Τα καλύτερα αναμνηστικά για αγορά στη Ρωσία

Σίγουρα θα θέλατε να επιστρέψετε κάποια αναμνηστικά για τους φίλους και την οικογένειά σας από τη Ρωσία (και ίσως και για τον εαυτό σας). Αλλά δεν θέλετε να καταλήξετε με φθηνά, χαμηλής ποιότητας πράγματα που θα λυπηθείτε για την αγορά. Αν ψάχνετε για ωραία, μοναδικά και αυθεντικά δώρα από τη Ρωσία, υπάρχουν πολλά ποιοτικά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε αρκετά εύκολα στη Ρωσία. Ανατρέξτε στην παρακάτω λίστα για μερικές ιδέες:

Khokhloma

Θα αναγνωρίσετε αυτά τα όμορφα διακοσμημένα ξύλινα αντικείμενα, συνήθως μαγειρικά σκεύη, από τα κόκκινα και χρυσά άνθη που ζωγραφίζονται πάνω τους πάνω σε μαύρο φόντο. Αυτό το σκάφος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. ήταν αρχικά παράγεται σε αυτό που είναι τώρα η περιοχή Nizhny Novgorod. Οι τεχνίτες εφευρέθηκαν εκεί η τεχνική της ζωγραφικής σε ένα χρυσό χρώμα χωρίς τη χρήση πραγματικού χρυσού, καθιστώντας τα αντικείμενα προσιτά για να αγοράσουν και να παράγουν.

Διακοσμημένο φλοιό του Birch

Τα Birches είναι ένα τυπικό ρωσικό δέντρο και ο φλοιός σημύδας έχει χρησιμοποιηθεί από τον 18ο αιώνα για να κατασκευάσει δοχεία με σφραγισμένα σχέδια. Αυτά κάνουν ένα όμορφο δώρο για την κουζίνα του καθενός - είναι υπέροχα για χρήση για την αποθήκευση ρυζιού, ζυμαρικών, ή σχεδόν οτιδήποτε πηγαίνει σε ένα βάζο. Μπορείτε να τα βρείτε σε αγορές σουβενίρ, καταστήματα με σουβενίρ και μερικά ειδικά καταστήματα σε όλη τη Ρωσία.

Κουτιά από λάκα

Αυτά τα χαρτοκιβώτια από χαρτί μηχανής διακοσμημένα με σκηνές από ρωσικά λαϊκά ξεκίνησαν μετά την πτώση της αυτοκρατορικής Ρωσίας.

Η ζωγραφική των εικόνων δεν ήταν πλέον κερδοφόρα, έτσι οι τεχνίτες ανέλαβαν να κατασκευάσουν αυτά τα διακοσμητικά κιβώτια. Από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα ιδιαίτερα, τα κουτιά κατασκευάστηκαν ευρέως σε πολλά χωριά στην περιοχή του Ιβάνοβο. Η λάκα που χρησιμοποιείται τείνει να είναι είτε βαφή πετρελαίου είτε αυγοτέμπερα. Τα κουτιά είναι ιδανικά για την αποθήκευση κοσμημάτων και άλλων μικρών αντικειμένων.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτή την τεχνική που χρησιμοποιείται για να φτιάξετε καρφίτσες.

Gzhel πορσελάνη

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να μεταφερθεί, η ρωσική πορσελάνη κάνει ένα όμορφο δώρο. Η τέχνη της κατασκευής αυτής της περίπλοκης μπλε και λευκής πορσελάνης προήλθε από το χωριό Gzhel κοντά στη Μόσχα το 1802. Όλη η γνήσια πορσελάνη που θα βρείτε στη Ρωσία παράγεται ακόμα σε πολλά χωριά της ίδιας περιοχής.

Κεχριμπάρι (κοσμήματα)

Το Amber είναι απολιθωμένη ρητίνη δέντρου και κάνει όμορφα κοσμήματα. Αρχικά προερχόταν από την Πρωσία, επί του παρόντος αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως Περιφέρεια Καλίνινγκραντ και το 90% του κεχριμπαριού του κόσμου εξαγεται ακόμα σήμερα. Η Amber είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Ρωσία. υπάρχει ακόμη και ένα "δωμάτιο κεχριμπάρι" στο Κάστρο Catherine στο χωριό Πούσκιν στην Αγία Πετρούπολη. Το κεχριμπάρι κοσμήματα κάνει ένα απίστευτο δώρο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το αγοράζετε από έναν αξιόπιστο πωλητή (για παράδειγμα, το Faberge House στην Αγία Πετρούπολη) - τα πλαστικά κόμπι είναι κοινά.

Γούνα

Εάν δεν σας πειράζει να αγοράσετε γούνα, τα ρωσικά γούνινικα προϊόντα είναι μερικά από τα υψηλότερης ποιότητας. Τα γούνινα παλτά είναι φυσικά το πιο παραδοσιακό αντικείμενο, αλλά για κάτι μικρότερο μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γούνα ή ένα καπέλο γούνας. Τα καταστήματα γούνας είναι άφθονα στη Ρωσία, αλλά κάνουν διπλό έλεγχο ότι είναι πραγματική γούνα.

Μαλαχίτης

Ο ρωσικός μαλαχίτης είναι ένας όμορφος βράχος που εξορύσσεται στην περιοχή της Ουράλ στη Ρωσία, μεταξύ άλλων.

Μπορείτε να το βρείτε με τη μορφή καρφίτσες και άλλα κοσμήματα σε πολλούς λιανοπωλητές κοσμημάτων στη Ρωσία.

Κούκλες Matryoshka

Ναι, είναι κλισέ και στερεότυπα , αλλά αν δεν αγοράσετε τις χαμηλής ποιότητας κινέζικες κούκλες φωλιάσματος προς πώληση στις περισσότερες αγορές σουβενίρ στη Ρωσία, ένα ωραίο σύνολο κούκλες Matryoshka μπορεί να είναι ένα μεγάλο δώρο για να φέρετε πίσω από τη Ρωσία. Ψάξτε για εκείνα που (προφανώς) παράγονται στη Ρωσία. Τα καλύτερα μέρη για να βρεθούν αυτά είναι σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα ειδικών, θα αποφευχθώ τα περίπτερα στις αγορές σουβενίρ εντελώς.