Τι πρέπει να ξέρετε για το νερό και την ασφάλεια των τροφίμων κατά τη διάρκεια της Κίνας Travel

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Είναι μια δύσκολη ισορροπία: να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώτε και να απολαμβάνετε το ταξίδι σας στην Κίνα. Από τη μία πλευρά, δεν θέλετε να σκουπίζετε κάθε σκεύος με απολυμαντικό χειρός κάθε φορά που καθίσετε. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε να ρίξετε προσοχή στον άνεμο και να καταλήξετε να καμφθεί στην εμβρυϊκή θέση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας που επιθυμείτε να θυμηθείτε να φέρετε κάποιο Pepto-Bismol.

Μην ανησυχείτε, διαβάστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές και θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι για να απολαύσετε το ταξίδι σας - τόσο οπτικό όσο και μαγειρικό - στην Κίνα.

Πόσιμο νερό - Ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν στους επισκέπτες δωρεάν εμφιαλωμένο νερό για να πίνουν και να βουρτσίζουν τα δόντια. Σε μεγαλύτερα ξενοδοχεία μπορεί να υπάρχει ένα μικρό σημάδι στο μπάνιο που διαβάζει κάτι όπως το "νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο", αλλά μην λάβετε την απουσία αυτής της ειδοποίησης ως ένδειξη ότι το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση. Πουθενά στην Κίνα είναι σκόπιμο να πίνετε νερό βρύσης χωρίς να το βράσετε πρώτα.

Πόσιμο νερό - Εστιατόρια

Τα περισσότερα εστιατόρια θα έχουν εμφιαλωμένο νερό στο μενού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, όπως το Evian ή το San Pellegrino και αυτοί οι τύποι εισαγόμενων μεταλλικών νερών είναι σημαντικά ακριβοί ακόμη και έξω από τα εστιατόρια. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ζητήσετε δωρεάν νερό από την εγκατάσταση. Δείτε το επόμενο στοιχείο.

Πώς να παραγγείλετε πόσιμο νερό σε ένα εστιατόριο

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, στις περισσότερες περιπτώσεις, το νερό προέρχεται από εμφιαλωμένο κινεζικό πόσιμο νερό. Στο Mandarin:

Πόσιμο νερό - Έξοδος & Σχετικά

Δεν θα χρειαστεί να πάτε μακριά για να βρείτε εμφιαλωμένο νερό ασφαλές για να πιείτε.

Στην Κίνα υπάρχουν καταστήματα παντού παντού και αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα, υπάρχουν πάγκοι ποτών σε πολλές γωνιές δρόμου, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η πόλη. Σε καταστήματα ευκολίας μπορείτε να βρείτε εμπορικά σήματα Evian ή εισαγόμενα, αλλά οι φτηνότερες επιλογές είναι τα κινεζικά εμφιαλωμένα νερά. Ακόμη και μερικά από αυτά θα φαίνονται γνωστά, καθώς η Coca-Cola και άλλες διεθνείς εταιρείες έχουν επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού στην Κίνα. Βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα του καλύμματος είναι ανέπαφη αν αγοράζετε από έναν ύποπτο προμηθευτή.

Δείπνο - Γενικές προφυλάξεις

Πρέπει να παραδεχτώ ότι εδώ πλανάται από την πλευρά των κάπως απερίσκεπτων (στα μάτια κάποιων) και μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ είχα αρκετές περιόδους τρομερής τροφικής δηλητηρίασης από τότε που έφυγα στην Κίνα, μπορώ (1) αεροπορική (United) τροφή, 2) φανταχτερό μπουφέ ξενοδοχείων και 3) φανταχτερό φαγητό εστιατόριο, όχι ύποπτη τροφή δρόμου.

Ο γενικός κανόνας είναι εάν το φαγητό έχει παραμείνει για λίγο, δεν ήταν μαγειρεμένο καλά, δεν είναι φρέσκο ​​ή θα μπορούσε να έχει πλυθεί σε μολυσμένο νερό, προσπαθήστε να το αποφύγετε. Φυσικά, δεν γνωρίζετε πάντα τις περιστάσεις της προετοιμασίας του φαγητού σας, ώστε να δείτε παρακάτω για περισσότερες συμβουλές.

Δείπνο - Οδός Τροφίμων

Το φαγητό στο δρόμο στην Κίνα είναι πραγματικά κάτι για δείγμα και θα ήταν κρίμα να το περάσετε από το φόβο να αρρωστήσετε.

Το street food είναι συνήθως ένα από τα πιο φρέσκα διαθέσιμα. Οι πωλητές την προετοιμάζουν γρήγορα, ενώ περιμένετε, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το να καθίσει έξω στη ζέστη. Σε πολλούς δρόμους τροφίμων θα δείτε γραμμές ανθρώπων να περιμένουν για σνακ και αυτό είναι γενικά ένα πολύ καλό σημάδι ότι το περίπτερο έχει καλή φήμη. Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε σνακ κρέατος στο ύψος του καλοκαιριού και σνακ που περιλαμβάνουν οτιδήποτε ωμά. Αλλά ζυμαρικά, τηγανίτες και τηγανητά οτιδήποτε είναι δίκαιο παιχνίδι.

Εστιατόρια

Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το φρέσκο ​​είναι το καλύτερο, ώστε συχνά θα βρείτε τον σερβιτόρο που σας πλησιάζει με μια πλαστική τσάντα που περιέχει τα ψάρια που έχετε παραγγείλει, ώστε να μπορείτε να δείτε το δείγμα προτού φτάσει στο τραπέζι σας που έχει φτιαχτεί με μαύρη σάλτσα φασολιών.

Αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα εστιατόρια ούτε με όλες τις παραγγελίες. (Θα ήθελα να κάνω ένα νεύμα για το βόειο κρέας της Σιτσουάν που μόλις διέταξα.) Ο γενικός κανόνας με τα εστιατόρια είναι να δοκιμάσετε συστάσεις ή χωρίς αυτές τις θέσεις που φαίνονται απασχολημένες.

Η κατώτατη γραμμή

Ακόμα κι αν είστε το πιο προσεκτικοί των επαγρυπνομένων diners, θα απολαύσετε ακόμα το φαγητό και το ποτό στην Κίνα. Ακόμα και οι ντόπιοι ξενιτερή κινεζικά εστιατόρια έχουν νόστιμο φαγητό και θα δοκιμάσετε πιάτα και γεύσεις που ποτέ δεν έχετε συναντήσει πριν από το σπίτι σας. Αλλά ελπίζουμε ότι θα είστε ασφαλείς και λίγο περιπετειώδεις και θα έχετε μια μαγειρική περιπέτεια κατά την επίσκεψή σας στην Κίνα.