Εξοικονόμηση χρημάτων σε διεθνή σχέδια περιαγωγής δεδομένων για κινητά τηλέφωνα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες δεδομένων του κινητού τηλεφώνου σας

Η χρήση του κινητού σας τηλεφώνου σε διάφορες χώρες μπορεί να φτάσει γρήγορα ακριβά αν δεν έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε το κόστος πριν φύγετε.

Αφού βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας θα λειτουργεί πραγματικά στη χώρα στην οποία ταξιδεύετε, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στο διεθνές πρόγραμμα περιαγωγής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας για φωνητικές κλήσεις. Όλοι οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών τους έχουν και είναι συνήθως περίπου $ 5 το μήνα.

Διεθνή Σχέδια

Εφόσον το κινητό τηλέφωνο θα λειτουργήσει στη χώρα προορισμού, η καλύτερη λύση για περιστασιακούς ταξιδιώτες μπορεί να είναι η απλή εγγραφή για το διεθνές τηλεφωνικό τους πρόγραμμα (περίπου $ 6 ανά μήνα) και η χρήση υπάρχοντος κινητού τηλεφώνου για φωνητική κλήση, .

Αυτά τα διεθνή φωνητικά σχέδια συνήθως εξοικονομούν περίπου 20% ή και περισσότερο στις φωνητικές κλήσεις που πραγματοποιούνται από άλλες χώρες. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τιμές, επειδή ακόμη και με αυτή την εξοικονόμηση, οι κλήσεις είναι συνήθως αρκετά ακριβές. Συνήθως ξεκινούν (ακόμη και προεξοφλούνται) σε περίπου $ 1 ανά λεπτό.

Σχέδια δεδομένων

Αλλά τότε πρέπει επίσης να κάνετε ένα δεύτερο βήμα και να εξετάσετε πώς και πότε θα χρησιμοποιήσετε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τηλεφώνων σας. Η περιαγωγή δεδομένων μπορεί γρήγορα να αναβαθμίσει τους τεράστιους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, ειδικά εάν δεν έχετε κλείσει εφαρμογές ή χαρακτηριστικά φόντου που χρησιμοποιούν το σχέδιο δεδομένων σας.

Τα smartphones της ημέρας και τα iPhone μπορούν να καταναλώσουν τεράστια ποσά δεδομένων, ειδικά όταν εκτελούν εφαρμογές που κυμαίνονται από ηλεκτρονικούς χάρτες έως ραδιόφωνα Internet.

Μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση στο σπίτι, αλλά χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις εφαρμογές που έχουμε συνηθίσει μπορεί να κάνει πραγματικά τα διεθνή τέλη περιαγωγής δεδομένων συσσωρεύονται. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλές υπηρεσίες δεδομένων ενώ ταξιδεύετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με τον μεταφορέα για να δείτε εάν προσφέρουν διεθνή προγράμματα περιαγωγής δεδομένων.

Για παράδειγμα, η AT & T προσφέρει σχέδια περιαγωγής δεδομένων που μπορούν να κάνουν πολύ πιο φθηνή την περιαγωγή.

Εάν πρόκειται να ταξιδεύετε διεθνώς και χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες δεδομένων του τηλεφώνου σας, είναι σημαντικό να εγγραφείτε εκ των προτέρων για ένα από αυτά τα σχέδια, διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε εξαιρετικά μεγάλο λογαριασμό περιαγωγής όταν επιστρέψετε σπίτι σας.

Αλλες επιλογές

Η εγγραφή σε διεθνή σχέδια περιαγωγής και σχέδια δεδομένων δεν είναι οι μόνες επιλογές. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε την αγορά ειδικού διεθνούς τηλεφώνου για ταξίδια. Αυτά τα διεθνή κινητά τηλέφωνα έρχονται συχνά με μειωμένα δεδομένα και διεθνή τέλη περιαγωγής.