουν το ταξίδι στο Μεξικό, τείνουν να παραμελούν ορισμένες από τις πτυχές που έχουν τον μεγαλύτερο έλεγχο. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ότι κάθε χρόνο υπάρχουν πνιγμοί που θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι άνθρωποι έλαβαν την κατάλληλη προσοχή όταν επιλέγουν να κάνουν ή όχι κολύμπι στον ωκεανό.

Οι μεξικανικές αρχές σας διευκολύνουν: υπάρχουν παραλίες στην παραλία για να σας ενημερώσουν για τις τρέχουσες συνθήκες του ύδατος και αν είναι ασφαλές να κολυμπήσετε ή όχι.

Προσέξτε όταν κολυμπάτε στον ωκεανό

Η ισχυρή υποβρύχια και τραχιά surf είναι κοινή σε πολλές από τις παραλίες του Μεξικού. Μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνα ρεύματα ρήξης, παρόλο που δεν μπορεί να υπάρξει ορατή ένδειξη από την ακτή. Πριν εισέλθετε στο νερό θα πρέπει να ελέγξετε τις συνθήκες σερφ και να δείτε αν υπάρχει προειδοποιητική σημαία. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δεν είστε ισχυρός κολυμβητής ή εάν έχετε πίνετε αλκοολούχα ποτά.

Οι περισσότερες παραλίες στο Μεξικό δεν έχουν ναυαγοσώστες. Θυμηθείτε ότι είστε υπεύθυνοι για την προσωπική σας ασφάλεια και αν αποφασίσετε να εισέλθετε στον ωκεανό, το κάνετε με δική σας ευθύνη. Σε πολλές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες χρησιμοποιείται ένα σύστημα προειδοποίησης για την παραλία. Τα χρώματα των σημαδιών της παραλίας έχουν τις εξής έννοιες:

Πράσινη σημαία: Οι συνθήκες ύδατος είναι ασφαλείς για κολύμπι.


Κίτρινη σημαία: Να είστε προσεκτικοί ενώ κολυμπάτε.
Κόκκινη σημαία: Επικίνδυνες συνθήκες.
Μαύρη σημαία: Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης. Μην κολυμπάτε.

Οι προειδοποιητικές σημαίες στις παραλίες πρέπει πάντα να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Πάντα να κολυμπάτε με έναν φιλαράκο και μην αφήνετε παιδιά χωρίς επιτήρηση κοντά στο νερό. Ακόμη και σε ρηχά νερά, μικρά παιδιά μπορούν να πνιγούν ακόμη και σε ρηχά νερά

Αν παγιδευτείτε σε μια παλίρροια

Αν τυχαίνει να πιάσετε ένα ρεύμα ή ένα ριγέ, προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι, επιπλέουν ή πέλμα για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Μπορεί να είναι τρομακτικό να βγει έξω στη θάλασσα, αλλά το ρεύμα σχισίματος δεν θα σας τραβήξει κάτω από το νερό, οπότε παραμονή Ζητήστε βοήθεια εάν μπορείτε και κολυμπήστε παράλληλα με την ακτή. Η προσπάθεια να κολυμπήσετε κατευθείαν στην παραλία ενάντια στο ρεύμα μπορεί να σας κουράσει γρήγορα. οι πιθανότητές σας είναι καλύτερες αν κολυμπήσετε παράλληλα με την ακτή σε μια περιοχή όπου το ρεύμα δεν είναι τόσο ισχυρό και στη συνέχεια πλησιάζετε στην παραλία υπό γωνία.

Επιλέξτε την παραλία σας

Μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε σε μια παραλία που είναι γνωστή για να είναι ήρεμη για περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέση να απολαύσετε τον ωκεανό πλήρως. Υπάρχουν κάποιες παραλίες όπου η κολύμβηση δεν είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή, αλλά αν κάνετε κάποια έρευνα και επιλέγετε την παραλία σας, θα έχετε πολλές πιθανότητες να βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ. Για παράδειγμα, στο Κανκούν , επιλέξτε παραλίες με βόρεια όψη κατά μήκος της βόρειας πλευράς του οδηγού στις παραλίες του Κανκούν και της Riviera Maya .

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια της παραλίας και τις συμβουλές ασφαλείας για το ελατήριο .