Πώς να πάρετε μια PIKEPASS της Οκλαχόμα

Εάν χρησιμοποιείτε τα turnpikes της Οκλαχόμα σε τακτική βάση, και είναι δύσκολο να μην με πόσα έχουμε, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα PIKEPASS. Μια μικρή ετικέτα που πηγαίνει στο εσωτερικό του μπροστινού παρμπρίζ σας, το PIKEPASS σας επιτρέπει να οδηγείτε κατευθείαν μέσω των πλατφόρμων είσπραξης διοδίων και απλώς να αναρτάτε τη χρέωση ηλεκτρονικά στο λογαριασμό σας. Είναι πιο εύκολο, αρκετά πιο γρήγορα και ακόμη και λίγο φθηνότερο. Εδώ είναι τα βήματα για να πάρετε ένα Oklahoma PIKEPASS, καθώς και ορισμένες σημαντικές σημειώσεις σχετικά με τη χρήση και χρεώσεις.

  1. Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού PIKEPASS. Θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτά τα πράγματα για να το κάνετε αυτό.
    • Ισχύουσα άδεια οδήγησης
    • Ισχύουσα πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Visa, MasterCard, American Express, Discover)
    • Ο αριθμός πινακίδας κυκλοφορίας ή ο αριθμός VIN των οχημάτων που πρέπει να καταχωρηθούν, καθώς και η κατάσταση εγγραφής, έτος, μάρκα και μοντέλο
  2. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο. Αν προτιμάτε να μην κάνετε κάτι τέτοιο online, άλλες επιλογές περιλαμβάνουν:
    • Κλήση 1-800-745-3727
    • Επισκεφθείτε ένα κατάστημα PIKEPASS. Δείτε εδώ για μια λίστα με τις θέσεις που μπορεί να αναζητηθεί.
  3. Μόλις λάβετε το αυτοκόλλητο PIKEPASS, θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο παρμπρίζ σας. Αυτό γίνεται πρώτα με τον καθαρισμό του χώρου πίσω από το κάτοπτρο με αλκοόλ. Αφού στεγνώσει, απλώς αφαιρέστε την ταινία από την ετικέτα PIKEPASS και πιέστε σταθερά το παρμπρίζ πίσω από το κάτοπτρο. Βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον δύο ίντσες από οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου του βραχίονα του καθρέφτη.

    Οι αυτοκόλλητες ετικέτες δεν προορίζονται να αφαιρεθούν μόλις εφαρμοστούν. Ωστόσο, αν χρειαστεί, υπάρχει μια φορητή επιλογή που επιτρέπει στους οδηγούς να μετακινούνται μεταξύ των αυτοκινήτων της ίδιας κατηγορίας. Παρόλο που δεν υπάρχει κόστος για αυτοκόλλητα, το φορητό PIKEPASS απαιτεί μια εφάπαξ χρέωση 25 δολαρίων, εκτός αν πρόκειται για μοτοσικλέτα.
  1. Μπορείτε να κάνετε πληρωμές PIKEPASS με διάφορους τρόπους. Δημιουργήστε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό στο pikepass.com. Επίσης, οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες μπορούν να πληρωθούν μέσω τηλεφώνου καλώντας 1-800-PIKEPASS από τις 8 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός από κρατικές αργίες. Οι πληρωμές (συμπεριλαμβανομένων μετρητών, επιταγών ή χρημάτων) μπορούν να γίνουν αυτοπροσώπως σε οποιοδήποτε κατάστημα PIKEPASS.
  1. Ο λογαριασμός PIKEPASS δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της πολιτείας της Οκλαχόμα, με δύο εξαιρέσεις. Από τις 10 Αυγούστου 2014, τα αυτοκόλλητα λειτουργούν στους δρόμους της Βόρειας Τέξας (NTTA) και μια συμφωνία διαλειτουργικότητας με το σύστημα διοδίων του Κάνσας ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2014.

Σημαντικές σημειώσεις: