Η συγκίνηση της αποστολής Everest

Ως κυματοθραύστης, το Expedition Everest είναι εντάξει. Και ως θεματική σκοτεινή βόλτα, η έλξη θα ήταν εντάξει χωρίς τα στοιχεία του καράβι. Όμως, ο συνδυασμός του καράβι, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της διαδρομής, και το πλούσιο, βυθιστικό περιβάλλον του αξιοθέατου, δημιουργεί μια άλλη εκστρατεία Disney E-tour-de-force και μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο Animal Kingdom της Disney .

Η αποστολή Everest είναι ένα από τα κορυφαία κυνοδρομίες στην Φλώριδα .

Δείτε ποιες άλλες βόλτες έκανε τη λίστα.

Την εποχή που γράφτηκε αυτή η ανασκόπηση, ο χαρακτήρας animatronic Yeti στο τέλος της διαδρομής λειτουργούσε. Λίγο μετά το άνοιγμα της έλξης, απέτυχε και δεν κινείται πλέον όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Γρήγορα γεγονότα για την αποστολή Everest

Διαχείριση της Expedition Everest

Η αποστολή Everest δεν έχει καμία αναστροφή, δεν ανεβαίνει στα ριψοκίνδυνα ύψη και φτάνει σε μια σχετικά ζοφερή τελική ταχύτητα 50 μίλι / ώρα. Η Disney θεωρεί ότι είναι μια "οικογενειακή" έλξη (αν και θα έλεγα ότι βρίσκεται στο ανώτερο άκρο αυτής της κατηγορίας) και ενώ είναι πιο επιθετική από το Space Mountain ή το Big Thunder Mountain, είναι σίγουρα λιγότερο έντονη από τις σουβέρ, όπως το Sea World's Kraken.

Όμως, το Expedition Everest κάνει αντίστροφη κατεύθυνση και αγωνίζεται πίσω (στο σκοτάδι, όχι λιγότερο), παράγει μερικές τεράστιες θετικές δυνάμεις G (επίσης στο σκοτάδι) και αισθάνεται πιο εκτός ελέγχου από τα τμήματα στο σκοτάδι. Εάν μπορείτε να χειριστείτε το Rock 'n' Roller Coaster στο Disney-MGM Studios, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε το Yeti.

Εάν βρίσκεστε στη γραμμή, θα σας συμβούλευα να το πιείτε, να κρατάτε σφιχτά τον αναβάτη δίπλα σας (ελπίζουμε, κάποιος που γνωρίζετε) και να συμμετάσχετε στην αποστολή. Το αξιοθέατο είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Walt Disney World και το χρωστάτε στον εαυτό σας για να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά.

Τι είναι αυτό με τη Disney και τα βουνά;

Το "βουνό" των 200 ποδιών εντολών στον ορίζοντα στο ζωικό βασίλειο της Disney και μεγαλώνει σε όλο το θέρετρο. Χρησιμοποιώντας αναγκαστική προοπτική (ένα κοινό τέχνασμα πάρκου θεμάτων), φαίνεται πολύ ψηλότερο.

Ο Joe Rohde, εκτελεστικός σχεδιαστής στο Walt Disney Imagineering και ο πολύχρωμος δημιουργικός επικεφαλής του πάρκου, λέει ότι το House Mouse συχνά βασίζει τα αξιοθέατά του στα βουνά επειδή βοηθούν να δίνουν ιστορίες για τη δύναμή τους. "Τα βουνά είναι έγκυος με νόημα", λέει. "Είναι μια πρωταρχική μυθική ιδέα." Μιλώντας για μύθους, η Expedition Everest συνδυάζει το δέλεαρ της αντιμετώπισης του θρυλικού βουνού με τον ισχυρό μύθο του Yeti, τον απατεώδη προστάτη του χιονιού του Everest.

Το αξιοθέατο εκθέτει τους επισκέπτες στο ρόλο των εξερευνητών καθώς περνούν στο φανταστικό χωριό του Νεπάλ Serka Zong. Η περιοχή με πλούσια θεματολογία είναι γεμάτη με λαμπρές σημαίες προσευχής, εγχώρια φυτά, κτερισμένα κτίρια και άλλα αντικείμενα που ο Rohde και η ομάδα του ανέπτυξαν με βάση την εκτεταμένη έρευνα τους στην Ασία γύρω από το Όρος Everest.

Υπάρχουν καταστήματα που γεμίζουν εργαλεία αναρρίχησης και άλλες προμήθειες, αλλά ο γεμάτος ζωή περιπέτεια και προσδοκίες στο χωριό υποδηλώνεται με λεπτές και απολύτως δυσοίωνες προειδοποιήσεις για το ζέτι.

Η γραμμή της ουράς περιστρέφεται μέσω των γραφείων κρατήσεων και αδειών της εταιρίας περιηγήσεων των Ιμαλαΐων Escapes, ενός ιερού παγδαδικού στιλ που γεμίζει με τοτέμ του Yeti, ένα γενικό κατάστημα και το μουσείο Yeti. Πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο εκθετήριο σε μια μετατραπείσα αποθήκη τσαγιού. Το μουσείο προσφέρει τεκμήρια για τη σημασία που παίζει η Yeti στην τέχνη και τον πολιτισμό καθώς και για το σεβασμό και τον φόβο που εμπνέει. Οι οθόνες παρουσιάζουν επίσης πληροφορίες που φαίνεται να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του μυθικού θηρίου. Ωχ Ώχ! Στη σκηνή, οι επισκέπτες προχωρούν στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου επιβιβάζονται σε παλιές αμαξοστοιχίες, αφού κάποτε χρησιμοποιούσαν το τσάι, για να τους μεταφέρουν στο στρατόπεδο βάσης του Έβερεστ.

Η αποστολή Everest θα βάλει τα μαλλιά στο στήθος σας

Όταν η ουρά είναι συσκευασμένη (που είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου), το ride ops μπορεί να μην δώσει στους επισκέπτες την επιλογή των καθισμάτων, αλλά το πρώτο αυτοκίνητο προσφέρει ανεμπόδιστη θέα ενώ όσοι στο πίσω μέρος προσφέρουν την πιο έντονη βόλτα. Από την εμπειρία μου, η επόμενη σειρά, αριθμός 16, είναι πρωταρχική θέση για τα άτομα που αναζητούν συγκίνηση.

Η βόλτα ξεκινά αρκετά αθώα με ένα πέρασμα από μπαμπού και φτέρες γεμάτες με πτηνά που κουτάβι. Η αμαξοστοιχία αναρριχεί στο λόφο του ανελκυστήρα και περνάει μια τεράστια τοιχογραφία γεώτρητη στο βράχο. Σύμφωνα με τον Rohde, η Disney είχε τον κατασκευαστή του coaster, Vekoma, να χρησιμοποιήσει μαγνητικά πεδία για να τροποποιήσει τη συσκευή κατά της επαναφοράς, έτσι ώστε να μην εκπέμπει τον χαρακτηριστικό ήχο του click-clack-click και να θέτει σε κίνδυνο το θέμα του τρένου τσαγιού.

Το τρένο παίρνει μια μικρή βουτιά στο βουνό, βγαίνει στην όψη του στριμμένα, αδιάβατο κομμάτι, και σταματά στην κλίση. Ο Yeti, προφανώς εξοργισμένος από την παραβίαση του ιερού εδάφους του, απελευθερώνει την οργή του στους εξερευνητές. Με το πουθενά να πάει, το τρένο διστάζει, τρέμει και προχωρά πίσω στο βουνό. Αυτό είναι όπου η αποστολή Everest παίρνει καρύδια.

Θα μεταβείτε στην αποστολή Everest

Μη γνωρίζοντας τους αναβάτες, ένα κομμάτι κομμάτι του διακόπτη αναδιπλώνεται έτσι ώστε αντί να ανατρέψει τη διαδρομή του, το τρένο παίρνει μια διαφορετική πορεία βαθιά μέσα στο βουνό. Η εκδίκηση της μούμιας στα Universal Studios Φλόριντα χτυπά επίσης ένα αδιέξοδο και στέλνει τα τρένα της προς τα πίσω, αλλά χρησιμοποιεί έναν πιο παραδοσιακό πλευρικό μηχανισμό αλλαγής πορείας. Ο Rohde λέει ότι οι δύο διακόπτες υψηλής ταχύτητας της διαδρομής, οι οποίοι παίρνουν το κάθε ένα έξι δευτερόλεπτα, είναι οι πρώτοι του είδους τους και αντιπροσωπεύουν μια σημαντική ανακάλυψη.

Το καράβι χτυπά προς τα πίσω στο σκοτεινό κενό του βουνού. Οι τράπεζες τροχιών και οι θετικές δυνάμεις G σπρώχνουν τις αγκύλες σε αναβάτες και τους αναβάτες στις θέσεις τους. Είναι μια παράξενη και αποπροσανατολιστική αίσθηση να αγωνίζεστε τυφλά προς τα πίσω και να αισθανθείτε την ισχυρή βαρυτική έλξη. Οι ανοδικές συγκινήσεις των αναβατών και η κατανόηση του καταρράκτη θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον λόγο της ζοφείας στο φόβο που θα βιώσουν.

Yeti Encounter

Το τραίνο ξαπλώνει και πάλι, αυτή τη φορά σε πτώση, και μια προβαλλόμενη εικόνα σκιάς του Yeti φαίνεται να σκίζει ένα άλλο τμήμα της διαδρομής. Το τρένο προχωράει προς τα εμπρός, βυθίζει το μπροστινό μέρος του βουνού (χαμόγελο, εδώ είναι το σημείο που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία σας) και, με την καταστραμμένη πίστα, στέλνει τους αναβάτες ελεύθερους να πέφτουν στην φαινομενική τους καταστροφή. Αντ 'αυτού, το μονοπάτι περιπλανιέται μέσα και έξω από το βουνό για κάποια υψηλή ταχύτητα, τραπεζοειδή καμπύλη δράση.

Πριν επιστρέψει στο σταθμό, το μονοπάτι κάνει ένα τελευταίο πέρασμα μέσα από το βουνό, και ο τεράστιος Yeti παίρνει ένα πειστικό κτύπημα στους αναβάτες με το υπερβολικό πόδι του. Με το παρκ που πετάει, η συνάντηση διαρκεί μόνο δευτερόλεπτο ή δύο, αλλά το αποτέλεσμα είναι άγριο. Η Yeti είναι η πιο εξελιγμένη animatronic της Disney μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Rohde.

Έχουμε την εμπειρία της αποστολής Everest το βράδυ, κάτι που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα δοκιμάσουν, αφού το πάρκο γενικά κλείνει πριν το σούρουπο. Και αυτό είναι κρίμα. Το βουνό έχει εντυπωσιακό φωτισμό ενάντια στο βραδινό ουρανό. Όταν η αμαξοστοιχία ανεβαίνει στο λόφο ανελκυστήρα, ρίχνει μια μυστηριώδη σκιά στον απέναντι τοίχο γκρεμού. Και ο μανδύας του σκότους περικλείει τους αναβάτες σε μελανώδη σκοτεινιά όταν μπαίνουν μέσα στο βουνό. (Ορισμένα φώτα αναβοσβήνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.)

Η Disney αρχικά σχεδίαζε να παρουσιάζει πραγματικά, εξαφανισμένα και μυθικά ζώα καθώς αναπτύχθηκε το ζωικό βασίλειο. Όταν άνοιξε, πολλοί επέκριναν το πάρκο για την έλλειψη αξιοθέατων. Η αποστολή Everest, η οποία φέρεται να κοστίζει 100 εκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτεί την πρώτη βόλτα στο Animal Kingdom για να αναγνωρίσει φανταστικά πλάσματα. Παρουσιάζει την εξαιρετική τέχνη της αφήγησης της Disney και ελπίζουμε ότι είναι η πρώτη από τις πολλές που διαθέτουν θρυλικούς θηρίους.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.