Κάνοντας νόημα των νόμων περί πυροτεχνημάτων του Οχάιου

Το Οχάιο έχει έναν από τους πιο περιοριστικούς νόμους πυροτεχνημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν ορισμένα καταναλωτικά πυροτεχνήματα που είναι νόμιμα να ξεκινούν εντός του κράτους Buckeye και άλλα που είναι νόμιμα να αγοράσουν, αλλά δεν αναφλέγονται χωρίς την άδεια εκθέτη. Φυσικά, εκτός από τους κρατικούς νόμους, πολλές ατομικές κοινότητες έχουν αγάλματα πυροτεχνημάτων. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να παραμείνετε νόμιμοι αυτή την 4η σεζόν ... ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα του έτους.

Τι είναι Νομικό

Σύμφωνα με τον Αναθεωρημένο Κώδικα του Οχάιο, Κεφάλαιο 3743, είναι νόμιμο για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω να αγοράζουν πυροτεχνήματα για καταναλωτές από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Αυτά περιλαμβάνουν πυροτεχνήματα, ρουκέτες μπουκαλιών, ρωμαϊκά κεριά και σιντριβάνια. Ωστόσο, οι αγοραστές πρέπει να υπογράψουν μια ένορκη βεβαίωση ότι θα μεταφέρουν τα πυροτεχνήματα από το κράτος εντός 48 ωρών από την αγορά.

Τα νεωτεριστικά πυροτεχνήματα, τα οποία περιλαμβάνουν σπινθηριστές, ασφάλειες και βόμβες καπνού μπορούν να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν στο Οχάιο.

Τι δεν είναι Νομικό

Δεν είναι νόμιμο να εκφορτώσετε μη πυροτεχνήματα, όπως πυροτεχνήματα και πυραύλους μπουκαλιών, στο Οχάιο χωρίς άδεια εκθέτη (παρόλο που είναι νόμιμο να αγοράσετε αυτά τα αντικείμενα.) Τα επαγγελματικά πυροτεχνήματα δεν είναι νόμιμα για αγορά ή εκφόρτωση στο Οχάιο χωρίς άδεια επαγγελματία φορέα εκμετάλλευσης.

Η χρήση ατομικών πυροτεχνημάτων, όπως πυροτεχνήματα, ρουκέτες μπουκαλιών, ρωμαϊκά κεριά και σιντριβάνια στο Οχάιο, χωρίς άδεια, είναι ποινικό αδίκημα 1ου βαθμού και τιμωρείται με χρηματική ποινή 1000 $ και φυλάκιση έξι μηνών.

Πώς και γιατί να αποκτήσετε μια άδεια έκθεσης πυροτεχνημάτων

Μπορείτε να εκφορτώσετε νόμιμα πολλά πυροτεχνήματα στο Οχάιο με την απόκτηση άδειας εκθέτη. Για να δικαιούστε αυτήν την άδεια, πρέπει να καταβάλετε μια αμοιβή (50 δολάρια το 2018), να υποβάλετε γραπτή και υπογεγραμμένη αίτηση που δηλώνει ότι είστε ικανός στη χρήση, την ασφάλεια και την αποθήκευση πυροτεχνημάτων (κατεβάστε την αίτηση εδώ) και βαθμολογήστε τουλάχιστον 70 ποσοστό επί των γραπτών εξετάσεων επάρκειας πυροτεχνημάτων.

Οποιοσδήποτε με καταδίκη κακούργημα δεν μπορεί να λάβει άδεια αδειούχου πυροτεχνημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες και για να εκτυπώσετε τα απαραίτητα έντυπα, επισκεφτείτε τη σελίδα Απαιτούμενη εξωτερική οθόνη του Υπουργείου Εξωτερικών του Οχάιο.