Πόσο Enchanted είναι τα μάτια της Disney World με Belle;

Ανασκόπηση της έλξης του μαγικού βασιλείου

Γνωρίζετε την ιστορία: Το τερατώδες θηρίο συναντά το νευρικό, ωραίο, αλλά όμορφο κορίτσι. παρά τις πιθανότητες, ερωτεύονται. το θηρίο αποδεικνύεται όμορφος πρίγκιπας. ζουν ευτυχώς πάντα μετά. Η κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων Disney του 1991 χρησιμεύει ως έμπνευση για ένα γοητευτικό αξιοθέατο στο οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τους χαρακτήρες - συμπεριλαμβανομένων των εκπληκτικών animatronic παραδόσεων της Madame Wardrobe και του Lumiere - για να βοηθήσουν να πει την «ιστορία τόσο παλιά όσο καιρό».

Προηγούμενες πληροφορίες

Θα μου άρεσε μαγεμένες μαγεμένες ιστορίες με τη Belle;

Ας το βγάλουμε αυτό από τη δουλειά: Είναι μαγεμένες μαγεμένες ιστορίες με την Belle για σας; Αν έχετε μικρά παιδιά (ειδικά εκείνους που αγαπούν την "Ομορφιά και το κτήνος"), με όλα τα μέσα κάνετε το δρόμο σας προς την έλξη. Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά - και πάλι, ειδικά εκείνοι που αγαπούν την κινούμενη ταινία - η συμμορία σας μπορεί να απολαύσει ακόμα την έλξη, αρκεί να καταλάβετε ότι το κοινό-στόχος της είναι μικρότερα παιδιά.

Εάν επισκέπτεστε το Magic Kingdom χωρίς παιδιά, πιθανότατα θα θέλατε να κατευθυνθείτε, εκτός αν έχετε συγγένεια για την ταινία ή είστε ένας τεράστιος ανεμιστήρας της Disney.

Με την ευκαιρία, εάν έχετε τα μικρότερα παιδιά, ελέγξτε το άρθρο μου που απαριθμεί τις καλύτερες βόλτες για τα παιδιά της Disney World , το οποίο περιλαμβάνει το Enchanted Tales με την Belle.

Μπορεί να εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι δύο Epcot αξιοθέατα κάνουν το top-10 λίστα.

Αντί για μια βόλτα, το Enchanted Tales είναι μια συνδυασμένη εμπειρία περπατήματος και καθιστικού. Οι επισκέπτες κάνουν το δρόμο τους προς το αξιοθέατο περπατώντας κατά μήκος ενός μονοπατιού στο δάσος Fantasyland στον εξοχικό του Maurice (ο πατέρας του Belle). Εισέρχονται σε μια πλαϊνή πόρτα στο εργαστήριο του τσιμπήρος, το οποίο σπρώχνεται με αντικείμενα από τις ημιτελείς εφευρέσεις του. Ένα στοιχείο, ένας καθρέφτης με χρυσή καρφίτσα, βρίσκεται ευδιάκριτα στο μπροστινό μέρος του δωματίου.

SPOILER ALERT: Εάν νομίζετε ότι η εκμάθηση για λεπτομέρειες σχετικά με την έλξη θα μπορούσε να κάνει την εμπειρία λιγότερο από γοητευτική για σας, ίσως να θέλετε να σταματήσετε να διαβάζετε τώρα.

Ακόμα μαζί μου? Καλός. Όπως μπορείτε να υποψιάζεστε, ο καθρέφτης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία. Ξεκινώντας από μια απόλαυση που απαγγέλλεται από το ακροατήριο, μετατρέπεται μαγικά σε μια πόρτα μέσω της οποίας οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Κάστρο του Θηρίου. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλά. Ο φαινομενικά συνηθισμένος καθρέφτης μεγαλώνει, αρχίζει να λάμπει και εμφανίζει μια κινούμενη σκηνή που τελειώνει με τις πόρτες του κάστρου να ανοίγουν. Με μαγικό τρόπο, ο καθρέφτης εξαφανίζεται και οι επισκέπτες καλούνται να περπατήσουν μέσα από αυτό που είναι τώρα μια ανοιχτή πόρτα.

Ένα χαρούμενο "Hello-ooooo!" κλέβεται από την Madame Wardrobe καθώς το ακροατήριο μπαίνει στο δεύτερο από τα τρία δωμάτια.

Το πλούσιο έπιπλο καλωσορίζει τους επισκέπτες και θέτει το σκηνικό για το playacting που πρόκειται να ξεδιπλωθεί. Με τη βοήθεια των cast μελών, αναθέτει ρόλους, όπως το Τέρας και η κα Potts την τσαγιέρα, για να εθελοντήσουν να γοητεύσουν τους θεούς. Κάθε ηθοποιός δίνεται στο υπόβαθρο και προετοιμάζεται για να συναντήσει την Belle και να την «εκπλήσσει», βοηθώντας την να πει την ιστορία του πότε συναντήθηκε η ίδια και το κτήνος.

Με τα εκφραστικά της μάτια και το ευκίνητο στόμα, ο animatronic χαρακτήρας είναι παραπαίουσα. Με τη φθορά των φραουλών (εκφράζεται από τον ορμηρό κωμικός Jo Anne Worley, ο οποίος την έπαιξε και στην αρχική ταινία), η Madame Wardrobe διατηρεί το φως του ήχου. Όπως συμβαίνει με πολλά επιτεύγματα του Imagineering, τα μικρά παιδιά φαίνεται να αγοράζουν εντελώς τον χαρακτήρα, ενώ οι ενήλικες είναι για λίγο ακανθωμένοι από την τεχνολογία και την τέχνη.

Ζωντανός με συναίσθημα και εκφραστικότητα

Αφού ανατεθούν οι ρόλοι, ο Lumiere το κηροπήγιο καλεί τους επισκέπτες στη βιβλιοθήκη του Θηρίου.

Εάν η Ντουλάπα είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα της animatronics, ο Lumiere είναι σχεδόν πενιχρός. Τα "χέρια" του μικροσκοπικού χαρακτήρα κινούνται με έναν εκπληκτικό βαθμό επιδεξιότητας και το πρόσωπό του με φλόγα είναι ζωντανό με συγκίνηση και εκφραστικότητα. "Ο Lumiere ήταν μια μεγάλη πρόκληση", λέει ο Chris Beatty, δημιουργικός διευθυντής στο Walt Disney Imagineering. "Έχει μια τέτοια τεράστια προσωπικότητα γεμάτη σε μια τόσο τρελή φιγούρα. Είναι τόσο λεπτή, όμως είναι πιστευτή".

Ενώ οι ηθοποιοί συγκεντρώνονται στο μπροστινό μέρος της βιβλιοθήκης, το υπόλοιπο ακροατήριο κάθεται σε παγκάκια για να παρακολουθήσει την παράσταση. Ο Lumiere καλεί (έναν άνθρωπο) Belle και αρχίζει το σύντομο παιχνίδι. Προπονημένοι από τους Belle, Lumiere και cast μέλη, οι επισκέπτες είναι σε θέση να εκτελούν τους ρόλους τους.

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ animatronic χαρακτήρων και των μελών του ακροατηρίου είναι αρκετά απρόσκοπτη, αλλά δεδομένης της πολλές άγνωστες μεταβλητές που οι επισκέπτες φέρνουν σε κάθε επίδειξη, θα υπάρξει κάποια μικρή λόξυγκας. Ο Lumiere μίλησε για μερικούς εθελοντές όταν είδε την έλξη, για παράδειγμα, και ο διάλογος δεν έρχεται πάντα φυσικά. Ακόμα, είναι μια τολμηρή κίνηση για την ανάπτυξη μιας παρουσίασης με τόσα πολλά κινούμενα μέρη και το γεγονός ότι λειτουργεί τόσο καλά είναι μια απόδειξη για τους δημιουργούς της.

Αναμφισβήτητα γοητευτικό (και Disney-esque)

Αναρωτιέμαι, ωστόσο, αν κάποια παιδιά (και ενήλικες;) που δεν έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο συγκρότημα θα είναι απογοητευμένα αν δεν είναι σε θέση να γνωρίσουν την Belle. Όλοι οι φιλοξενούμενοι ηθοποιοί παίρνουν ένα μικρό δώρο και έχουν τραβήξει τη φωτογραφία τους με την πριγκίπισσα, αλλά το υπόλοιπο κοινό μπορεί μόνο να δει από μακριά. Το τέλος της παράστασης αισθάνεται λίγο έσπευσε, όπως λέει η Belle ότι πρέπει να πάει στην μπάλα και να συναντήσει το "πραγματικό" κτήνος. Χωρίς αμφιβολία, η απόδοση πρέπει να ελέγχεται αυστηρά για να ποδηλατεί τους επισκέπτες και να διατηρεί τη γραμμή κινείται.

Εξηγώντας την έμπνευση για Enchanted Tales, ο Beatty λέει ότι αυτός και η ομάδα του "ήθελαν τους επισκέπτες να πάνε σε ένα ταξίδι με κινούμενα πρόσωπα. Θέλαμε να σπάσουμε το επίπεδο της οθόνης". Αναπτύσσοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές animatronics της Disney μέχρι σήμερα και δημιουργώντας μια ελκυστικότητα με υψηλό βαθμό συμμετοχής ακροατών, οι Imagineers κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά συναρπαστική και συναισθηματικά συναρπαστική εμπειρία - μία που ξεπερνά την ηλικία και το φύλο.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.