Οδηγός για το 5ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Το πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού ή η διοικητική περιοχή είναι η ιστορική καρδιά της Λατινικής συνοικίας, η οποία αποτελεί κέντρο υποτροφιών και πνευματικών επιτευγμάτων εδώ και αιώνες. Αυτή η συνοικία παραμένει σημαντική για τους τουρίστες χάρη σε αξιοθέατα όπως το Πανθέων, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και οι βοτανικοί κήποι που είναι γνωστοί ως το Jardin des Plantes .

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Παρίσι, δεν θα θέλετε να χάσετε τα πολλά αξιοθέατα και τις ιστορικές τοποθεσίες που βρίσκονται σε αυτή τη νοτιοανατολική κεντρική συνοικία - που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Sienne - που χρονολογείται από την αρχαιότητα.

Ελέγξτε αυτόν τον χάρτη του Πέμπτου Διαμερίσματος και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την πλούσια πολιτιστική, πνευματική και πολιτική ιστορία της παλαιότερης και πιο διάσημης κεντρικής περιοχής του Παρισιού - αρχικά κατασκευασμένης από τους Ρωμαίους τον 1ο αιώνα π.Χ.

Κύρια αξιοθέατα και αξιοθέατα

Όταν επισκέπτεστε το πέμπτο διαμέρισμα, θα θέλετε πρώτα να σταματήσετε στην γειτονιά Saint-Michel , η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής για να δείτε μερικά από τα τοπικά καταστήματα, τους ιστορικούς χώρους και τους πολυάριθμους χώρους απόδοσης. Περπατήστε στη λεωφόρο Saint Michel ή στη Rue Saint Jacques, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε το Musée και το Hotel de Cluny και το Hotel de Cluny , το Parthéon ή το Place Saint-Michel.

Ενώ εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, τη Σορβόννη, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα ως θρησκευτική σχολή, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ιδιωτικό ινστιτούτο. Διαθέτει επίσης το Chapelle Ste-Ursule, το οποίο ήταν ένα πρώιμο στάδιο των θολωτών οροφών που έγινε ευρέως δημοφιλές σε άλλα ιστορικά κτίρια του Παρισιού.

Μια άλλη μεγάλη γειτονιά, η περιοχή Rue Mouffetard, η οποία είναι μια από τις παλαιότερες και πιο συμβατές γειτονιές της πόλης. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Institut du Monde Arabe , το La Grande Mosqué de Paris (τζαμί του Παρισιού, τσάι και χαμάμ) ή το Κολοσσαίο της Ρωμαϊκής εποχής, το Arènes de Lutece.

Το πέμπτο διαμέρισμα προσφέρει επίσης πολλά από τα παλαιότερα θέατρα στο Παρίσι, μερικά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ άλλα προσφέρουν ακόμη πολλά παιχνίδια και μουσικές παραγωγές για τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Ιστορία του Πέμπτου Διαμερίσματος

Αρχικά καθιερώθηκε από τους Ρωμαίους κοντά στο τέλος της εποχής του Anno Domini (BC) ως πόλη της Lutetia αφού κατέκτησε έναν οικισμό Gaulish στην περιοχή. Οι Ρωμαίοι κρατούσαν αυτή την πόλη ως τμήμα της τεράστιας αυτοκρατορίας τους για το μεγαλύτερο μέρος των 400 χρόνων, αλλά το 360 μ.Χ. η πόλη μετονομάστηκε σε Παρίσι και ο περισσότερος πληθυσμός μεταφέρθηκε στο Île de la Cité πέρα ​​από τον ποταμό.

Αυτό το τέταρτο της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης φιλοξένησε κάποτε λουτρά, θέατρα και ακόμη και υπαίθριο αμφιθέατρο, το οποίο εξακολουθείτε να βλέπετε, αν επισκεφθείτε τη συνοικία της Λατινικής συνοικίας και αναζητήστε τα ερείπια του Les Arènes de Lutèce.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικά από τα λείψανα των λουτρών αν επισκεφθείτε το Musée de Cluny ή να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό της χριστιανικής κρύπτης κάτω από την προκυμαία της Notre Dame, τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο Β 'και ανακαλύφθηκαν υπολείμματα αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Pierre και της Marie Curie.