Περιαγωγή κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία

Πώς να μείνετε συνδεδεμένοι μέσω τηλεφώνου ή δεδομένων ενώ ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία

Απλά δεν μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς το smartphone σας και μια ευρυζωνική σύνδεση; Πάρτε την καρδιά σας: κάτω από τις σωστές συνθήκες, δεν χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι χωρίς το τηλέφωνό σας.

Η περιαγωγή κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία δεν είναι απλά δυνατή, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Ορισμένα κινητά τηλέφωνα των ΗΠΑ και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κινητά τηλέφωνα θα λειτουργήσουν στη Νοτιοανατολική Ασία. αν το τηλέφωνό σας πληροί κάποιες προϋποθέσεις, θα μπορείτε να καλέσετε το σπίτι σας στο τηλέφωνό σας για να πείτε στους ανθρώπους πώς χειρίζεται το δρομολόγιό σας στο Βιετνάμ ή να κάνετε check in στο Foursquare ενώ βλέπετε το Skyline της Σιγκαπούρης από το Marina Bay Sands SkyPark .

Αν το τηλέφωνό σας δεν παίζει καλά με το δίκτυο GSM του προορισμού σας, μην ανησυχείτε - δεν είστε εντελώς εκτός των επιλογών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου τηλέφωνο στη Νοτιοανατολική Ασία;

Έτσι θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας τηλέφωνο όταν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία. Υπάρχει μια αλίευση - πολλές από αυτές, στην πραγματικότητα. Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας μόνο εάν:

Πρότυπο κινητής τηλεφωνίας GSM. Όχι όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δημιουργούνται ίσοι: στις ΗΠΑ, τα ψηφιακά κυψελοειδή δίκτυα χωρίζονται μεταξύ GSM και CDMA. Οι φορείς εκμετάλλευσης των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν το πρότυπο GSM περιλαμβάνουν την AT & T Mobility και την T-Mobile. Η Verizon Wireless και η Sprint χρησιμοποιούν το ασύμβατο δίκτυο CDMA. Το συμβατό με CDMA τηλέφωνο δεν θα λειτουργεί σε χώρα συμβατή με το GSM.

900/1800 μπάντα. Έξω από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κορέα, τα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο χρησιμοποιούν την τεχνολογία GSM. Ωστόσο, τα δίκτυα GSM των ΗΠΑ χρησιμοποιούν διαφορετικές συχνότητες από ό, τι ο υπόλοιπος κόσμος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, τα κινητά τηλέφωνα GSM χρησιμοποιούν τη ζώνη 850/1900. οι πάροχοι παντού χρησιμοποιούν τη ζώνη 900/1800.

Αυτό σημαίνει ότι ένα τηλέφωνο GSM διπλής ζώνης που λειτουργεί τέλεια στο Σακραμέντο θα είναι ένα τούβλο στη Σιγκαπούρη. Αν έχετε τετραπλάνο τηλέφωνο, αυτή είναι μια άλλη ιστορία: τα τετραπλάκά GSM τηλέφωνα λειτουργούν εξίσου καλά στις ζώνες 850/1900 και 900/1800. Τα ευρωπαϊκά τηλέφωνα χρησιμοποιούν τις ίδιες ζώνες GSM με εκείνες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί.

Το τηλέφωνό μου GSM είναι κλειδωμένο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι μου - τι άλλο;

Ακόμα κι αν έχετε ένα τηλέφωνο GSM που μπορεί να έχει πρόσβαση στη ζώνη 900/1800, το τηλέφωνό σας μπορεί να μην παίζει πάντα καλά με τα τοπικά δίκτυα. Πρέπει να επικοινωνήσετε με τον μεταφορέα σας εάν το συμβόλαιό σας σας επιτρέπει να περιηγηθείτε διεθνώς ή εάν το τηλέφωνό σας είναι ξεκλειδωμένο για τη χρήση καρτών SIM άλλων φορέων.

Η κάρτα SIM (Subscriber Identity Module) είναι μοναδική για τα τηλέφωνα GSM, μια "έξυπνη κάρτα" που μπορεί να μεταβιβαστεί και διατηρεί τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να έχει πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο. Η κάρτα μπορεί να αλλάξει από ένα τηλέφωνο σε άλλο: το τηλέφωνο απλά αναλαμβάνει την ταυτότητα της νέας κάρτας SIM, τον αριθμό τηλεφώνου και όλα.

Τα τηλέφωνα GSM είναι συχνά "κλειδωμένα" σε έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρόχους κινητής τηλεφωνίας διαφορετικούς από τον πάροχο που τις πώλησε αρχικά. Η κατοχή ενός ξεκλειδωμένου τηλεφώνου είναι σημαντική εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με προπληρωμένες κάρτες SIM από τη χώρα που επισκέπτεστε.

Ευτυχώς (τουλάχιστον για τους Αμερικανούς χρήστες κινητών τηλεφώνων), ένας νόμος του 2014 υποχρεώνει τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να ξεκλειδώσουν τις συσκευές των οποίων οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών έχουν εξαντληθεί ή έχουν εξοφληθεί πλήρως, εάν χρεωσθούν, ή ένα χρόνο μετά την ενεργοποίηση, για προπληρωμένες. (Διαβάστε τη σελίδα Συχνών Ερωτήσεων της FCC που εξηγεί όλα αυτά.)

Πρέπει να περιφέρω με το σημερινό μου σχέδιο;

Το σχέδιό σας επιτρέπει τη διεθνή περιαγωγή; Συμβουλευτείτε τον τηλεφωνητή σας εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας στη Νοτιοανατολική Ασία και ποιες υπηρεσίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της περιαγωγής. Αν είστε χρήστης της T-Mobile, μπορείτε να διαβάσετε την επισκόπηση της διεθνούς περιαγωγής της T-Mobile. Εάν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί το δίκτυο της AT & T, μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε στη σελίδα Πακέτων Περιαγωγής.

Προειδοποιήστε: θα σας κοστίσει πολύ περισσότερα για να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό, για να μην πείτε τίποτα για τη χρήση του iPhone σας για να κάνετε check in στο Facebook από το εξωτερικό.

Προσοχή στο μήνυμα push και σε άλλες εφαρμογές που αγγίζουν το Internet στο παρασκήνιο. αυτά μπορούν να βάλουν μερικά επιπλέον μηδενικά στο λογαριασμό σας πριν το ξέρεις!

Η κάρτα SIM του τηλεφώνου μου δεν είναι κλειδωμένη - πρέπει να αγοράσω μια προπληρωμένη κάρτα SIM;

Αν έχετε ξεκλείδωτη τηλεφωνική συσκευή τεσσάρων ζωνών GSM, αλλά νομίζετε ότι πάσχετε από τον παροχέα σας για τις χρεώσεις περιαγωγής σας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM στη χώρα προορισμού σας.

Οι προπληρωμένες κάρτες SIM μπορούν να αγοραστούν σε κάθε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας GSM : απλά αγοράστε ένα πακέτο SIM, τοποθετήστε την κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας (υποθέτοντας ότι είναι ξεκλείδωτη - περισσότερο σε αυτό αργότερα) και είστε έτοιμοι να πάτε.

Οι προπληρωμένες κάρτες SIM έχουν "φορτίο" ή ισορροπία που περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Αυτό το υπόλοιπο αφαιρείται καθώς πραγματοποιείτε κλήσεις στη νέα SIM. οι εκπτώσεις εξαρτώνται από τις τιμές που περιλαμβάνονται στην κάρτα SIM που αγοράσατε. Μπορείτε να "επαναφορτώσετε" ή να "συμπληρώσετε" το υπόλοιπο σας με κάρτες ξυστότητας από το εμπορικό σήμα της κάρτας SIM, το οποίο συνήθως μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα καταστήματα ευκολίας ή πάγκους πεζοδρομίων.

Δεν υπάρχει ξεκλείδωτο τετραπλό τηλέφωνο στο χέρι; Μην ανησυχείς; θα βρείτε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους σε οποιαδήποτε πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου μπορείτε να αγοράσετε προσιτά smartphones βασισμένα σε Android για λιγότερο από $ 100 ολοκαίνουργια και ακόμα λιγότερο όταν αγοράζετε χρησιμοποιημένα.

Τι προπληρωμένη κάρτα SIM πρέπει να αγοράσω;

Οι μεγάλες πόλεις και τα τουριστικά σημεία της περιοχής καλύπτονται ως επί το πλείστον από τους κυψελωτούς παρόχους της κάθε χώρας. Το ποσοστό διείσδυσης κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία κατατάσσεται μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο.

Κάθε χώρα έχει έναν αριθμό προπληρωμένου παροχέα GSM για να διαλέξετε, με διαφορετικό εύρος διαθέσιμων εύρους ζώνης. Οι συνδέσεις 4G είναι συνήθης στις ψηφιακές οικονομίες όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία . Ακόμα χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, όπως οι Φιλιππίνες , η Καμπότζη και το Βιετνάμ διαθέτουν προηγμένα δίκτυα φωνής και κινητής τηλεφωνίας στο Διαδίκτυο που συγκεντρώνονται γύρω από τα αστικά κέντρα των χωρών αυτών. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στις πόλεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να λάβετε ένα μήνυμα.

Ελέγξτε με την αρχική σελίδα του παρόχου της κάρτας SIM για τις διαθέσιμες υπηρεσίες, τα έξοδα κλήσεων και τα πακέτα Internet:

Για λεπτομέρειες σχετικά με μεμονωμένους προπληρωμένους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία, διαβάστε τις εμπειρίες μας από πρώτο χέρι εδώ:

Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στο Internet στην προπληρωμένη γραμμή GSM μου;

Η μεγάλη πλειοψηφία των μεταφορέων που αναφέρονται στην προηγούμενη ενότητα παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά δεν είναι όλοι οι παροχείς ίσοι.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο εξαρτάται από την υποδομή 3G της χώρας. αυτός ο συγγραφέας ήταν σε θέση να έχει πρόσβαση στο Facebook σταθερά σε όλη τη διάρκεια μιας διαδρομής με λεωφορείο από τη Malacca στη Μαλαισία στη Σιγκαπούρη, αλλά το ίδιο πείραμα ήταν μια προτομή όταν βγήκαμε από τη Siem Reap στο Banteay Chhmar στην Καμπότζη (3G ξεκίνησε περίπου μία ώρα μετά την αναχώρηση από Siem Reap, με μια μικρή έκρηξη της ταχύτητας καθώς περάσαμε την πόλη του Σισφωφών).

Η πρόσβαση στο Internet στην προπληρωμένη σας γραμμή είναι γενικά διαδικασία δύο σταδίων.

  1. Συμπληρώστε τις προπληρωμένες πιστώσεις σας. Η προπληρωμένη σας κάρτα SIM θα έρχεται με ένα μικρό ποσό καρτών κλήσης, αλλά θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα επιπλέον ποσό. Οι πιστωτικές κλήσεις καθορίζουν πόσο κλήσεις / γραπτά μηνύματα μπορείτε να κάνετε από το τηλέφωνό σας. μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως νόμισμα για να αγοράσουν μπλοκ πρόσβασης στο Internet, δείτε το επόμενο βήμα.
  2. Αγοράστε ένα πακέτο Διαδικτύου. Χρησιμοποιήστε τις πιστωτικές σας κάρτες για να αγοράσετε πακέτα Διαδικτύου, τα οποία συνήθως ανήκουν σε τετραγωνικά MB. Η χρήση του Διαδικτύου είναι γενικά μετρημένη σε megabyte, απαιτώντας από εσάς να αγοράσετε ένα νέο πακέτο αφού το χρησιμοποιήσετε όλα. Οι τιμές εξαρτώνται από τον αριθμό των megabytes που αγοράσατε και από το χρονικό διάστημα που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πριν λήξει το πακέτο.

Μπορείτε να παραλείψετε το βήμα 2; Ναι, αλλά όπως έμαθα για τη δυστυχία μου στην Ινδονησία, η χρήση των προπληρωμένων πιστώσεων σας για να αγοράσετε χρόνο στο Internet είναι μαζικά δαπανηρή. Το βήμα 2 είναι σαν να αγοράζετε megabytes σε τιμές χονδρικής. γιατί η κόλαση θα συνεχίσει να πληρώνει λιανικώς;