Εξερευνώντας τη λίμνη Toba - την ηλιόλουστη λίμνη που κοιμάται

Η χαμένη λίμνη Toba ήταν κάποτε ένα άγριο ηφαίστειο

Στα 62 μίλια μακριά, 18 μίλια πλάτος και μέχρι 1.600 πόδια βάθος σε μέρη, η λίμνη Toba της Ινδονησίας στη Βόρεια Σουμάτρα είναι η μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη στον κόσμο.

Η φυσική ομορφιά της λίμνης Toba είναι εκπληκτική. Το νησί Samosir βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης και προσφέρει την τέλεια απόδραση από την τρέλα και την αστική εξάπλωση του Medan, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας.

Η σκοτεινή ιστορία της λίμνης Toba

Ο σχηματισμός της λίμνης Toba ( Danau Toba στην τοπική γλώσσα) θεωρείται ένα από τα πιο καταστροφικά γεγονότα της ιστορίας της Γης.

Μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη περίπου 70.000 χρόνια πριν έριξε αρκετή ύλη στον αέρα για να αλλάξει το παγκόσμιο κλίμα την εποχή εκείνη.

Η υπερβολική έκρηξη προκάλεσε έναν ηφαιστειακό χειμώνα παγκοσμίως, που ένας θεωρητικός γεωλόγος σκότωσε πολλά είδη φυτών και ζώων. Η ηφαιστειακή τέφρα από την έκρηξη Toba - μερικές φορές 30 πόδια βάθος - βρέθηκε τόσο μακριά όσο η Μαλαισία!

Η έκρηξη μπορεί να έχει προκαλέσει μια πληθώρα εξαφανίσεων σε όλο τον κόσμο. Η θεωρία της καταστροφής Toba υποδηλώνει ότι η έκρηξη προκάλεσε δεκαετή παγκόσμιο χειμώνα, σχεδόν εξαλείφοντας διάφορα είδη. η ανθρώπινη φυλή μπορεί να έχει μειωθεί σε μόλις 3.000 άτομα μετά την καταστροφή.

Η λίμνη Toba στην Παρόν Ημέρα

Η χαλαρή Λίμνη Τόμπα έχει τώρα λίγα σημάδια ότι είναι μηδενικό για την σχεδόν εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής, η μόνη υπενθύμιση της ηφαιστειακής δραστηριότητας που προέρχεται από τα ζεστά νερά της λίμνης. Το κολύμπι στο ευχάριστο, πλούσιο σε μεταλλικά νερά είναι η τέλεια θεραπεία για κάθε ταξιδιώτη που κουράζεται.

Στο μοναδικό μαζικό νησί στη μέση της λίμνης - Samosir - οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν μια χαλαρή λίγες μέρες στην πολιτιστική καρδιά της ινδονησιακής φυλής Batak. Το μεγάλο υψόμετρο της λίμνης Toba (περίπου 900 masl) επιτρέπει ένα πιο δροσερό κλίμα από ό, τι η υπόλοιπη Σουμάτρα. τα βουνά, οι καταρράκτες και οι όχθες της λίμνης εμπνέουν την αντανάκλαση, τη χαλάρωση και όχι μερικές φθόνες που προκαλούν αυτοέλεγχο.

Η Λίμνη Τόμπα είναι ένα βασικό κομμάτι της διαδρομής για τη "πανοραμική" μπανάνα: τα παραδοσιακά χωριά κατά μήκος των ακτών της κατέχουν πολλές ανεκτίμητες τοπικές εμπειρίες, από την αγορά υφασμάτινων υφασμάτων για να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς της Μπατάκ για να απολαύσουν τις αμμώδεις παραλίες του χωριού Tuk Tuk.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, προχωρήστε στην επόμενη σελίδα: Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο νησί Samosir, στη λίμνη Toba.

Επισκεφθείτε τον Pulau Samosir

Το Pulau Samosir, ή το νησί Samosir, είναι ένα νησί της Σιγκαπούρης στη μέση της λίμνης Toba. Το νησί Samosir είναι στην πραγματικότητα το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της λίμνης στον κόσμο μέσα στο έκτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο: τη Σουμάτρα. Το νησί σχηματίστηκε από ένα νέο ηφαιστειακό κώνο που σπρώχτηκε πάνω από την καλντέρα Toba.

Το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού της λίμνης Toba επικεντρώνεται στο νησί Samosir, κυρίως στο μικρό χωριό Tuk Tuk. Πολλοί ξενώνες, εστιατόρια και μερικά μπαρ είναι παρόντες για να κρατούν τους ταξιδιώτες χαρούμενους ανάμεσα στις βουτιές στη λίμνη. Μια χούφτα μικρών αλλά ενδιαφέρουσες πολιτιστικές τοποθεσίες Batak στο νησί Samosir αξίζει τον έλεγχο.

Αν και η πραγματική κλήρωση προς το νησί Samosir είναι το φυσικό περιβάλλον και η ευκαιρία να χαλαρώσετε, αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι είναι διάσπαρτοι σε όλο το νησί. Η ενοικίαση μοτοποδηλάτου ή ποδηλάτου για την ημέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε μεταξύ των τοποθεσιών.

Συμβουλές για τους τουρίστες της λίμνης Toba και Samosir

Ελαχιστοποιήστε το πρόβλημα στην επίσκεψή σας Toba λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές για τον τουρισμό:

Να φτάσετε στη λίμνη Toba

Η λίμνη Toba είναι προσβάσιμη μέσω της μικρής πόλης Parapat , περίπου πέντε ώρες από το Medan.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μικρά λεωφορεία στο Parapat μέσω της διαμονής σας ή μέσω ενός από τα πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Αν δεν σκοπεύετε να κοιτάξετε γύρω από το Medan, βγείτε από το αεροδρόμιο και περπατήστε (15 λεπτά) στην κοντινότερη στάση λεωφορείου ή πάρτε ένα ταξί στο τερματικό σταθμό λεωφορείων του Amplas.

Ένα δημόσιο λεωφορείο από το τερματικό προς το Parapat διαρκεί περίπου έξι ώρες και κοστίζει λιγότερο από $ 3.

Αν δεν εγκαταλείψετε το Medan νωρίς, το λεωφορείο σας θα φτάσει πιθανώς στο Parapat μετά το τελευταίο σκάφος (6 μ.μ.) στον Pulau Samosir. προχωρήστε κάτω Jalan Pulau Samosir - η κύρια τουριστική λουρίδα - για να βρείτε ένα ξενοδοχείο. Η προβλήτα βρίσκεται κοντά στο Jalan Haranggaol . τα δρομολόγια προς το νησί Samosir διαρκούν συχνά σε διαστήματα 90 λεπτών.

Τα οχηματαγωγά θα σας μεταφέρουν είτε στο Tomok είτε στο Tuk Tuk - ο πρώτος είναι πιο παραδοσιακός, ο τελευταίος πιο φιλικός προς τα backpacker. είτε θα προσφέρετε μέρη για φαγητό και ύπνο για την ευκολία σας.

Η επίσκεψη στο Berastagi και η πεζοπορία Gunung Sibayak είναι δημοφιλείς δραστηριότητες στη Σουμάτρα πριν ή μετά τη λίμνη Toba.

Πότε να πάτε

Η λίμνη Toba, ενώ είναι ακόμα δημοφιλής στους backpackers, δεν είναι τόσο γεμάτη όσο ήταν κάποτε. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σουμάτρα είναι κατά τους ξηρότερους μήνες μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Η λίμνη Toba μπορεί να γεμίσει και οι τιμές να διπλασιαστούν κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους .

Η επόμενη σελίδα αναφέρει τι να περιμένετε όταν επισκέπτεστε το Samosir - τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο νησί μπορούν να προβληθούν με το επόμενο κλικ.

Μόλις φτάσετε με ασφάλεια στη λίμνη Toba στο νησί Samosir, μπορείτε να αναμείνετε τις παρακάτω εμπειρίες για να ξεδιπλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα - από το φυσικό έως το πολιτιστικό.

Η Φυσική Ομορφιά του νησιού Samosir

Δεν υπάρχει λόγος για ένα ταξίδι Samosir / Toba εάν δεν βγείτε και εξερευνήσετε. Μίσθωση ποδηλάτου ή μοτοσικλέτας (μοτοσικλέτα) και εξερεύνηση του μαζικού ηφαιστειογενούς νησιού, παρακολουθώντας τα πεδία του ρυζιού και τις ακτές της λίμνης, δίνουν τη θέση τους σε εντυπωσιακές οροσειρές.

Πολλοί ξενώνες και ξενοδοχεία παρέχουν ενοικιάσεις ποδηλάτων στους τουρίστες. Κατά τη διάρκεια της πορείας σας, μπορείτε να αναλάβετε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Ελέγξτε τη θέα από την Tele : Ακριβώς απέναντι από τη στενή λωρίδα γης που συνδέει το νησί Samosir με την ηπειρωτική χώρα είναι η Tele - μια μικρή πόλη με την καλύτερη θέα στη λίμνη Toba και τον Pulau Samosir. Μπορείτε να ανεβείτε στο Tele Tower View Point για να έχετε ασύγκριτη θέα στη λίμνη και τα γύρω τοπία.

Δείτε τη φύση από κοντά : Ο καταρράκτης στα βουνά ακριβώς πάνω από το Tuk Tuk κάνει έναν ευχάριστο περίπατο για να φτάσει. η πισίνα κάτω από τον καταρράκτη είναι ένα ιδανικό σημείο για κολύμπι. Ένας άλλος, πιο γραφικός καταρράκτης απαιτεί περίπου επτά ώρες για να φτάσει - ο καταρράκτης Sipisopiso είναι μια ψηλή ενιαία πτώση που καταρρέει στο βόρειο άκρο της λίμνης Toba.

Οι θερμές πηγές που εκπέμπονται από την ατμόσφαιρα στη δυτική πλευρά του νησιού Samosir (ακριβώς απέναντι από τη διάβαση Pangunguran) αξίζουν μια επίσκεψη, ωστόσο το νερό είναι πολύ ζεστό για να κολυμπήσει.

Νήσος Σάμοσιρ: Πολιτιστική Περίθαλψη του Μπατάκ

Το Μπατάκ αντιπροσωπεύει μία από τις πιο ζωντανές κοινότητες των φυλών της Ινδονησίας, που γενικά βρίσκονται στην κατοχή των ορεινών περιοχών της Σουμάτρας. Θεωρούν ότι ο Σάμοσιρ είναι η πατρίδα όλων των Μπατάκ. το χωριό Mulamula Sianjur πιστεύεται ότι ήταν το πρώτο χωριό Batak που υπήρχε.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολιτιστικές εμπειρίες Batak είναι αποδεικτικά παντού που πηγαίνετε στο Samosir:

Δείτε τα τεχνουργήματα του Batak : Τα αρχαία αγάλματα Batak, τα νεκροταφεία και οι πέτρινες καρέκλες μπορούν να δουν γύρω από το νησί. Οι γηγενείς Μπατάκ είναι φιλικοί και πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν την κουλτούρα τους με τους επισκέπτες.

Οι πιο σημαντικές πολιτιστικές πόλεις του Samosir είναι συνήθως μια μικρή μοτοσικλέτα ή μοτοσικλέτα από τον Tuk Tuk. Αυτές περιλαμβάνουν το Simanindo , όπου το παλιό παλάτι του βασιλιά Batak Rajah Simalungun βρίσκεται τώρα ως το Μουσείο Huta Balon Simanindo, αποθετήριο του πολιτισμού Batak από παλιές εποχές. Τόμοκ , όπου ζούσαν οι σαρκοφάγοι, τα υπολείμματα του σεβαστού σμήνος κυβερνήσεων Sidabutar. και Ambarita , όπου οι αρχαίοι κάθισαν σε πέτρινες ξαπλώστρες (ακόμα και σήμερα) για να συζητήσουν θέματα του χωριού - και περιστασιακά να εκτελέσουν εγκληματίες!

Παρακολουθήστε στο παραδοσιακό Batak d ance: Παραδοσιακές παραστάσεις χορού Μπατάκ πραγματοποιούνται δύο φορές την ημέρα στο προαναφερθέν Μουσείο Μπάκακ στο Σημανίντο. Ορισμένοι ξενώνες και εστιατόρια στο Tuk Tuk έκαναν παραδοσιακές μουσικές παραστάσεις το βράδυ.

Το Tor Tor είναι ένας τέτοιος χορός. Χορογραφία για να εκφράσει διαφορετικές έννοιες και συναισθήματα, ο Tor Tor είναι ο καλύτερος τρόπος να δει κανείς κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής Batak, όπου η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να χορεύουν φυσικά.

Ο ντόπιος χορός της Μπατάκ, που ονομάζεται σιγάλη-φιάλη, χρησιμοποιεί μαριονέτες μεγέθους ζωής που έχουν χαραχθεί από τοπικά μπανιανό δέντρα. Τα μανεκέν, ντυμένα με την παραδοσιακή στολή της Μπατάκ, χορεύουν σε χορωδία φλογών και τύμπανα. Η εξέλιξη από μια ταφική παράδοση (η σιγάλη-gale προοριζόταν να φιλοξενήσει την ψυχή του νεκρού, αν και μόνο για λίγο) η μαριονέτα δείχνει τώρα σε πολλά μέρη γύρω από τον Tuk Tuk.

Αναμνηστικά για το Batak: Η αγορά Kain Harum στο Tomok είναι το κορυφαίο σημείο της Samosir για αγοραστές, όπου οι έμποροι πωλούν τοπικά υφάσματα και χειροτεχνήματα σε αφθονία.

Τα Μπακάκ είναι έμπειροι υφαντές και τα χειροτεχνήματα τους μπορούν να αγοραστούν από το μετρητή από το Kain Harum ή από πολλά άλλα καταστήματα γύρω από το Samosir. Το ύφασμα Ulos είναι το πιο γνωστό προϊόν τους, ένα ύφασμα του οποίου τα σχέδια συμβολίζουν τη σχέση μεταξύ του χρήστη και άλλων μελών της κοινότητάς τους.

Έτσι, κανένα παραδοσιακό τελετουργικό δεν είναι πλήρες χωρίς οι συμμετέχοντες να φορούν ένα συγκεκριμένο είδος υφασμάτων.

Ένα μπουλόνι υφασμάτινου υφάσματος μπορεί να σας επαναφέρει περίπου 25.000 δολάρια (περίπου US $ 1.90) έως 5 εκατομμύρια IDR (περίπου US $ 375), ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του υφάσματος. ( Διαβάστε για τα χρήματα στην Ινδονησία .)

Ένα άλλο προϊόν που παράγεται μόνο από το Batak αποτελείται από ύφασμα με αρωματικό σανταλόξυλο. αυτό το "αρωματικό πανί" παραμένει αρωματικό ακόμη και μετά από αρκετές πλύσεις.

Τρόφιμα και νυχτερινή ζωή κοντά στη λίμνη Toba

Αρκετά μικρά εστιατόρια και εστιατόρια ξενώνα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Tuk Tuk εξυπηρετούν τόσο δυτικά φαγητά όσο και τοπικά τρόφιμα της Ινδονησίας . Οι περισσότεροι ταξιδιώτες περιπλανιούνται σε άλλους ξενώνες ή όπου το συμβαλλόμενο μέρος συμβαίνει να συσσωρεύεται σε οποιαδήποτε δεδομένη νύχτα. Ένα ρεγκέ μπαρ με εξαιρετική θέα στη λίμνη βρίσκεται πάνω από την πόλη σε έναν γκρεμό.

Εάν μπορείτε να φάτε μόνο μια τοπική λιχουδιά Batak, δοκιμάστε το mie Gomak - ένα πιάτο καρυδιού με ζυμαρικά ειδικά για την περιοχή, που σερβίρεται με τετράγωνα κοτόπουλα , μια ήπια κόκκινη κάρι και καρυκεύματα όπως sambal andaliman (πιπέρι τσίλι από πιπέτες Batak) (ξηρή τηγανητά καρύδα).

Αληθινή στην κληρονομιά που προσφέρει η οικογένειά του, τα εστιατόρια του Samosir σερβίρουν μερικές φορές χαρούμενες πίτσες και μαγικά μανιτάρια. και τα δύο περιέχουν παράνομα ναρκωτικά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις κυρώσεις για τα ναρκωτικά στη Νοτιοανατολική Ασία και τα ναρκωτικά στην Ινδονησία - μην επιδοθείτε σε αυτά τα ελαφρά!