Εξερευνώντας τη γειτονιά Rue Montorgueil

Μια ευχάριστη πεζοδρομημένη συνοικία στο κέντρο της πόλης του Παρισιού

Η γειτονιά Rue Montorgueil είναι μια ζωντανή πεζοδρομημένη περιοχή στην καρδιά του Παρισιού. Ένας από τους μόνιμους εμπορικούς δρόμους του Παρισιού , η Rue Montorgueil διαθέτει μερικές από τις καλύτερες αγορές κρέατος και ψαριών στην πόλη, καθώς και φημισμένα ζαχαροπλαστεία όπως το La Maison Stohrer, ζεστά μπιστρό, μπουτίκ και μπαρ αρκετά διαφορετικά για να ευχαριστήσουν τους hipsters και τους παραδοσιακούς.

Αυτή η συνοικία δείχνει πως ακόμη και το πολυσύχναστο κέντρο του Παρισιού διατηρεί τις γωνιές του χωριού.

Δίνει επίσης μια εικόνα για το πώς το Παρίσι καταφέρνει να είναι αποφασιστικά σύγχρονο, διατηρώντας παράλληλα παραδόσεις όπως οι οικογενειακοί ιχθυοκατασκευαστές, τα τυροκομεία και τα μπρασερί. Είναι συχνά παραβλέπεται από τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να περιπλανηθούν στην περιοχή τυχαία, αλλά σπάνια ξέρουν να εξερευνήσουν την περιοχή. Εδώ πρέπει να είναι μέρος της διαδρομής σας, ειδικά αν ψάχνετε να εξερευνήσετε το Παρίσι λίγο μακριά από την πεπατημένη διαδρομή .

Προσανατολισμός και μεταφορά:

Η γειτονιά Rue Montorgueil είναι ένα μικρό τμήμα της συνοικίας Châtelet-Les Halles, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Βόρεια της Rue Montorgueil είναι η περιοχή γνωστή ως Grands Boulevards. ακριβώς νότια είναι ο καθεδρικός ναός Saint-Eustache και το Les Halles .

Κύριοι δρόμοι στην περιοχή: Rue Etienne Marcel, Rue Tiquetonne, Rue Marie-Stuart.

Κοντινά: Les Halles, Κέντρο Georges Pompidou, Hôtel de Ville

Να φτάσετε εκεί: Η γειτονιά είναι εύκολα προσβάσιμη από τους ακόλουθους σταθμούς του μετρό:

Κάποια ιστορία γειτονιάς:

Το όνομα του Rue Montorgueil μεταφράζεται κυριολεκτικά στο "Mount Pride" και πήρε το όνομά του από την λοφώδη περιοχή στην οποία αναπτύχθηκε ο δρόμος.

Ιστορικά σπίτια διακοσμημένα με περίτεχνα σίδερα μπορούν να βρεθούν στις # 17, # 23 και # 25, στην οδό Montorgueil.

Πολλά από τα κτίρια στο δρόμο διαθέτουν επίσης ζωγραφισμένες προσόψεις.

Στην περιοχή γύρω από τη Rue Mauconseil στεγάστηκαν πολλά ιστορικά θέατρα, μεταξύ των οποίων ο θεατρικός συγγραφέας Jean Racine του 16ου αιώνα.

Οι δρόμοι, όπως η Rue Dussoubs και η Rue Saint-Sauveur, χρονολογούνται στον 11ο αιώνα.

La Tour Jean-Sans-Peur, ένα Μεσαιωνικό Must-See:

Μόνο λίγα μέτρα μακριά από την έξοδο του μετρό στο Etienne Marcel είναι ένας πύργος μεσαιωνικής εποχής γνωστός ως Jean-Sans-Peur.

Αυτός είναι ο μοναδικός οχυρός πύργος του Παρισιού. Μπορείτε να ανεβείτε σε μια σπειροειδή σκάλα για να επισκεφθείτε μερικά από τα αρχικά δωμάτια του πύργου. Ο πύργος ανεγέρθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα από τον "Fearless Jean", τον δούκα της Βουργουνδίας, γνωστού για τη δολοφονία του ξαδέλφου του, του δούκα της Ορλεάνης.

Πληροφορίες επαφής:

Είσοδος: 5 ευρώ (περίπου 6,50 δολάρια) (ενήλικες), 3 ευρώ (περίπου 5 δολάρια) (παιδιά)

Φαγητό, ποτό και ψώνια γύρω από τη Rue Montorgueil: