Το Yuyuan Village - ένα πολύτιμο κόσμημα της Ming

Εισαγωγή

Φωλιασμένο στα μπαμπού δάση νότια του Wuyi στην επαρχία Zhejiang είναι το αρχαίο χωριό Yuyuan. Αυτό το μικρό χωριό μοιάζει πραγματικά να έχει πέσει από τον δρόμο εκσυγχρονισμού ταχείας πυρκαγιάς που βρίσκεται στην υπόλοιπη χώρα. Τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην εποχή του Ming είναι συγκεντρωμένα μαζί και ο μόνος τρόπος μεταφοράς είναι τα πόδια σας. Δεν υπάρχουν καταστήματα αναμνηστικών, δεν υπάρχουν τουριστικά εστιατόρια και κανένας αλλοδαπός που προσπαθεί να σας πάρει για να αγοράσει τα τελευταία σκουπίδια.

Μπορεί, ωστόσο, να χτυπήσετε σε έναν αγρότη στο δρόμο προς τον τομέα του.

Τοποθεσία

Το Yuyuan Village είναι επίσημα ονομάζεται Yuyuan Taijixingxiangcun (俞 源 太极 星象 村) ή "Πηγή του Yu Family Tai Ji (Tai Chi) Αστρολογικό Χωριό". Θα σας εξηγήσω περισσότερα για το περίεργο όνομα παρακάτω. Είναι περίπου τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά του Wuyi. Το Wuyi απέχει περίπου 4 ώρες με το αυτοκίνητο από τη Σαγκάη. Το Yuyuan Village είναι πραγματικά στη μέση του πουθενά.

Ιστορία

Η ιστορία του Yuyuan είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του τόπου. Ενώ δεν έχω βρει τεκμηρίωση της ιστορίας στην αγγλική γλώσσα, αυτό που μου έλεγαν είναι ότι ένας σύμβουλος του πρώτου αυτοκράτορα Μινγκ που ονομάστηκε Liu Bowen ήρθε στο Yuyuan Village στον 14ο αιώνα. Αφού εξέτασε τη διάταξή του και τη σχέση του με τη γύρω περιοχή, θεώρησε ότι θα επέτρεπε στους κατοίκους της Yuyuan να αλλάξουν την πορεία του ποταμού τους, προκειμένου να καταστούν σχήματος "S" και να δημιουργήσουν μια πιο σωστή εγκατάσταση φενγκ σούι.

Αυτό που μεταφράζεται είναι ένα γιγαντιαίο ταϊτζί ή σύμβολο γιν-γιάνγκ που δημιουργείται στα χωράφια πέρα ​​από το χωριό. Υποτίθεται ότι αυτή η αναδιαμόρφωση του ποταμού έδωσε περισσότερη ευημερία στο χωριό και οι χωρικοί άρχισαν να υιοθετούν το σήμα taiji σε μεγάλο μέρος της τοπικής τους αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Ως εκ τούτου, σήμερα μπορείτε να βρείτε το σύμβολο taiji σε μεγάλο μέρος της σύγχρονης σήμανσης καθώς και στην αρχαία αρχιτεκτονική.

Γι 'αυτό το χωριό ονομάζεται επίσημα το Τζι Τζι Αστρολογικό Χωριό. (Και όσον αφορά την «πηγή του Yu», όπως σε μεγάλο μέρος αυτού του τμήματος της Κίνας, οι χωρικοί προέρχονται κυρίως από την ίδια φυλή, στην περίπτωση αυτή, την οικογένεια Yu).

Αρχιτεκτονική

Το ίδιο το χωριό είναι συγκεντρωμένο σφιχτά στους πρόποδες των τοπικών βουνών. Ένας καλός τρόπος για να πάρετε μια καλή θέση της γης είναι να ανέβει στην τοπική πλατφόρμα προβολής. Θα δείτε τη διάταξη - το σύμβολο Taiji από τη μια πλευρά και τον ποταμό που φτάνει στο έδαφος για να σχηματίσει ένα μέρος για τα κτίρια του χωριού από την άλλη.

Πολλά από τα κτίρια είναι υπό προστασία καθώς χτίστηκαν πριν από 600 χρόνια. Αυτό είναι εμφανές στους καταρρακτώδεις τοίχους και τις τρύπες στις στέγες με τείχη. Αλλά δεν είναι μόνο παλιά κτίρια - πολλά ακόμα κατοικούνται και όλο το χωριό γίνεται ένα ζωντανό μουσείο όταν περπατάτε μέσα από αυτό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, μερικοί κάτοικοι μας καλωσόρισαν στα σπίτια τους και μία γυναίκα μας έδειξε ένα ξύλινο κρεβάτι εποχής Qing που η οικογένειά της εξακολουθεί να χρησιμοποιεί.

Σε σύγκριση με άλλα ιστορικά "γοητευτικά" χωριά, όπως οι έντονες τουριστικές πόλεις στο Δέλτα της Yangtze ή παλιές πόλεις μακρύτερα, όπως το Λιτζιάνγκ ή το Νταλί, ο Yuyuan χαρακτηρίζει την πλήρη έλλειψη τουριστικών αποβλήτων.

Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να χωρέσουν στα στενά σοκάκια, έτσι ώστε όλοι να γίνουν αδύνατοι για να κάνουν τις δουλειές τους. Αληθινά έχετε την αίσθηση ότι έχετε πατήσει πίσω στο χρόνο. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα ήταν να βλέπεις έναν παλιό αγρότη να πηγαίνει να φοράει το βαρύ εργαλείο του που ήταν φτιαγμένο από τσαγιού - κάτι που είχα δει μόνο σε ένα μουσείο.

Κύρια σημεία του χωριού

Να είστε βέβαιος να επισκεφθείτε τα ακόλουθα:

Που να μείνω

Υπάρχει ένα μικρό, πολύ άνετο κινεζικό πανδοχείο στο Yuyuan που ονομάζεται Yang Chun Shan Ju . Δεν υπάρχει ιστότοπος, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο +86 (0579) 8769 3333.

Να πάρει εκεί

Επισκέφθηκα την περιοχή με ταξιδιωτικό γραφείο που ονομάζεται Platinum Private Journeys. Προσφέρουν ιδιωτικές εκδρομές στο χωριό Yuyuan και στη γύρω περιοχή.

Οδηγίες σημειώσεις

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την πολιτική δεοντολογίας μας.