Αυθεντικό κινέζικο φαγητό

Πραγματική κινεζική κουζίνα εναντίον αμερικανικών αγαπημένων

Αυθεντικό κινέζικο φαγητό σπάνια μοιάζει με τις βορειοαμερικανικές εκδόσεις που βρίσκονται σε κινεζικά εστιατόρια σε όλη τη δύση. Περισσότεροι από ένας ταξιδιώτης έχουν χτυπήσει τους δρόμους στο Πεκίνο μόνο για να απογοητευθούν ότι το κοτόπουλο του Γενικού Τσσο είναι δύσκολο να βρεθεί.

Και όπως ίσως ήδη μαντέψατε: τα μπισκότα τύχης δεν είναι "κάτι" στην Κίνα.

Η Κίνα είναι ένα τεράστιο , διαφορετικό μέρος με χιλιετίες μαγειρικής ιστορίας και επιρροών.

Η Κίνα δεν άνοιξε αρκετά μέχρι τη δεκαετία του 1960 και του 1970 να μοιραστεί αυθεντική κινέζικη κουζίνα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Πολλά από τα γνωστά κινέζικα πιάτα που προέρχονταν στην Καλιφόρνια ήταν προσαρμογές μεταναστών από τη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Αυτά τα πιάτα αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό τμήμα του φάσματος που είναι κινεζική κουζίνα. Το "κινεζικό φαγητό" που μοιράστηκε αρχικά με τον κόσμο προσαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό και άλλαξε, και αρκετά καλά όλα προέρχονταν από μια περιοχή.

Όλοι είναι εξοικειωμένοι με τα πανταχού παρόντα κλασικά που βρίσκονται σε κάθε μενού σε κάθε γειτονικό κινέζικο εστιατόριο στη Βόρεια Αμερική. Οι έμπειροι θαυμαστές δεν χρειάζεται καν να δουν ένα μενού. Γνωρίζουν ήδη ότι προσφέρονται γλυκό και ξινό κοτόπουλο, μογγολικό βοδινό, τηγανητό ρύζι και άλλα γνωστά αγαπημένα.

Τι είναι το αυθεντικό κινέζικο φαγητό;

Η κουζίνα που οι Δυτικοί μνημονεύουν ως "κινέζικο φαγητό" προέρχεται κυρίως από την Chinatown του Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Ο Jack Kerouac και πολλοί από τους περίφημους "Beats" ήταν οπαδοί.

Το κινεζικό φαγητό ήταν μια φθηνή επιλογή για αυτούς τους καλλιτέχνες που δέχονταν μετρητά και η δημοτικότητα της Ανατολικής φιλοσοφίας αυξανόταν. Η επίσκεψη στην Chinatown ήταν μια πολιτιστική εμπειρία από μόνη της.

Αυτό το τρόφιμο σύντηξης, το οποίο αργότερα εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και τον κόσμο, προφανώς τροφοδοτήθηκε με τις τρέχουσες γεύσεις και ετοιμάστηκε με τοπικά διαθέσιμα συστατικά.

Ακόμη και τα λαχανικά είναι συχνά διαφορετικά. Οι δυτικές εκδοχές του μπρόκολου, των καρότων και των κρεμμυδιών σπάνια εμφανίζονται σε αυθεντικό κινεζικό φαγητό.

Τα γνήσια κινέζικα φαγητά που υιοθετήθηκαν από τα δυτικά εστιατόρια έχουν μερικές βασικές διαφορές. Για το κοτόπουλο, οι Δυτικοί συχνά προτιμούν το λευκό κρέας χωρίς κόκαλα. Τα κινέζικα πιάτα χρησιμοποιούν συχνά το σκοτεινό κρέας, τον συνδετικό ιστό, τα όργανα και τα μικρά οστά για θρεπτική αξία.

Η αμερικανική-κινεζική τροφή τείνει να είναι λιγότερο πικάντικη από τις αυθεντικές εκδόσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιπλέον σάλτσα σόγιας και ζάχαρη προστίθενται σε πιάτα που συνήθως δεν απαιτούν μεγάλη γλυκιά ή αλμυρή γεύση.

Οι σούπες και οι σάλτσες παρασκευάζονται συχνά από συσκευασίες σε σκόνη που πωλούνται από μεγάλα ασιατικά συγκροτήματα τροφίμων, εξ ου και από το γεγονός ότι πολλά κινέζικα πιάτα και σούπες έχουν γεύση συνεπή στα εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πού να βρείτε μερικά αυθεντικά κινεζικά τρόφιμα;

Αν ταξιδεύετε σε ένα ή δύο δρόμους μακριά από τις τουριστικές περιοχές της Κίνας, βρίσκοντας τα αγγλικά στα μενού, είναι σίγουρα σπάνιο.

Μην αγοράζετε στον μύθο του παλιού ταξιδιώτη που αρκεί να απομνημονεύσετε ή να γράψετε το σύμβολο κοτόπουλου (鸡). Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα τα σύμβολα που ακολουθούν να είναι για τα πόδια, το λαιμό ή τα εσωτερικά όργανα - το κούρεμα λευκό κρέας που προτιμάται στη Δύση δεν είναι πάντα το προεπιλεγμένο!

Οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία στο Πεκίνο που εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες μπορούν πράγματι να βάλουν μερικά από τα αγαπημένα πιάτα στο μενού, αν όχι τίποτα άλλο, για να βοηθήσουν με τον πολιτισμό σας μόλις έφτασε στην Κίνα . Πολλές γνωστές προσφορές - κυλίνδρους αυγών, για ένα - είναι πραγματικά κινέζικα, αλλά διαφέρουν ως προς τη γεύση και την υφή από τις εκδόσεις που εξυπηρετούνται στη Βόρεια Αμερική.

Εάν το Πεκίνο δεν είναι μια επιλογή, κατευθυνθείτε απευθείας στην κοντινότερη Chinatown, Διεθνή Περιφέρεια ή ασιατική κοινότητα και απλά ρωτήστε. Πολλά κινεζικά εστιατόρια έχουν μη αγγλικά μενού με εντελώς διαφορετικές προσφορές. συχνά παραμένουν πίσω από τον πάγκο για το φόβο ότι ορισμένα πιάτα μπορεί να θεωρηθούν ως "προσβλητικά" ή να προκαλέσουν σύγχυση σε μη κινέζους πελάτες.

Η Κίνα είναι ένα μεγάλο μέρος. η αυθεντική κουζίνα ποικίλλει ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο Ρωτήστε εάν μπορεί να προετοιμαστεί κάτι ξεχωριστό από την περιοχή του μαγειρέματος.

Μπορεί να χρειαστεί να δώσετε κάποια εισροή για το πιάτο (π.χ. επιλογή κρέατος, ρύζι, ζυμαρικά κ.λπ.).

Σημείωση: Πολλά "κινεζικά" εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήκουν στην πραγματικότητα και στελεχώνουν επιχειρηματίες από το Βιετνάμ, τη Βιρμανία / Μυανμάρ και άλλες περιοχές της Ασίας. Μην εκπλαγείτε αν η προσπάθειά σας για ένα χαιρετισμό στα κινέζικα δεν λειτουργεί πάντα!

Αυθεντική κινέζικη κουζίνα που είναι δημοφιλής στη Δύση

Αν και η πλειοψηφία των κινεζικών φαγητών που γνωρίζουμε στη Δύση δεν είναι διαθέσιμα στην Κίνα, υπάρχουν μερικά αυθεντικά πιάτα που υιοθετήθηκαν και στη συνέχεια αμερικανικοποιήθηκαν:

Γενετικό κοτόπουλο Τσό

Ίσως το πιο γνωστό από όλα τα κινεζικά τρόφιμα, κανένας δεν είναι απόλυτα σίγουρος ποιος ήρθε με το κοτόπουλο του General Tso. Η κορυφαία θεωρία υποδηλώνει ότι ένας Κινέζος μετανάστης δημιούργησε για πρώτη φορά το διάσημο πιάτο ενώ ψήνει για ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Η συζήτηση είναι τόσο ζεστή που έδωσε μια ταινία ντοκιμαντέρ για την προέλευση του κοτόπουλου του Γενικού Τσό.

Ακόμα κι αν δεν είμαστε σίγουροι για το ποιος ήταν ο πρώτος γύρος του κοτόπουλου του Γενικού Τσό, είναι καλό παράδειγμα για το πόσο τόσα γνωστά φαγητά ήρθαν. Οι Κινέζοι μετανάστες πειραματίστηκαν με τοπικά συστατικά και προσαρμοσμένες τεχνικές για να ταιριάξουν τα γούστα των τοπικών πελατών - Δυτικών.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το κοτόπουλο του Γεν. Τσσο έχει πάει στην άλλη μεριά του κόσμου: πιάνει περισσότερα εστιατόρια στην Ταϊβάν και στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι Κινέζοι άνθρωποι τρώνε με Chopsticks;

Ναί! Παρόλο που μερικά τουριστικά εστιατόρια μπορούν να παράσχουν σκεύη για τους χαμένους Δυτικούς, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να χειριστείτε μια σειρά από chopsticks στα περισσότερα μέρη.

Τα ξυλάκια στην Κίνα είναι συνήθως ξύλινα ή πλαστικά και όχι τα μεταλλικά που είναι πιο δημοφιλή στην Κορέα. Εκατομμύρια δέντρα ψιλοκομίζονται κάθε χρόνο για να παράγουν ράφια μιας χρήσης και χρησιμοποιούνται δηλητηριώδη χημικά στην παραγωγή . Σκεφθείτε να μεταφέρετε το δικό σας ζευγάρι ξυλάκια ενώ ταξιδεύετε. Στο σπίτι, μειώστε τα ραβδιά που ρίχνονται όταν προσφέρονται. πάρτε ένα καλό επαναχρησιμοποιήσιμο σετ για να το κρατήσετε.

Αν νομίζετε ότι θα γευματίσετε σε ένα συμπόσιο ή σε πιο επίσημο περιβάλλον, στηρίξτε τα βασικά στοιχεία των κινεζικών τρόπων επιτραπέζιων τραπεζιών , και για κάθε περίπτωση, πώς να επιβιώσετε σε μια συνεδρίαση για κατανάλωση από την Κίνα . Υπάρχουν μερικές πολιτιστικές faux pas στο τραπέζι δείπνο καλύτερα να αποφευχθεί.

Τα αυθεντικά cookie τύχης;

Οχι! Τα μπισκότα τύχης προέρχονταν στην πραγματικότητα από το Κιότο της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και έγιναν αργότερα γνωστά από τα κινεζικά εστιατόρια στην Καλιφόρνια. Τα μπισκότα Fortune δεν θα προσφέρονται ως επιδόρπιο μετά από ένα αυθεντικό γεύμα στην Κίνα. Θα πρέπει να διαλέξετε αυτούς τους τυχερούς αριθμούς κλήρων με έναν άλλο τρόπο.

Αυτές οι τραγανές λωρίδες wonton που περιλαμβάνονται στο γεύμα σας είναι επίσης μια αμερικανική δημιουργία.

Είναι τα αυγό ρολά ένα αυθεντικό κινέζικο φαγητό;

Ναι, ωστόσο, οι ροδέλες με τηγανητά αυγά που σερβίρονται σε αμερικανικά-κινέζικα εστιατόρια είναι παχύτερες από τις αυθεντικές κινεζικές εαρινές ρολά. Ενώ οι Αμερικανοί-Κινέζοι κυλίνδρους αυγών μαζεύονται με λάχανο και χοιρινό κρέας, οι κινεζικοί κύλινδροι είναι συχνά λεπτότεροι και περιέχουν μανιτάρια, τόφου και τοπικά λαχανικά.

Υπάρχει MSG στα κινέζικα τρόφιμα;

Συνήθως. Το γλουταμινικό νάτριο είναι στην πραγματικότητα ιαπωνική δημιουργία και η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος κατά κεφαλήν καταναλωτής MSG στον κόσμο , αλλά οι Κινέζοι συχνά κατηγορούνται για τη χρήση του MSG στα τρόφιμα.

Ο όρος "Κινέζικο Σύνδρομο Εστιατορίων" ήταν ακόμα έτοιμος για να περιγράψει το γενικό αίσθημα κακουχιών μετά από να φάει σε ένα κινέζικο μπουφέ . Το MSG αποτελεί αντικείμενο πολλών μελετών και πολλών συζητήσεων. Αλλά δεν έχει σημασία αν έχετε ευαισθησία στο γλουταμινικό οξύ ή όχι, η υπερκατανάλωση και η ανάμειξη πολλών διαφορετικών τύπων τροφίμων που παρασκευάζονται σε βαρέως πετρελαίου σε κινέζους μπουφέδες είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να νιώθετε άσχημα. Δεν είναι το MSG!

Η αποφυγή της MSG όταν τρώτε αυθεντικά κινέζικα τρόφιμα μπορεί να είναι δύσκολη. Ακόμα και τα εστιατόρια που ισχυρίζονται ότι δεν χρησιμοποιούν το MSG συχνά το χρησιμοποιούν ή προετοιμάζουν πιάτα με συστατικά που περιέχουν ήδη MSG. Αλλά μην πανικοβληθείτε! Μια πρόωρη σάρωση του ντουλαπιού σας μπορεί να σας εκπλήξει: το MSG εμφανίζεται σε πολλές μεγάλες σούπες με επώνυμα δυτικά, σάλτσες, σάλτσες για σαλάτες, κρέατα για μεσημεριανό γεύμα, επεξεργασμένα τρόφιμα και σνακ που πιθανόν να τρώτε τακτικά. Πολλά μεγάλα εμπορικά σήματα τσακώνονται στο αμερικανικό φαγητό.

Επειδή οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο καταλαβαίνω, οι εταιρείες τροφίμων συχνά αποκρύπτουν το MSG με άλλα ονόματα , όπως αυτόλυτο εκχύλισμα ζύμης, υδρολυμένη πρωτεΐνη ή απομονωμένη πρωτεΐνη σόγιας, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μην πιάσουν.

Μην περιμένετε να αισθανθείτε άσχημα όλη την ώρα ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα λόγω MSG σε τοπικό φαγητό. Το MSG είναι ένα αλάτι, οπότε το πόσιμο επιπλέον νερό βοηθά στην έκπλυση του από το σώμα.

Τρώγοντας τρόφιμα οδών στην Κίνα

Η κατανάλωση τροφής από τα κάρρα και τις αγορές δεν είναι μόνο ένας φτηνός, νόστιμος τρόπος να φάει, μπορεί να είναι πιο ασφαλής από το φαγητό στα εστιατόρια!

Σε αντίθεση με τα εστιατόρια όπου κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στην κουζίνα, μπορείτε να δείτε το επίπεδο καθαριότητας γύρω από ένα κάρρο δρόμου. Επίσης, σε αντίθεση με τα εστιατόρια, έχετε άμεση επαφή με τον μάγειρα . Δεν θέλουν να κάνουν τους πελάτες τους άρρωστους!

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος μεταξύ καροτσιών για τρόφιμα στο δρόμο. οι μάγειροι που κάνουν τακτικά τους ασθενείς τους να μην μένουν στην επιχείρηση για πολύ καιρό. Θα βρείτε συχνά το πιο νόστιμο και αυθεντικό κινέζικο φαγητό από τα καροτσάκια.