Οι σκληρές τιμωρίες για τη χρήση ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ασία

Η εγγύτητα του "χρυσού τριγώνου" θέτει τις κυβερνήσεις σε προειδοποίηση κατά των ναρκωτικών

Οι κυβερνήσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας επιβάλλουν τους πιό σκληρούς νόμους στον τομέα του ναρκωτικού στον πλανήτη. Δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε - το θρυλικό "Χρυσό Τρίγωνο", ένα κομμάτι ακίνητης περιουσίας που συνορεύει με την Ταϊλάνδη, το Λάος και τη Μιανμάρ , χτυπάει στην καρδιά της περιοχής και είναι ένα παγκόσμιο hotspot παραγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Παρά τα δρακόντεια αυτά μέτρα, ορισμένοι χώροι είναι εξαντλημένοι με τα παράνομα ναρκωτικά. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να αναβάλλετε τους τοπικούς νόμους, όταν σας προσφέρει μια ευκαιρία να απολαύσετε - η ιδιότητά σας ως αλλοδαπός δεν σας κάνει λιγότερο πιθανό να τιμωρηθείτε για χρήση ναρκωτικών, ακριβώς το αντίθετο!

Κάποιες γενικές, ανεπιθύμητες συμβουλές:

Αξιοσημείωτες συλλήψεις φαρμάκων στη Νοτιοανατολική Ασία

Οι ακόλουθοι επισκέπτες στη Νοτιοανατολική Ασία πολέμησαν το νόμο και ο νόμος κέρδισε - με συχνά τερματικά αποτελέσματα στους νόμους.

Νόμοι περί ναρκωτικών και ποινές στη Νοτιοανατολική Ασία - ανά χώρα

Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας εφαρμόζουν αυστηρούς νόμους για εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και δεν φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι διπλωμάτες της περιοχής δεν φοβούνται να αγνοήσουν τις εκκλήσεις για επιείκεια από τις δυτικές κυβερνήσεις, αν υπάρχουν καθόλου. Οι Αμερικανοί που έχουν συλληφθεί για τέλη που σχετίζονται με τα ναρκωτικά αποτελούν δίλημμα για το υπουργείο Εξωτερικών - η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον δικό της πόλεμο κατά των ναρκωτικών εάν παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι σχετικοί νόμοι και κυρώσεις για κάθε χώρα παρατίθενται συνοπτικά παρακάτω.

Νόμοι περί ναρκωτικών στην Καμπότζη

Η θανατική ποινή καταργήθηκε στην Καμπότζη , αλλά ο νόμος για τον έλεγχο των ναρκωτικών προσβάλλει εκείνους που αλιεύονται με ελεγχόμενες ουσίες, τουλάχιστον σε χαρτί. Οι νόμοι της Καμπότζης προβλέπουν τιμωρία που κυμαίνεται από 5 χρόνια στη ζωή στη φυλακή, αλλά η επιβολή του νόμου είναι χαλαρή.

Η κατανάλωση μαριχουάνας αποτελεί μέρος του τοπικού πολιτιστικού ιστού. τα σκληρά ναρκωτικά είναι ευκολότερα να έρθουν σε σύγκριση με την υπόλοιπη περιοχή, αλλά ο νόμος θα καταρρεύσει σκληρά σε σας εάν σας πιάσει η λαθραία μεταφορά του υλικού πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα. (Περισσότερες πληροφορίες σε αυτή τη συνέντευξη με έναν expat στην Καμπότζη - Τα ναρκωτικά στην Καμπότζη - "Απαγόρευση Ποτ Ποτέ δεν Πιάστηκε Πραγματικά".

Νόμοι περί ναρκωτικών στην Ινδονησία

Οι ινδονησιακοί νόμοι περί ναρκωτικών προβλέπουν τη θανατική ποινή για τη διακίνηση ναρκωτικών και μέχρι 20 χρόνια φυλάκισης για παραβάσεις μαριχουάνας. Η απλή κατοχή των φαρμάκων της ομάδας 1 έχει ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση τεσσάρων έως δώδεκα ετών. Περισσότερα για τους νόμους περί ναρκωτικών της Ινδονησίας εδώ: Νόμοι περί ναρκωτικών στο Μπαλί και στην υπόλοιπη Ινδονησία.

Νόμοι περί ναρκωτικών στο Λάος

Ο ποινικός κώδικας του Λάος τιμωρεί την κατοχή ναρκωτικών βάσει του άρθρου 135. Μια πρόσφατη αναθεώρηση του κώδικα έθεσε τη μέγιστη ποινή για τα ναρκωτικά - από ποινές φυλάκισης 10 ετών, ο νόμος καλεί τώρα τον θάνατο από την ομάδα πυροβολισμού για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι ότι κατέχουν περισσότερα από 500 γραμμάρια ηρωίνης.

Το Λάος είναι μέρος του «Χρυσού Τρίγωνου» της παραγωγής παπαρούνας οπίου στη Νοτιοανατολική Ασία και οι επιχειρήσεις δεν δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης - σύμφωνα με νέα έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, η καλλιέργεια παπαρούνας οπιού στη Μυανμάρ και το Λάος PDR αυξήθηκε στα 63.800 εκτάρια το 2014 σε σύγκριση με 61.200 εκτάρια το 2013, αυξάνοντας για ογδόα συνεχή χρονιά και σχεδόν τριπλασιάσει το ποσό που συγκομίστηκε το 2006. "

Νόμοι περί ναρκωτικών στη Μαλαισία

Οι νόμοι της Μαλαισίας σχετικά με τα ναρκωτικά ανταγωνίζονται τη Σιγκαπούρη με την αυστηρότητα που έχουν για τους εικαζόμενους εμπόρους ναρκωτικών. Ο νόμος για τα επικίνδυνα ναρκωτικά του 1952 (νόμος 234) περιγράφει τις κυρώσεις για την εισαγωγή, τη χρήση και την πώληση παράνομων ναρκωτικών.

Οι μακρές ποινές φυλάκισης και τα βαριά πρόστιμα είναι υποχρεωτικά για τους υπόπτους που αλιεύονται με ελεγχόμενες ουσίες και η θανατική ποινή προβλέπεται για τους εμπόρους ναρκωτικών. (Ο νόμος υποθέτει ότι διακινείτε ναρκωτικά αν είστε πιασμένοι με τουλάχιστον μισή ουγγιά ηρωίνης ή τουλάχιστον επτά ουγγιές μαριχουάνας.)

Η αστυνομική κράτηση / κράτηση μπορεί επίσης να προβλέπεται σύμφωνα με το άρθρο 31 του νόμου 234. η κράτηση αυτή μπορεί να παραταθεί μέχρι δεκαπέντε ημερών, εάν η έρευνα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. Για λεπτομέρειες σχετικά με τα ναρκωτικά και τις κυρώσεις που επιβάλλονται για την κατοχή αυτών, διαβάστε αυτήν την περίληψη των σκληρών νόμων της Μαλαισίας σχετικά με τα ναρκωτικά.

Νόμοι περί ναρκωτικών στις Φιλιππίνες

Ο νόμος για τα επικίνδυνα ναρκωτικά των Φιλιππίνων προβλέπει τη θανατική ποινή για τους εμπόρους ναρκωτικών που αλιεύονται με τουλάχιστον 0,3 ουγκιές οπίου, μορφίνης, ηρωίνης, κοκαΐνης, ρητίνης μαριχουάνας ή τουλάχιστον 17 ουγγιών μαριχουάνας. Οι Φιλιππίνες επέβαλαν ένα μορατόριουμ για τη θανατική ποινή, αλλά οι παραβάτες εξακολουθούν να τιμωρούνται σκληρά αν παγιδευτούν - η ελάχιστη ποινή είναι 12 χρόνια φυλάκισης για κατοχή 17 ουγκιών παράνομων ναρκωτικών.

Νόμοι περί ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη

Ο νόμος για την κατάχρηση ναρκωτικών της Σιγκαπούρης είναι πολύ αυστηρός - τα άτομα που αλιεύονται με τουλάχιστον μισή ουγγιά ηρωίνης, τουλάχιστον 1 ουγγιές μορφίνης ή κοκαΐνης ή τουλάχιστον 17 ουγγιές μαριχουάνας τεκμαίρεται ότι είναι εμπορία ναρκωτικών και αντιμετωπίζουν υποχρεωτική θανατική ποινή. 400 άτομα απαγχονίστηκαν για εμπορία ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη μεταξύ 1991 και 2004. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μας: Νόμοι περί ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη .

Νόμους περί ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη

Οι Κανόνες Ελέγχου Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης διέπουν τη θανατική ποινή για τη μεταφορά ναρκωτικών της κατηγορίας Ι (ηρωίνη) "για σκοπούς διάθεσης". Η θανατική ποινή για τη διακίνηση ναρκωτικών δεν έχει επιβληθεί από το 2004, αλλά η παροχή συμβουλών αποκατάστασης συχνά επιβάλλεται στους καταδικασθέντες χρήστες ναρκωτικών.

Νόμοι περί ναρκωτικών στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ εφαρμόζει αυστηρά τους νόμους περί ναρκωτικών. Όπως προβλέπεται από τα άρθρα 96α και 203 του βιετναμέζικου ποινικού κώδικα, η κατοχή ηρωίνης σε ποσότητες μεγαλύτερες των 1,3 κιλών σας δίνει την υποχρεωτική θανατική ποινή. Το 2007 εκτελέστηκαν 85 άτομα για αδικήματα σχετιζόμενα με τα ναρκωτικά.