Κορυφαίες συμβουλές για την επικοινωνία στο σπίτι ενώ ταξιδεύετε στην Αφρική

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να πάτε στις διακοπές στην Αφρική είναι να αφήσετε το πλήθος της καθημερινής εργασίας και της ζωής σας πίσω. Για τους περισσότερους ανθρώπους (είτε επιλέγετε να πηγαίνετε σε σαφάρι είτε να περάσετε μια χαλαρή εβδομάδα στην παραλία), η Αφρική ταξιδεύει για να ρυθμίσετε και να εστιάσετε σε ένα απλούστερο τρόπο ζωής. Ωστόσο, εάν αφήνετε πίσω την οικογένεια ή τους φίλους σας, είναι ωραίο να είστε σε θέση να αφήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να γνωρίζουν ότι φτάσατε με ασφάλεια ή να προλάβετε περιστασιακά τις ειδήσεις από το σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικούς από τους ευκολότερους τρόπους να παραμείνετε σε επαφή.

Κινητά τηλέφωνα στην Αφρική

Η έλευση των προσιτών κινητών τηλεφώνων έχει φέρει επανάσταση στις επικοινωνίες στην ήπειρο. Σχεδόν όλοι έχουν κινητό τηλέφωνο και πολλές αφρικανικές εταιρείες ανοίγουν το δρόμο για νέες και έξυπνες χρήσεις της τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων. Το κυψελοειδές σήμα είναι άμεσα διαθέσιμο στις περισσότερες μεγάλες πόλεις και σε μεγάλες πόλεις και ακόμη και στον θάμνο, είναι πιθανό ο οδηγός Maasai να μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του για να καλέσει στο σπίτι και να μάθει εάν το δείπνο είναι σχεδόν έτοιμο. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι το φανταχτερό iPhone σας θα σας εξυπηρετήσει σε σαφάρι. Η κάλυψη του δικτύου παραμένει αναξιόπιστη στις αγροτικές περιοχές και, αν υπάρχει, θα είναι ασυμβίβαστη με το διεθνές σας κελί.

Λειτουργία του τηλεφώνου σας

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να φτάσετε κατά την παραμονή σας στην Αφρική είναι να επικοινωνήσετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας εκ των προτέρων. Οι περισσότερες μεγαλύτερες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των AT & T, Sprint και Verizon) έχουν ειδικά διεθνή σχέδια.

Εάν ταξιδεύετε συχνά και η τοπική σας εταιρεία δεν μπορεί να σας προσφέρει ένα καλό επιτόκιο, ελέγξτε έξω έναν παγκόσμιο πάροχο καρτών SIM και μια εταιρεία ενοικίασης τηλεφώνου, όπως το Telestial ή Cellular Abroad. Όποια διαδρομή ακολουθείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τις χώρες στις οποίες ταξιδεύετε και για να μάθετε εκ των προτέρων τις τιμές της εταιρείας.

Ρωτήστε εάν θα χρεωθείτε ή όχι για εισερχόμενες κλήσεις από το εξωτερικό. και πόσο θα χρεωθείτε για την αποστολή μηνυμάτων αντί για την κλήση (συνήθως, το κείμενο είναι φθηνότερο).

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει έναν φορτιστή τηλεφώνου και τον κατάλληλο τροφοδοτικό. Οι ηλιακοί φορτιστές είναι εξαιρετικοί για ταξίδια σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη ηλεκτρική ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας το Internet για επικοινωνία στο σπίτι

Τα περισσότερα αστικά ξενοδοχεία προσφέρουν WiFi (αν και ποτέ δεν είναι εγγυημένη η εργασία). Ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα καταλύματα συχνά παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνήθως, η συνδεσιμότητα είναι επαρκής για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον έλεγχο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ακόμη και με τη χρήση του FaceTime ή του Skype. αν και ίσως θελήσετε να αποθηκεύσετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης όταν φτάσετε στο σπίτι σας. Κατά ειρωνικό τρόπο, όσο πιο ακριβό είναι το ξενοδοχείο σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πληρώσετε για το διαδίκτυο. Τα καφέ Internet και οι ξενώνες backpacker εξοπλισμένες με WiFi είναι συνήθως η φθηνότερη επιλογή. Επειδή τα δίκτυα κυττάρων είναι πιο εύκολα διαθέσιμα σε πολλούς τομείς εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, μια σύνδεση 3G στο smartphone σας είναι συχνά η πιο αξιόπιστη επιλογή από όλους.

Κορυφή Συμβουλή: Αν δεν έχετε ήδη, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο προτού πάτε, ώστε να μπορείτε εύκολα να λαμβάνετε και να στέλνετε μηνύματα από οποιαδήποτε σύνδεση στο Διαδίκτυο στην Αφρική.

Η Χαρά του Skype

Υποθέτοντας ότι μπορείτε να βρείτε σύνδεση στο διαδίκτυο ή 3G, το Skype είναι ο καλύτερος φίλος του διεθνούς ταξιδιώτη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε άλλους λογαριασμούς Skype σε όλο τον κόσμο εντελώς δωρεάν (και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία βίντεο για να αναδείξετε το μαύρισμα ή το περιζήτητο σαφάρι που περιβάλλει). Εάν οι φίλοι ή οι συγγενείς σας δεν διαθέτουν λογαριασμό Skype ή αν χρειαστεί να επικοινωνήσετε επειγόντως, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Skype για να καλέσετε το κινητό ή το σταθερό τηλέφωνο. Η πίστωση Skype πηγαίνει εκπληκτικά πολύ, με κλήσεις μεγάλων αποστάσεων να κοστίζουν μόλις λίγα λεπτά ανά λεπτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στο λογαριασμό σας και ότι θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Skype στο smartphone ή στο φορητό σας υπολογιστή μπροστά σας.

Δεν μπορώ να πάρω τίποτα να δουλέψω;

Εάν δεν είστε σε θέση να συνδεθείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη δική σας συσκευή και πρέπει πραγματικά να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταβείτε σε ένα διαδίκτυο καφέ ή ρωτήστε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο απομακρυσμένο μπορεί να είναι το στρατόπεδο σαφάρι σας, όλα τα ρούχα έχουν είτε κινητό τηλέφωνο είτε δορυφορικό τηλέφωνο για έκτακτες ανάγκες. Ζητήστε να το χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε το σπίτι εάν είναι απαραίτητο (αλλά κρατήστε τη συνομιλία σας σύντομη εάν χρησιμοποιείτε δορυφορικό τηλέφωνο - είναι γνωστό ότι είναι ακριβό).

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 4 Δεκεμβρίου 2017.