Αγορές στο Πεκίνο - Panjiayuan Flea (ή "Dirt") Αγορά

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Η Panjiayuan Market είναι ένα ευρύχωρο ζωντανό ορμητήριο που ζωντανεύει στις μικρές ώρες του Σαββάτου το πρωί, καθώς οι πωλητές εγκαθιστούν τους πάγκους τους και εμφανίζουν τα προϊόντα τους. Μια μέρα, ακόμη και ένα σαββατοκύριακο, δεν αρκεί για να δει όλα όσα προσφέρονται, αλλά ευτυχώς, υπάρχει κάποια μέθοδος για την τρέλα για ψώνια.

Τα προϊόντα είναι κάπως διαχωρισμένα ανάλογα με τον τύπο, έτσι θα βρείτε κοσμήματα (μαργαριτάρια, κεχριμπάρι, νεφρίτη) σε ένα τμήμα, έπιπλα σε άλλο, κλπ.

Για τους κυνηγούς συμφωνίας είναι ένα όνειρο πραγματικότητα.

Τοποθεσία:

Η Panjiayuan Antiques Market (潘家园 旧货 市场) βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία του τρίτου περιφερειακού δρόμου, ανατολικά του πάρκου Longtan. Η κινεζική διεύθυνση είναι 潘家园 桥西.

Ωρες λειτουργίας:

Δευ-Παρ 8:30 π.μ. 6μμ; Σαβ-Κυρ 4:30 π.μ.-4μμ

* Μόνο μερικά από τα μόνιμα καταστήματα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η κύρια αγορά ψύλλων και πωλητές υπάρχουν μόνο το Σάββατο και την Κυριακή.

Πώς να το πω στα κινέζικα:

Στο Mandarin, η αγορά ονομάζεται Pan Jia Yuan Jiu Huo Shichang . Αυτό είναι προφανές: "pan jya yoo-a jyoh hwoh shih-chahng".

Είναι μάλλον μια μπουκιά. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να δείξετε στο hotel concierge το όνομα στα αγγλικά και θα μπορέσει να επικοινωνήσει με τον ταξιτζή σας. (Μην ξεχάσετε να πάρετε μια κάρτα ταξί από το ξενοδοχείο σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε με τους θησαυρούς σας!)

Αποφεύγοντας τα ψεύτικα; Είναι αδύνατο:

Μην ξεγελιέστε από τις προσφορές των "αντίκες". Οι Κινέζοι προμηθευτές είναι ειδικοί στο να φτιάχνουν απομιμήσεις μοιάζουν με τους αρχαίους θησαυρούς που έχουν εκσκαφεί και πωλούνται για ένα κλάσμα από αυτό που θα πληρώσατε στο Sotheby's.

Αν δεν είστε έμπορος σε κινέζικα αντικείμενα και έχετε πολυετή εμπειρία, πιστέψτε με, δεν θα μπορείτε να πείτε τη διαφορά και ακόμη και οι αντιπρόσωποι θα ξεγελιστούν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε με το ανοιχτό μυαλό, έναν περιορισμένο προϋπολογισμό και μερικές ιδέες για το τι θα θέλατε να έχετε.

Διαπραγματεύσεις:

Μερικοί λένε ότι προσφέρουν το 10% του τι ζητά ο πωλητής, κάποιοι λένε ότι το 25% και εργάζονται από εκεί.

Από την εμπειρία μου, το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να λάβουμε κάποιες αποφάσεις και να ξεκινήσουμε αργότερα τις διαπραγματεύσεις.

Τι να αγοράσω:

Η απάντηση είναι σχεδόν τίποτα. Εδώ είναι μια ματιά σε αυτό που προσφέρεται εικονική περιήγηση.

Μια γρήγορη λίστα με μερικά από τα πράγματα που θα βρείτε: