Γιούτα Κουζίνα Gotta-Have: Σάλτσα Fry

Η υπογραφή του κράτους είναι απλή απόλαυση

Η τεράστια πλειοψηφία των Αμερικανών βυθίζει τις πατάτες τηγανιτές σε κέτσαπ και κοιτάζει το ζητούμενο σε όποιον βγαίνει από εκείνο το μονοπάτι. Το να βάζεις τηγανητές πατάτες σε μάγυ είναι κυρίως ευρωπαϊκή απόλαυση, αλλά είναι μια αυξανόμενη τάση σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού. Μερικοί άνθρωποι βυθίζουν τις πατάτες σε ράντσο ή γαλάζιο τυρί. Κάποιοι θέλουν να είναι λερωμένοι σε λιωμένο τυρί. Αλλά όποιος είναι ιθαγενής της Γιούτα θα είχε δυστυχώς πολύ δύσκολο χρόνο να φάει τηγανιτές πατάτες χωρίς σάλτσα τηγανητών.

Σάλτσα φρυγανιάς ???? Όποιος ποτέ δεν έζησε ή ταξίδεψε στη Δύση σχεδόν σίγουρα δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό το αγαπημένο υλικό.

Τι είναι η σάλτσα Fry;

Η σάλτσα της Γιούτα, που δεν πρέπει να συγχέεται με την ασιατική σάλτσα σούπας, είναι ένας απλός συνδυασμός κέτσαπ και μαγιονέζας που είναι δημοφιλής στα εστιατόρια της Γιούτα και σε όλη τη δυτική ορεινή περιοχή ως απλή σάλτσα για τηγανιτές πατάτες και μερικές φορές απλώνεται σε μπιφτέκια και σάντουιτς.

Η αλυσίδα Burger της Γιούτα βασιζόμενη στην περιοχή της Αρκτικής, ισχυρίζεται ότι εφάρμοσε σάλτσα τηγανητών τη δεκαετία του 1940. Φυσικά, ο συνδυασμός κέτσαπ και μαγιονέζας δεν είναι μια μοναδική ιδέα και το καρύκευμα είναι γνωστό με διάφορα ονόματα και έχει διάφορες χρήσεις σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στην Αργεντινή, λέγεται "σάλτσα γκολφ" και χρησιμοποιείται σε πατάτες τηγανητές, μπιφτέκια και σάντουιτς. Στη Γερμανία, ονομάζεται "rott weiss" ή "κόκκινο λευκό". Σε διάφορα είδη κουζίνας, το κέτσαπ και το μάγου συνδυάζονται με μικρές ποσότητες μουστάρδας, σκόρδου, χυμού λεμονιού ή / και ζεστής σάλτσας για χρήση ως καρυκεύματα.

Συνταγή Σάλτσας Fry

Κάνοντας τη σάλτσα τηγανίτας σας είναι τόσο απλή όσο παίρνει οτιδήποτε στην κουζίνα. Ο Kasey Christensen, ο επικεφαλής λειτουργός για τα εστιατόρια Arctic Circle, λέει ότι η αλυσίδα παραμένει με την αρχική συνταγή, η οποία είναι ίσα μέρη μαγιονέζα και κέτσαπ. Αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Μερικοί το αρέσουν με 1 μέρος κέτσαπ και 2 μερίδες μαγιονέζας ή άλλες προσαρμογές στη σχέση κέτσαπ με το μαγιό.

Για τους μη-καθαρούς, οι προσθήκες περιλαμβάνουν σάλτσα Worcestershire, ζεστή σάλτσα, ξύδι, πιπέρι και σχεδόν οποιοδήποτε μπαχαρικό που χτυπά την φαντασία σας αν σας αρέσει πικάντικο ή ζεστό. Και έπειτα υπάρχει μια παραλλαγή που βασίζεται στη σάλτσα μπάρμπεκιου για το κέτσαπ, το είδος του τρόπου του τεμπέλης να φτιάξει τη θερμότητα με ένα εύκολο βήμα.

Όπου μπορείτε να το βρείτε στο μενού

Η σάλτσα Fry μπορεί να προέρχεται από τη Γιούτα, αλλά έχει επεκταθεί σημαντικά στους ορίζοντές της. Φυσικά, είναι μια απαραίτητη επιλογή μενού βασικά παντού στη Γιούτα. Τώρα μπορείτε να το βρείτε σε εθνικές αλυσίδες μάρκετς όπως η McDonald's και οι Five Guys όχι μόνο στη Γιούτα αλλά και στα δυτικά κράτη στα σύνορά της. Έχει πάρει μια μεγάλη ώθηση στο Ντένβερ αφού είναι στο μενού στο Smashburger Mile-High City, μια καταπληκτική ιστορία επιτυχίας από μόνη της. Ο Smashburger έχει διαφοροποιήσει τη συνταγή, αναμειγνύοντας κέτσαπ με ράντσο και όχι με τον αρχικό μάγου.

Πώς να το αγοράσετε

Ενδιαφέρεστε και πεθαίνετε να δοκιμάσετε αυτά τα πράγματα; Είσαστε γηγενής στην Γιούτα μακριά με μια τεράστια λαχτάρα για τη γεύση του σπιτιού; Αυτές τις μέρες, μπορείτε να το αγοράσετε στο μπουκάλι. Μπορείτε να παραγγείλετε το γνήσιο άρθρο από τον Arctic Circle, καθώς και να το αγοράσετε στα εστιατόρια. Έχετε μια άλλη επιλογή αν θέλετε να συγκρίνετε τα γούστα ή θέλετε μια μικρή περιπέτεια από το πρωτότυπο: Η σάλτσα Gourmet Dipping του Stephen παίρνει ραβίδες και πωλείται εμφιαλωμένο σε παντοπωλεία στη Γιούτα και σε απευθείας σύνδεση.