Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Κέντρο Πομπιντού: Πληροφορίες Επισκεπτών

Ένας βασικός σταθμός για τη σύγχρονη τέχνη στο Παρίσι

Εγκαινιάστηκε το 1977 ως τμήμα του τολμηρού μεταμοντέρνου εγχειρήματος που σηματοδότησε την έναρξη του Κέντρου Γιώργος Πομπιντού , το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MNAM) στεγάζει μία από τις πιο διάσημες συλλογές στον κόσμο της τέχνης του 20ού αιώνα.

Χάρη στα 50.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αρχιτεκτονικής και άλλων μέσων, η μόνιμη συλλογή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι πρόσφατα επιμελημένη κάθε χρόνο για να αντικατοπτρίζει τις νέες εξαγορές και να επιτρέψει μεγαλύτερη κυκλοφορία.

Δύο ορόφους καλύπτουν σημαντικά κινήματα του 20ου αιώνα, από τον κυβισμό μέχρι τον υπερρεαλισμό και την ποπ τέχνη. Οι προσωρινές συλλογές είναι σχεδόν πάντα άξονες.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Κέντρο Γιώργος Πομπιντού, Place Georges Pompidou, 4ος διαμέρισμα

Σημείωση : Το μουσείο βρίσκεται στον 4ο και 5ο όροφο του κέντρου Πομπιντού. Τα εισιτήρια και οι βεστιάριο βρίσκονται στο ισόγειο.

Τηλέφωνο : +33 (0) 1 44 78 12 33

Μετρό: Rambuteau ή Hotel de Ville (γραμμή 11). Les Halles (γραμμή 4))
RER: Chatelet-Les-Halles (γραμμή Α)
Λεωφορείο: Γραμμές 38, 21, 29, 47, 58, 69, 70, 72, 74, 75, 76, 81, 85, 96
Χώρος στάθμευσης: Υπόγεια γραμμή Rue Beaubourg
Τηλέφωνο: 33 (0) 144 78 12 33
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα (στα Αγγλικά)

Κοντινές περιοχές και αξιοθέατα:

Ωρες λειτουργίας:

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης και 1η Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 9:00 μ.μ. Οι μετρητές εισιτηρίων κλείνουν στις 8:00 μ.μ. και οι γκαλερί κλείνουν στις 8:50 μ.μ.

Για επιλεγμένα εκθέματα , οι αίθουσες είναι ανοιχτές μέχρι τις 11:00 μ.μ. Τρίτη και Πέμπτη (μετρητές εισιτηρίων κλείνουν στις 10:00 μ.μ.). Δείτε τη σελίδα της ατζέντας για περισσότερες πληροφορίες.

Αδεια

Η αγορά ενός εισιτηρίου μουσείου (από τους θαλάμους μέσα στην κύρια αίθουσα ή το "φουαγιέ" στην Πομπιντού) επιτρέπει την απεριόριστη πρόσβαση στις μόνιμες συλλογές, σε όλα τα εκθέματα, στο espace 315, στις παιδικές γκαλερί και στην πανοραμική θέα του Παρισιού στον 6ο όροφο.

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 18 ετών και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα για τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων.

Το Pass Museum Museum περιλαμβάνει είσοδο στο Κέντρο Pompidou.

Διάρκειας ενός έτους: Για απεριόριστη πρόσβαση ενός έτους σε εκθέματα, κινηματογράφους, παραστάσεις και άλλα στο Κέντρο, εξετάστε την αγορά της κάρτας μελών του Centre Pompidou.

Online Πόροι:

Για αναλυτικές πληροφορίες και οπτικές αναπαραστάσεις των συλλογών του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ανατρέξτε στη σελίδα Tour Museum. Μια βάση δεδομένων που μπορεί να αναζητηθεί επιτρέπει την περιήγηση στις συλλογές του μουσείου ανά καλλιτέχνη, περίοδο και άλλα κριτήρια, ενώ υπάρχει και μια σημαντική και δωρεάν συλλογή βίντεο online που σας δίνει μια ματιά σε συλλογές και παρελθόντα προσωρινά εκθέματα και εκδηλώσεις.

Για λεπτομερείς χάρτες της διάταξης του μουσείου, πατήστε εδώ.

Για εικονικές περιηγήσεις στο μουσείο και στο Κέντρο Πομπιντού, κάντε κλικ εδώ.

Ξεναγήσεις στο "Pomp":

Υπάρχουν δύο τύποι περιηγήσεων στις μόνιμες συλλογές:

( Παρακαλώ σημειώστε: οι τιμές που αναφέρονται εδώ ήταν ακριβείς κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, αλλά υπόκεινται σε αλλαγές ανά πάσα στιγμή).

Προσιτότητα:

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι γενικά καλά προσβάσιμο από επισκέπτες με ειδικές ανάγκες. Για σημεία πρόσβασης και πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο μουσείο και στο Κέντρο Πομπιντού, ανατρέξτε στην καρτέλα προσβασιμότητας σε αυτή τη σελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα (μόνο στα γαλλικά). Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε τα γαλλικά και χρειάζεστε συγκεκριμένες πληροφορίες, καλέστε τη γενική γραμμή βοήθειας στη διεύθυνση (33) (0) 1 44 78 12 33.

Δώρα και Αναμνηστικά:

Πληροφορίες για Προσωρινά Εκθέματα και Εκδηλώσεις στο Μουσείο:

Τα προσωρινά εκθέματα στο MNAM αντικατοπτρίζουν τις εκλεκτικές και τολμηρές επιλογές του μουσείου καθώς και τη θέση τους ως μία από τις σημαντικότερες επιρροές στον κόσμο στη σύγχρονη τέχνη. Τα προσωρινά εκθέματα στο Κέντρο Πομπιντού είναι συχνά διεπιστημονικά, ξεπερνώντας τα συνήθη όρια μεταξύ μορφών τέχνης. Τα πρωτοποριακά και πειραματικά κινήματα παραδοσιακά έχουν προνομιούχο χαρακτήρα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το μουσείο άρχισε να επικεντρώνεται σε μεμονωμένους, συχνά δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Yves Klein. Αυτή η τάση δεν είναι για το γούστο όλων, δεδομένου ότι το μουσείο αρχικά καθιερώθηκε ως διαφωνία.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα τρέχοντα εκθέματα

Η Μόνιμη Συλλογή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης:

Η μόνιμη συλλογή αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει τον 4ο και 5ο όροφο του Κέντρου Πομπιντού. Τα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέκταση της συλλογής σε ατελείωτες γκαλερί στο Palais de Tokyo στο δυτικό Παρίσι.

Σημειώστε ότι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δεν πρέπει να συγχέεται με το Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris .

Ο 5ος όροφος καλύπτει σύγχρονα έργα από το 1905 έως το 1960. Σε σύγχρονες γκαλερί εκτίθενται περίπου 900 έργα ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, σχέδια και αρχιτεκτονικά έργα. Περίπου 40 γκαλερί εστιάζουν σε μεμονωμένους καλλιτέχνες και κινήσεις.

5ος όροφος Χαρακτηριστικά:

Χαρακτηριστικά του 4ου ορόφου:

Αυτός ο όροφος καλύπτει πολυάριθμα συναρπαστικά σύγχρονα έργα από το 1960 μέχρι σήμερα.