Αξιοσημείωτοι Ρώσοι Τσάρροι και οι κληρονομιές τους

Οι τσάροι ήταν οι μοναρχίες της Ρωσίας. βασίλευαν για αιώνες μέχρι τη Ρωσική Επανάσταση του 1917. Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες έκαναν το σημάδι τους στην περιοχή με μεταρρυθμίσεις και κατακτήσεις, έχτισαν σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σήμερα σώζονται και είναι ενδιαφέροντα θέματα μελέτης από μόνα τους. Οι κληροδοτήσεις τους παρέχουν ένα πλαίσιο για την κατανόηση της σύγχρονης Ρωσίας.

Η λέξη "czar" προέρχεται από τη λατινική λέξη "Caesar", που σημαίνει αυτοκράτορας.

Αν και η ρωσική γλώσσα έχει μια λέξη για τον βασιλιά (korol), αυτός ο τίτλος χρησιμοποιείται για δυτικούς μονάρχες. Επομένως, ο "τσάρος" έχει ελαφρώς διαφορετικές υποσχέσεις από το "βασιλιά".

Ο Ιβάν ο Τρομερός

Ο Ιβάν ο Τρομερός ήταν μεσαιωνικός ήρωας και νικηφόρος αντίπαλος των Τατάρων, των οποίων οι κατακτήσεις είχαν κλονίσει την Ευρώπη εδώ και αιώνες. Αν και άλλοι είχαν χρησιμοποιήσει τον τίτλο τσάρο πριν από τον Ιβάν τον Τρομερό, ήταν ο πρώτος που ονομάστηκε "Τζάρ της Όλης της Ρωσίας". Βασιλεύει από το 1533 έως το 1584. Περισσότερο τρομερός από φοβερός, αυτός ο τσάρος είναι το θέμα των μύθων που λένε για την εξουσία και τη φρεσκάδα του.

Οι επισκέπτες της Ρωσίας βλέπουν στοιχεία για τη βασιλεία του Ivan the Terrible στην Κόκκινη Πλατεία και στα τείχη του Κρεμλίνου. Ένα από τα σύμβολα της Ρωσίας, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου , χτίστηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό για να τιμήσει τη σύλληψη του Καζάν και του Αστραχάν, δύο κρατών του Τατάρ. Μέσα στα τείχη του Κρεμλίνου, ο καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού φέρει το σήμα του Ivan the Terrible: Αυτή η εκκλησία είχε μια ειδική βεράντα προστιθέμενη ειδικά για τον τσάρο, όταν του απαγορεύτηκε να εισέλθει αφού παντρεύτηκε την τέταρτη σύζυγό του.

Μπόρις Γκουντούνοφ

Ο Boris Godunov είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους τσάρους της Ρωσίας. Δεν ήταν ευγενής από τη γέννησή του και έτσι η άνοδος του καθεστώτος και της εξουσίας του αντανακλούσε τις ηγετικές ιδιότητες και φιλοδοξίες του. Ο Godunov βασίλεψε ως αντιβασιλέας μετά το θάνατο του Ιβάν τον Τρομερό από το 1587 έως το 1598 και στη συνέχεια εξελέγη τραγικός μετά το θάνατο του γιου και του κληρονόμου του Ιβάν. βασίλεψε από το 1598 έως το 1605.

Μια φυσική κληρονομιά της βασιλείας του Godunov είναι εμφανής στον Πύργο του Ιησού του Μεγάλου Πύργου του Κρεμλίνου. Έδωσε εντολή να αυξηθεί το ύψος του και να μην ξεπεράσει κανείς άλλα κτίρια στη Μόσχα. Ο Godunov αποθανατίζεται σε ένα έργο του Αλεξάντρ Πούσκιν και μια όπερα του Modest Mussorgsky.

Ο Πέτρος ο Μέγας

Οι στόχοι και οι μεταρρυθμίσεις του Πέτρου Μεγάλου άλλαξαν την πορεία της Ρωσικής ιστορίας. Αυτός ο Ρώσος αυτοκράτορας, ο οποίος ήταν ο κυρίαρχος της Ρωσίας από το 1696 έως το 1725, έθεσε ως καθήκον του τον εκσυγχρονισμό και την δυτικοποίηση της Ρωσίας. Κατασκεύασε την Αγία Πετρούπολη από το βουνό, δημιούργησε τον πίνακα των τάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, άλλαξε το ημερολόγιο της Ρωσίας, καθιέρωσε το ναυτικό της Ρωσίας και επέκτεινε τα σύνορα της Ρωσίας.

Η Ρωσική Αυτοκρατορία δεν είναι πια, αλλά ο Μέγας Πέτρος ζει. Αν δεν ήταν για τον Πιέτρο Βελίκι, όπως είναι γνωστό στη ρωσική γλώσσα, η μεγάλη πόλη της Αγίας Πετρούπολης δεν θα υπήρχε. Το «παράθυρο της Ρωσίας προς τη Δύση» χαρακτηρίστηκε πρωτεύουσα από τον Μέγα Πέτρο και ο πολιτισμός και η κοινωνία άκμασαν εκεί, όπως είχε και στην αρχική πρωτεύουσα της Ρωσίας της Μόσχας.

Οι επισκέπτες της Αγίας Πετρούπολης μπορούν επίσης να δουν μια από τις μεγαλύτερες δημιουργίες του Πέτρου, Peterhof . Η ομορφιά αυτού του παλατιού αντιπαραβάλλει οτιδήποτε στη Δυτική Ευρώπη. Προσφέρει κάθε καλοκαίρι πλήθος επισκεπτών που θαυμάζουν τα χρυσά σιντριβάνια και τους εσωτερικούς χώρους πλούσιους από την πολυτέλεια.

Η Αικατερίνη ο Μέγας

Η Αικατερίνη ο Μέγας είναι ένας από τους πιο διάσημους Ρώσους ηγεμόνες, αλλά δεν ήταν καθόλου Ρώσος. Γεννημένος στη Πρωσία, η Catherine παντρεύτηκε στα ρωσικά βασιλιά και έβαλε ένα πραξικόπημα για να ανατρέψει τον σύζυγό της και να αναλάβει τη βασιλεία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της από το 1762 έως το 1796, διεύρυνε την αυτοκρατορία και προσπάθησε να εκσυγχρονίσει περαιτέρω τη Ρωσία, ώστε να αναγνωριστεί ως μεγάλη ευρωπαϊκή εξουσία.

Η Catherine οδήγησε μια ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή και η φήμη της για την ανάληψη των εραστών είναι περίφημη. Τα αγαπημένα της κόμματα μερικές φορές ενήργησαν ως σύμβουλοί της, μερικές φορές ως παιχνίδια της. Ήταν γενναιόδωρα αποζημιωθούν για τις σχέσεις τους μαζί της και έγιναν διάσημοι από μόνα τους.

Μία από τις πιο ιστορικές προσθήκες της Catherine στο πετροβουργικό τοπίο είναι το άγαλμα του Bronze Horseman . Απεικονίζει τον Πέτρο τον Μέγα με άλογο και αποκτά νέα σημασία με το ποίημα του ίδιου ονόματος του Αλεξάντρ Πούσκιν.

Νικολάου Β

Ο Νικόλαος Β ήταν ο τελευταίος τσάρος και αυτοκράτορας της Ρωσίας. Ο αρχηγός της οικογένειας Ρομάνοφ, έγινε τσάρος το 1894 και παραιτήθηκε από το θρόνο τον Μάρτιο του 1917 υπό την πίεση των μπολσεβίκων, οι οποίοι είχαν ανατρέψει την κυβέρνηση το 1917. Αυτός και η άμεση οικογένειά του - η σύζυγός του, οι τέσσερις κόρες και ο γιος και κληρονόμος του - μεταφέρθηκαν στο Εκατερινγκμπουργκ, όπου εκτελέστηκαν τον Ιούλιο του 1918.

Ο Νικόλαος Β ήταν γνωστός ως αδύναμος άρχοντας και αυτός που ανυπόμονα ανέβηκε στο θρόνο. Η εκτεταμένη και αυξανόμενη αναταραχή μεταξύ των υποκειμένων του πριν από τη σύλληψή του τον έκανε δημοφιλές. Η σύζυγός του, η Αλεξάνδρα, μια γερμανική πριγκίπισσα και επίσης η εγγονή της Βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας, ήταν επίσης δημοφιλής. δεν εγκλωβίστηκε άσχημα στη Ρωσία και ήταν το θέμα φημών ότι ήταν ένας κατάσκοπος για τη Γερμανία. Όταν ο Rasputin, ένας μυστικιστής, υπονόμευσε τον εαυτό του στη ζωή του Νικολάου και της Αλεξάνδρα, το βασιλικό ζευγάρι αντιμετώπισε αυξανόμενες επικρίσεις.

Η δολοφονία του Νικολάου Β και της οικογένειάς του σήμανε το τέλος της ρωσικής μοναρχίας. Σε συνδυασμό με την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, ξεκίνησε μια νέα εποχή για τη Ρωσία, τις κοντινές χώρες και τον κόσμο.