Επιτρέπεται να φέρει το σκυλί μου στο μετρό του Παρισιού;

Ένας πλήρης οδηγός για τους επισκέπτες με τους Canine Companions

Πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται το Παρίσι διερωτώνται αν επιτρέπονται κυνόδοντες ή άλλα κατοικίδια ζώα στις δημόσιες συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένων των τραίνων του μετρό, των λεωφορείων και των τραμ. Μερικοί τουρίστες προτιμούν να φέρουν τα κατοικίδια ζώα τους στο εξωτερικό για μεγαλύτερες διαμονές, επομένως αυτό είναι πιθανό να είναι ένα σημαντικό ζήτημα γι 'αυτούς.

Οι κανόνες, με λίγα λόγια

Θεωρητικά, μόνο τα πολύ μικρά σκυλιά που μεταφέρονται σε καλάθια ή τσάντες μπορούν νόμιμα να μεταφερθούν στο μετρό του Παρισιού και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ο σκύλος δεν θα «ενοχλήσει» ούτε «θανατώσει» άλλους επιβάτες.

Η γλώσσα είναι ασαφής, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να "βεβαιωθείτε ότι δεν σκοντάφτουν τους συνοδούς επιβάτες ή συμπεριφέρονται επιθετικά απέναντί ​​τους". Το ίδιο ισχύει και για τα λεωφορεία και τα τραμ του Παρισιού .

Επιπλέον, επιτρέπεται σε σκύλους και σκύλους ειδικής αγωγής που βοηθούν τους μετακινούμενους ταξιδιώτες να έχουν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανεξαρτήτως μεγέθους, υπό την προϋπόθεση ότι ο ταξιδιώτης φέρει επίσημη ταυτότητα για τον σκύλο που αποδεικνύει το ειδικό του καθεστώς.

Διαβάστε σχετικά: Πόσο προσιτό είναι το Παρίσι για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα;

Υπάρχει μια εξαίρεση απ 'αυτούς τους απλούς κανόνες: στο RER του Παρισιού (προαστιακό δίκτυο τρένων), μπορείτε να φέρετε μεγαλύτερα σκυλιά σε αμαξοστοιχίες εφ' όσον είναι λυγισμένα και τρυπημένα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα τρένα των επιβατών είναι κατά μέσο όρο πιο ευρύχωρα. Η προσθήκη μεγαλύτερων κατοικιδίων ζώων σε αυτά τα τρένα δεν γίνεται αντιληπτή ως ενοχλήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχει θεωρία ... και τότε υπάρχει πρακτική

Παρά τους σαφώς καθορισμένους κανόνες, στην πράξη, οι πράκτορες του μετρό του Παρισιού τείνουν να είναι κάπως επιεικείς με τους ιδιοκτήτες που φέρνουν μεγαλύτερα σκυλιά στο μετρό, υπό την προϋπόθεση ότι το σκυλί είναι σε λουρί και έχει ρύγχος.

Έχω παρατηρήσει συχνά τέτοια σκυλιά που τρέχουν σε τρένα, και εφ 'όσον είναι καλά συμπεριφερθούν και δεν ενοχλούν ή τρομάζουν τους επιβάτες, η παρουσία τους δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Πλήρης οδηγός για τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Παρίσι

Αυτό όμως είναι αρκετά αυθαίρετο: μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο σε δεκάδες ευρώ για να φέρετε ένα μεγαλύτερο σκυλί σε τραίνους του μετρό και τελικά να είστε στη διακριτική ευχέρεια των υπαλλήλων του μετρό στο τέλος της ημέρας.

Το ασφαλέστερο στοίχημά σας; Ακολούθησε τους κανόνες

Στο τέλος της ημέρας, ίσως είναι καλύτερο να σκεφτείτε από την πλευρά της προσοχής και να ακολουθήσετε τους τοπικούς νόμους: φέρτε μόνο το σκυλί σας στη δημόσια συγκοινωνία αν είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει σε ένα καλάθι ή ένα totebag. Οι ίδιοι (μάλλον θολό) κανόνες ισχύουν για τα αστικά λεωφορεία και τα τραμ. Και πάλι, βλέπε παραπάνω για μια αξιοσημείωτη εξαίρεση σχετικά με τα μεγάλα σκυλιά στα τρένα των RER.

Διαβάστε τα σχετικά χαρακτηριστικά:

Τι γίνεται με τις γάτες και άλλα μικρά ζώα;

Οι γάτες και τα άλλα μικρά κατοικίδια ζώα (hampsters, αρουραίοι, κουνάβια κλπ.) Μπορούν επίσης να ληφθούν σε τραίνα, λεωφορεία και τραμ με το Παρίσι, υπό την προϋπόθεση ότι τοποθετούνται σε σακούλες, καλάθια ή μικρές θήκες μεταφοράς. Σας συνιστώ την τελευταία επιλογή για να μην ξεφύγουν, να ενοχλούν ή να τραυματίζουν άλλους επιβάτες.