Συμβουλές για διαπραγματεύσεις και αγορές στην Κίνα

Υπάρχει ένα ρητό εδώ: "Όλα στην Κίνα είναι διαπραγματεύσιμα." Αγορές, αγορές και πωλήσεις, είναι όλα τα παιχνίδια. Ο πωλητής παίζει και ο αγοραστής παίζει. Τις περισσότερες φορές είναι ένα συμπαθητικό παιχνίδι, αλλά μερικές φορές οι tempers flare και έχω δει ζωντανά ψάρια να κτυπηθούν σε αγοραστές που παραβιάζουν τα εμπορεύματα και γροθιές που ρίχνονται στην αγορά.

Αλλά δεν έχετε κανένα φόβο, στο τουριστικό εμπόριο, ο καθένας είναι έξω για να κάνει μια συμφωνία και απλά πρέπει να μάθετε τους κανόνες.

Μάθετε μερικές κινεζικές φράσεις αλιευμάτων

Τίποτα δεν ανοίγει την πόρτα για σένα σαν ένα Ni ha ha ma; , (Πως είσαι;) ή Duo shao qian; (Πόσο?). Μην ανησυχείτε, δεν θα βυθιστείτε σε μια κινεζική συνομιλία. Τίποτα δεν αγοράζεται ή πωλείται χωρίς την πανταχού παρούσα αριθμομηχανή μεγάλου μεγέθους να βγαίνει έτσι ώστε όλοι να μπορούν εύκολα να δουν ακριβώς ποια ψηφία συζητούνται.

Τούτου λεχθέντος, ολόκληρες συναλλαγές μπορούν ακόμη και να είναι χωρίς λέξεις καθώς πατάτε την αριθμομηχανή εμπρός και πίσω με τον πωλητή. Αλλά το άνοιγμα με μερικές απλές φράσεις Mandarin θα σας διευκολύνει μέχρι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα χαμογελάσει το πρόσωπο του πωλητή. Διαβάστε τις κινέζικες φράσεις για τους ταξιδιώτες για να μάθουν μερικές φράσεις.

Ξεκινήστε σε ένα Κλάσμα της Ζητούμενης Τιμής

Η απόφαση για το πόσο χαμηλό είναι να ξεκινήσετε την πλευρά της διαπραγμάτευσης εξαρτάται από το τι ψωνίζετε. Συνήθως, εάν αγοράζετε φθηνά είδη, θα πάω 25-50% χαμηλότερα από την ζητούμενη τιμή. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι πορσελάνης θα πρέπει να είναι περίπου 25rmb ( Renminbi ή RMB είναι το νόμισμα της ηπειρωτικής Κίνας).

Εάν ο πωλητής ζητήσει 50rmb, θα προσφέρουν 15rmb και εργάζονται από εκεί. Εάν το στοιχείο είναι πολύ ακριβό, είναι καλύτερα να ξεκινήσετε χαμηλότερα, για παράδειγμα 10% της ζητούμενης τιμής, ώστε να έχετε περισσότερο περιθώριο ελιγμών. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό σε ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης παρά ξεκινώντας πολύ ψηλά και ο πωλητής συμφωνώντας πολύ γρήγορα!

Πρακτική λίγη σε φθηνά στοιχεία

Πριν να βάλεις την καρδιά σου σε κάτι, ασχολείσαι λίγο με κάτι για το οποίο είσαι λιγότερο συνδεδεμένος και μπορείς να φύγεις αν χρειαστεί. Τα μικρά φτηνά αντικείμενα, όπως τσαγιέρες, οπαδοί και ξυλάκια, είναι όλα καλά πράγματα για να αγοράσετε για αναμνηστικά. Προθερμάνετε λίγο πριν μπείτε στα υψηλότερα είδη εισιτηρίων.

Με το πασο σου

Το να είσαι σε βιασύνη είναι ο ορίζοντας της ύπαρξης του bargainer. Ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό σας: ο πωλητής έχει όλη την ώρα στον κόσμο, μπορεί να πουλήσει το μπιχλιμπίδι αργότερα το απόγευμα. Βρίσκεστε σε αεροπλάνο αύριο το πρωί και αφήσατε μια ώρα για να κάνετε τα ψώνια σας.

Εάν μπορείτε, αφιερώστε χρόνο και μην βιαστείτε. Αν ο πωλητής δεν κατεβαίνει στο αντικείμενο που θέλετε, περπατήστε μακριά και δείτε άλλους πάγκους. Μπορεί να το βρείτε φθηνότερο αλλού και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τιμή για να οδηγήσετε τον άλλο πωλητή προς τα κάτω.

Αποφασίστε πόσο είστε πρόθυμοι να περάσετε σε ένα στοιχείο

Ένας καλός τρόπος να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από τους δαίμονες των αγορών που σας αναγκάζουν να πληρώσετε πάρα πολλά για πράγματα που δεν θέλατε πραγματικά είναι να αποφασίσετε καθώς βλέπετε κάτι που σας αξίζει. Με όλα όσα έχω πάρει, λέω στον εαυτό μου "Θα πληρώσω $ XX για αυτό." Αυτό με βοηθά να εστιάσω τις διαπραγματεύσεις μου και όταν η τιμή υπερβαίνει αυτό που θέλω να πληρώσω, τότε πηγαίνω μακριά (βλ. Επόμενο).

Χρησιμοποιήστε το "Walk Away"

Λατρεύω το Walk Away και βρίσκω σε μεγάλα τουριστικά μέρη όπως η Panjiayuan Market ή οι κύκλοι του Pearl's Circle , λειτουργεί συνήθως αρκετά καλά. Αφού φθάσετε σε αδιέξοδο και η τιμή είναι ακόμα πολύ υψηλή, δίνω την τελική προσφορά μου και περπατώ μακριά αργά, αλλά κοιτάζοντας έντονα σε άλλα αντικείμενα. Συνήθως, μου ζητείται πίσω. Μερικές φορές δεν είμαι και πρέπει να ζήσω με την απογοήτευση ή να βάλω την ουρά μου ανάμεσα στα πόδια μου και να επιστρέψω για να πληρώσω υψηλότερη τιμή.

Μην αισθανθείτε λυπημένος για τον πωλητή

Οι πωλητές αγαπούν να παίζουν σαν να έχετε καταστρέψει την ημέρα τους με τις σκληρές διαπραγματεύσεις. Θα ακούσετε τα πάντα από το "Τώρα το παιδί μου δεν θα έχει κανένα δείπνο", στο "Παίρνετε αυτό για λιγότερο από ό, τι πλήρωσα για αυτό!"

Ψέματα! Ολα ψέματα!

Ο πωλητής κερδίζει, μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να σας πουλήσουν τίποτα από την καλοσύνη της καρδιάς τους.

Είναι ένα παιχνίδι και είναι διασκεδαστικό να παίζεις. Γι 'αυτό παίξτε δεξιά και πείτε κάτι σαν "Ναι, αλλά τώρα δεν έχω την πολυτέλεια να έχει οποιοδήποτε δείπνο είτε!"

Να είστε προσεκτικοί με τα στοιχεία σας

Οι πολυσύχναστες αγορές αποτελούν το καταφύγιο της τσέπης. Εάν μπορείτε, διαιρέστε τα μετρητά σας σε πολλά σημεία (μπροστινές τσέπες, ζώνη χρήματος, πορτοφόλι, πορτοφόλι) και μην μεταφέρετε το διαβατήριό σας εκτός αν το χρειάζεστε.

Μύθος # 1: Μην ντύνομαι ή να φοράτε κοσμήματα ενώ ψωνίζεστε

Γνωρίζω τις κυρίες να αφήσουν τα γαμήλια δαχτυλίδια τους στο σπίτι όταν ξεκινούν για μια μέρα ψώνια στην Κίνα . Αν και ίσως καλό αν σκοπεύετε να φλερτάρετε με τους συνοδούς, δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Είστε προφανώς ξένοι , έτσι ώστε να κρύβετε ένα δαχτυλίδι διαμαντιών δεν πρόκειται να κάνει ξαφνικά τον πωλητή να σκεφτείτε ότι είστε ένας εκτάκτης που βρίσκεστε στην αγορά για κάποια έπιπλα Ming. Να είστε μόνοι σας και να παίξετε το παιχνίδι.

Μύθος # 2: Μην μεταφέρετε μεγάλες ονομασίες και πάντα πληρώνετε με ακριβή αλλαγή

Σίγουρα, ο πωλητής αρέσει να κοιτάζει στο πορτοφόλι σας για να δείτε πόσες σημειώσεις 100rmb έχετε στοιβάζονται μέσα, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει ξαφνικά την τιμή της όταν βλέπει ότι θα μπορούσατε να έχετε πληρώσει διπλά. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να πάρει αλλαγή ή να φωνάζει για να έχει περισσότερα χρήματα από ό, τι υποστήριξα.