Γιορτάζοντας το κινεζικό νέο έτος στο Παρίσι: 2018 Οδηγός

Πάρτε μια διαφορετική Πάρτε στο Παρίσι με αυτό το πολύχρωμο γεγονός

Το κινεζικό νέο έτος στο Παρίσι έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ετήσια γεγονότα της πόλης. Η γαλλική πρωτεύουσα έχει μια μεγάλη και ακμάζουσα γαλλο-κινεζική κοινότητα της οποίας η πολιτισμική επιρροή γίνεται ισχυρότερη με κάθε περασμένο έτος. Οι Παριζιάνες όλων των λωρίδων αγωνιούν με πολλούς τους δρόμους του νότιου Παρισιού κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν μια χαρούμενη πομπή χορευτών και μουσικών, ζωντανοί δράκοι και ψάρια και κομψές σημαίες με ανάγλυφη κινεζική χαρακτήρες.

Τα καυτά κινεζικά εστιατόρια είναι γεμάτα με τοπικούς και τουρίστες, ενώ το νυχτερινό σετ μπορεί να περιλαμβάνει ειδικές θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις ή ακόμα και φεστιβάλ ταινιών. Αυτό μπορεί να είναι μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία - μία που ίσως θελήσετε να ενσωματώσετε στο χειμερινό σας ταξίδι στην πόλη.

Διαβάστε σχετικές: Όλα για το Metropolitan Belleville στο Παρίσι

Το έτος της γης Dog:

Στην Κίνα, το νέο έτος είναι ο μοναδικός πιο σημαντικός ετήσιος εορτασμός. Σε αντίθεση με το Δυτικό ομόλογο του, το οποίο πάντοτε πέφτει την ίδια μέρα, το κινεζικό νέο έτος αλλάζει κάθε χρόνο, ακολουθώντας ένα ειδικό περιστρεφόμενο ημερολόγιο. Κάθε χρόνο αντιστοιχεί σε ένα κινεζικό ζώο και πιστεύεται ότι παίρνει τη γεύση και το "χαρακτήρα" αυτού του ζώου. Η αστρολογία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κινεζικής κουλτούρας και σπανίως θεωρείται ως απλό κοκτέιλ πάρτι, όπως είναι συχνά στη Δύση.

Το 2018 είναι η χρονιά του σκύλου της Γης. Στο Κινέζικο ζωδιακό, ο σκύλος συνδέεται με τις αρετές της πίστης, της προστατευτικότητας, της βαθιάς αίσθησης της δικαιοσύνης και της ειλικρίνειας και των αδυναμιών, συμπεριλαμβανομένης της απροσεξίας και της ακαμψίας.

Κινέζικο Νέο Έτος στο Παρίσι: Οδικές Παρέμες το 2018:

Το 2018, το κινεζικό νέο έτος αρχίζει επίσημα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, με σημαντικές γιορτές να γίνονται στις εβδομάδες που ακολουθούν σε διάφορες περιοχές της πόλης. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα: ελέγξτε αργότερα εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

Επαρχία Marais (ημερομηνίες και ώρες TBD)

Σημειώνοντας την αρχή του έτους του σκύλου, μια πρώτη παρέλαση στη γειτονιά Marais πιθανότατα θα φύγει από την Place de la République (Μετρό: République) περίπου στις 2:00 μ.μ. στο πρώτο σαββατοκύριακο του νέου έτους - μετά την τελετή " άνοιγμα του ματιού του δράκου ".

Η χαρούμενη πομπή των χορευτών, των τυμπανιστών, των δράκων και των λιονταριών θα διαρρεύσει στους μεγάλους δρόμους του 3ου και 4ου διαμερίσματος του Παρισιού, μεταξύ των οποίων η Rue de Temple, η Rue de Bretagne, η Rue de Turbigo και η Rue Beaubourg. μακριά από το Κέντρο Georges Pompidou , που στεγάζει ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης της σύγχρονης τέχνης και των πολιτιστικών κέντρων.

Κύρια Chinatown Parade (Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου)

Η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής από τις ετήσιες παρελάσεις, που πραγματοποιήθηκε στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού κοντά στο μετρό Gobelins, θα ξεκινήσει στις 13:30 περίπου. Η παρέλαση προγραμματίζεται να εγκαταλείψει, σύμφωνα με την παράδοση, από την 44 Avenue d'Ivry (Metro Gobelins) , που περνάει από τη λεωφόρο Choisy, Place d'Italie, Avenue d'Italie, Rue de Tolbiac και τη λεωφόρο Massena, 'Ivry στο νότιο-κεντρικό Παρίσι. Πάρτε εκεί νωρίς για να πάρετε ένα καλό σημείο για λήψη φωτογραφιών!

Belleville Parades:

Στη βορειοανατολική γειτονιά Belleville , η οποία περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη γαλλο-κινεζική κοινότητα, μια παρέλαση θα φύγει από το Metro Belleville στις 10:30 π.μ. (ακριβής ημερομηνία TBD) . Αυτό ξεκινάει με την παραδοσιακή τελετή "άνοιγμα του ματιού του δράκου" που πρέπει να είναι - συγχωρέστε μου το χέρι μου - το άνοιγμα των ματιών!

Από περίπου τις 3 μ.μ. την ίδια μέρα και πίσω από το σταθμό του μετρό Belleville, περισσότεροι παραδοσιακοί χοροί, επιδείξεις πολεμικών τεχνών και άλλες εκδηλώσεις θα ζωντανέψουν την περιοχή.

Σιγουρευτείτε για να πάρετε κάποια νόστιμη και ζεστή σούπα από ένα από τα πολλά κινέζικα εστιατόρια της περιοχής - ή ακόμα και να απολαύσετε κάποια παραδοσιακά βιετναμέζικα Ph'o (σούπα με ντομάτα και βόειο κρέας) σε ένα από τα πολλά πάντα γεμάτα εστιατόρια γύρω από το ξενοδοχείο.

Συμμετέχουσες οδούς / διαδρομή παρελάσεων: Boulevard de la Villette, rue Rebeval, rue Jules Romains, rue de Belleville, rue Louis Bonnet, rue de la Presentation, rue du Faubourg du Temple.

Κύρια γεγονότα της γιορτής:

Οι κινεζικές Πρωτοχρονιάτικες παρελάσεις στη γαλλική πρωτεύουσα φημίζονται για τις περίτεχνες διακοσμήσεις τους (κόκκινα φανάρια, χαζός δράκους, λιοντάρια και τίγρεις, λαμπερά πορτοκαλί ψάρια) και για την κάπως ζοφερή φωνή τους, η οποία συνήθως περιλαμβάνει μικρά κροτίδες που αφήνουν ένα αχνό άρωμα καπνού ο αέρας.

Εικόνες από τις παρελάσεις από τα προηγούμενα χρόνια:

Πάρτε έμπνευση κάνοντας περιήγηση στη συλλογή φωτογραφιών μας από την κινεζική Πρωτοχρονιά στο Παρίσι .

Ο συνεισφέρων Gus Turner βρισκόταν στη σκηνή για να συλλάβει χορευτές λιονταριών, καπνό από πυροτεχνήματα, κεριά και θυμίαμα φωτισμένο για τους προγόνους και άλλες εορταστικές παραδόσεις.