Νύχτα Μουσείων του Παρισιού (Nuit des Musees): 2018 Οδηγός

Art, After Dark: Όλοι για τη νυχτερινή μουσική του Παρισιού, ένα διασκεδαστικό ελεύθερο γεγονός

Για την ευχαρίστηση των εραστών της τέχνης (και ίσως νυχτερινών κουκουβάγιων που έχουν επίσης την τάση να περιπλανιούνται μετά τα μουσεία γύρω από τα μουσεία), το Παρίσι φιλοξενεί μια βραδιά μουσείων μια νύχτα το χρόνο τον Μάιο. Για αυτή τη διασκέδαση, τα περισσότερα από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό αργά το βράδυ και γενικά δωρεάν. Η Νυχτερινή Μουσική του Παρισιού, ή το La Nuit des Musées , συνήθως πέφτει στο τρίτο Σάββατο του Μαΐου - η τέλεια στιγμή για να περιπλανηθείτε στα πανέμορφα δρομάκια της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Βεβαιωθείτε ότι επωφεληθείτε από αυτό το διασκεδαστικό, φιλικό προς το προϋπολογισμό και εμπλουτισμό της πολιτιστικής εκδήλωσης.

Οι λεπτομέριες

Το 2018, το Night Museum πέφτει το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου. Τα περισσότερα συμμετέχοντα μουσεία ανοίγουν γύρω από την δύση του ηλίου και κλείνουν περίπου τα μεσάνυχτα, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τους χρόνους για το μουσείο που σας ενδιαφέρει.

Αυτή η δημοφιλής εκδήλωση θα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα περισσότερα από 150 μουσεία της πόλης που είναι ανοιχτά στο κοινό δωρεάν. Το πλήρες πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά έχει προγραμματιστεί να περιλαμβάνει περιηγήσεις με μουσεία, παραστάσεις και εγκαταστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, κινηματογραφικές προβολές και ακόμη και εργαστήρια για νέους συμμετέχοντες. Όλα αυτά τα γεγονότα θα είναι δωρεάν, πάρα πολύ!

Το πλήρες πρόγραμμα της Νύχτας Μουσείων του Παρισιού θα πρέπει να αναρτηθεί κάποια στιγμή στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο του 2018.

Ποια μουσεία θα συμμετάσχουν αυτό το έτος;

Ενώ το πλήρες πρόγραμμα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, τα μεγάλα μουσεία συμμετέχουν αρκετά σταθερά χρόνο με το χρόνο. Τα ιδρύματα μεγάλων εισιτηρίων στην πρωτεύουσα που ήταν μέρος της Νύχτας Μουσείων στο παρελθόν περιλαμβάνουν ορισμένα από τα ακόλουθα:

Συμβουλές νύχτας μουσείων

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την εξαιρετική βραδιά ελεύθερων τεχνών και πολιτισμού, συνιστούμε να προσαρμόσετε μία από τις δύο στρατηγικές:

  1. Η προσέγγιση του ακαδημαϊκού: Συγκεντρώστε μόνο ένα ή δύο μουσεία. Απολαύστε τις υπέροχες συλλογές τους και περάστε το χρόνο σας απολαμβάνοντας τις δωρεάν εκδηλώσεις που προσφέρονται, από προβολές ταινιών έως παραστάσεις σε ξεναγήσεις των μόνιμων εκθεμάτων. Αυτό θα σας επιτρέψει να πάρετε πραγματικά μια βαθύτερη αίσθηση των ιδιαίτερων συλλογών και των θεσμών, και bask σε μερικά εξαιρετικά αριστουργήματα χωρίς να διαδίδετε τον εαυτό σας πολύ λεπτό.
  2. Η "ιμπρεσιονιστική προσέγγιση": Μουσείο-hop μέσα στη νύχτα. Πάρτε κομμάτια τέχνης και συμβάντα από πολλά από τα πολιτιστικά σημεία της πρωτεύουσας. Αυτό μπορεί να αισθάνεται λίγο πιο επιφανειακό, αλλά αν θέλετε πραγματικά να πάρετε μια αίσθηση του τι Νύχτα Μουσείο αισθάνεται όπως σε ολόκληρο το Παρίσι, θα σας προσφερθούν μερικές πραγματικές λιχουδιές. Θα σας επιτρέψει επίσης να εκτιμήσετε πολλές διαφορετικές περιόδους και θέματα - από τις αρχαίες και μπαρόκ συλλογές στο Λούβρο έως τις σύγχρονες σύγχρονες δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης του Παρισιού, στον περίεργο κόσμο της επιστήμης, της βιομηχανίας , και σύγχρονες εφευρέσεις στο Musee des Arts et Metiers .

Pro Συμβουλή: Ο χρόνος είναι όλα

Όποια από τις δύο συνιστώμενες στρατηγικές σας επιλέγουμε τη νύχτα, σας συμβουλεύουμε να κάνετε την κίνησή σας είτε νωρίτερα το βράδυ είτε προς το τέλος της νύχτας για να νικήσετε τα πλήθη.

Τα μουσεία είναι πιθανό να είναι τα πιο πολυσύχναστα κατά τη διάρκεια των μεσαίων ωρών αυτού του νυχτερινού γεγονότος (όπως τα αυτοκίνητα μετρό). Πηγαίνοντας νωρίς μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική, ειδικά για τις συλλογές και τα γεγονότα που θέλετε να δείτε περισσότερο (υποθέτοντας ότι τα γεγονότα δεν θα συμβούν αργότερα). Στη συνέχεια, αν θέλετε να παραμείνετε έξω στη νύχτα, μπορείτε να ελέγξετε πιο άνετα άλλα μουσεία και happenings.