Ταξιδιωτικός Οδηγός Jalisco

Ταξιδιωτικές πληροφορίες για Jalisco, Μεξικό

Το μεξικανικό κράτος Jalisco βρίσκεται στο βορειοδυτικό Μεξικό και είναι γνωστό ως η γενέτειρα του mariachi, της τεκίλα και του εθνικού αθλητισμού του Μεξικού, charreria (μεξικάνικο rodeo). Είναι το σπίτι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη χώρα, της Γκουανταλαχάρα, καθώς και ενός από τους αγαπημένους προορισμούς της παραλίας, Puerto Vallarta. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό το πιο Μεξικάνικο των κρατών.

Γρήγορα γεγονότα σχετικά με το κράτος Jalisco:

Γκουανταλαχάρα

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Guadalajara είναι μια σύγχρονη μητρόπολη που απολαμβάνει μια πολιτιστική κληρονομιά πλούσια σε ιστορία, έθιμα και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο αρχικός καθεδρικός ναός του 17ου αιώνα καταστράφηκε από σεισμό και ξαναχτίστηκε σε εντυπωσιακό γοτθικό στιλ στα μέσα του 19ου αιώνα.

Περιβάλλεται από τέσσερις ευχάριστες πλατείες, διατεταγμένες σε σχήμα σταυρού. Το κυβερνητικό παλάτι με μια εντυπωσιακή πέτρινη πρόσοψη ήταν μάρτυρας ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος - της απόπειρας δολοφονίας του τότε προέδρου Μπενίτο Χουάρες το 1858. Οι πολλές καλοδιατηρημένες εκκλησίες της εποχής του Αντιβασιλέα καθώς και πολλά θέατρα και μουσεία, ένα πολύχρωμο, πολύβουο κάτω από την πλατεία Plaza Guadalajara και μια ζωντανή νυχτερινή ζωή σίγουρα κρατούν τον επισκέπτη απασχολημένο. Το βράδυ, μια επίσκεψη στην Plaza de los Mariachis και η μουσική τους είναι απαραίτητη. Κάντε μια περιήγηση με τα πόδια στη Γκουανταλαχάρα

Mariachi και Tequila

Το Jalisco είναι, μεταξύ των τεσσάρων μεξικανικών κρατών, η γενέτειρα του παραδοσιακού Mariachi με τα σφιχτά τοποθετημένα κοστούμια με ασημένια διακοσμητικά και κουμπιά, από τον 18ο αιώνα. Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του κράτους είναι η περιοχή γύρω από τη μικρή πόλη Tequila, όπου η καλλιέργεια του μπλε agave ζωγραφίζει τις κοιλάδες με μπλε χρώμα και όπου το πιο διάσημο ποτό του Μεξικού γίνεται: tequila. Πάρτε το Tequila Express, ένα μοναδικό επιβατικό τρένο, από την Guadalajara και επισκεφθείτε τον πρώην San José del Refugio Hacienda στο Amatitán, γνωστό για την παραγωγή ενός από τα καλύτερα tequilas. Παρακολουθήστε τους jimadores (αγρότες που συγκομίζουν το μπλε αγαύη) και όλη τη διαδικασία παραγωγής τεκίλα και, φυσικά, δοκιμάστε μερικά από το "λευκό χρυσό" του Jalisco!

Los Guachimontes

Στα δυτικά της Γκουανταλαχάρα, κοντά στην μικρή πόλη Teuchitlán, ο προ-ισπανικός χώρος του Los Guachimontones καλύπτει 47 στρέμματα και περιλαμβάνει 10 πυραμίδες. Αυτή η κουλτούρα άρχισε να αναπτύσσεται γύρω στο 1000 π.Χ., φτάνοντας στο ανώτατο σημείο της σε 200 μ.Χ. και τη μείωση της σε 500 μ.Χ.

Τη λίμνη Chapala και το περιβάλλον

Η μεγαλύτερη φυσική λίμνη του Μεξικού, η Lago de Chapala νότια της Γκουανταλαχάρα και οι γραφικές πόλεις της είναι μια πολύ γοητευτική συνάντηση με τα καλύτερα της φύσης. Ένα ταξίδι με πλοίο στη λίμνη ή μια διαδρομή με το τραμ μέσω της πόλης Chapala με συναρπαστικά κτίρια που προκαλούν την αίσθηση της belle époque από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν αυτή ήταν η προτιμώμενη καλοκαιρινή απόδραση για τους πλούσιους από τη Γκουανταλαχάρα, είναι ένα πολύ ευχάριστο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Λένε ότι η λίμνη εκπέμπει βρωμιούχο νάτριο και γι 'αυτό και όλοι στην περιοχή είναι τόσο χαλαροί και ξεκούραστοι.

Νότια Jalisco

Το νότιο τμήμα του Jalisco γύρω από τις γοητευτικές πόλεις Mazamitla, Tapalpa και Ciudad Guzmán προσφέρει πανοραμική θέα και καταρράκτες κρυμμένους ανάμεσα στους λόφους που μπορούν να εξερευνηθούν σε μια συναρπαστική πεζοπορία ή στην πλάτη ενός αλόγου.

Παράκτια Jalisco

Το Puerto Vallarta , που ζεσταίνεται σχεδόν καθημερινά κάθε μέρα, φιλοξενεί άφθονη χλωρίδα και πανίδα και μια παρθένα ακτή που εκτείνεται κατά μήκος του κόλπου Banderas, του μεγαλύτερου κόλπου της χώρας. Μόλις απέκτησε ένα απομακρυσμένο χωριό ψαράδων, έχει εξελιχθεί σε μια κοσμοπολίτικη πόλη, εξοπλισμένη με διεθνές αεροδρόμιο, τερματικό σταθμό μαρίνας, γήπεδα γκολφ, αποκλειστικά θέρετρα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια πρώτης κατηγορίας και ένα ευρύ φάσμα επιλογών νυχτερινής διασκέδασης. Οι ακτές του Jalisco συνδυάζουν ένα τοπίο γεμάτο απομονωμένους παράδεισους με όλες τις πολυτέλειες που χρειάζεται ο επισκέπτης για να χαλαρώσει και να χαλαρώσει. Το Costalegre αρχίζει νότια στα σύνορα Colima και εκτείνεται πάνω από 186 μίλια βόρεια προς Puerto Vallarta. Οι Bahias of Navidad, Tenacatita και Chamela καθώς και οι Costa Careyes και Costa Majahuas είναι μέρη όπου ο γαλάζιος ωκεανός είναι πλαισιωμένος από καταπράσινα βουνά και βάλτους με μαγγρόβια, σημεία που τραβούν τον επισκέπτη ξανά και ξανά.

Πώς να πάτε εκεί:

Υπάρχουν διεθνή αεροδρόμια στην Guadalajara (GDL) και το Puerto Vallarta (PVR), καθώς και εξαιρετικές συνδέσεις λεωφορείων σε όλη την πολιτεία.