Άδειες οδήγησης της Virginia (δοκιμές, τοποθεσίες DMV & άλλα)

Πώς να αποκτήσετε άδεια οδήγησης στην Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια

Εάν είστε νέος κάτοικος της Βιρτζίνια, έχετε 60 ημέρες για να αποκτήσετε άδεια οδήγησης της Virginia και να καταχωρήσετε το όχημά σας. Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Βιρτζίνια (DMV) εκδίδει άδειες οδήγησης, επίσημες δελτία ταυτότητας μη οδηγών, εγγραφές οχημάτων, τίτλους και ετικέτες. Οι κάτοικοι μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησης σε τοποθεσίες υπηρεσιών DMV και σε απευθείας σύνδεση.

Η ελάχιστη ηλικία για την απόκτηση άδειας οδήγησης της Virginia είναι 16 έτη και 3 μήνες.

Για να λάβετε την άδεια σπουδαστή της Βιρτζίνια, πρέπει να είστε τουλάχιστον 15 ετών και 6 μήνες. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια εξέταση όρασης. Οι νέοι οδηγοί πρέπει να ολοκληρώσουν ένα εγκεκριμένο από το κράτος πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών, να περάσουν ένα γραπτό τεστ γνώσεων και μια οδική δοκιμασία δεξιοτήτων και να διατηρήσουν μια άδεια μαθητευόμενου για τουλάχιστον 9 μήνες πριν λάβουν πλήρη άδεια οδήγησης.

Απαιτήσεις άδειας οδήγησης της Virginia

Εκπαίδευση οδηγού

Οι νέοι οδηγοί κάτω των 19 ετών πρέπει να ολοκληρώσουν ένα κρατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών που περιλαμβάνει 36 περιόδους διδασκαλίας.

Η εγκεκριμένη εκπαίδευση περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, την επιθετική οδήγηση και τις περισπασμούς. Περιλαμβάνει επίσης οδηγίες χειρός οδήγησης. Τουλάχιστον 40 ώρες πρέπει να οδηγούνται με άδεια κάποιου εκπαιδευόμενου πριν λάβουν πλήρη άδεια οδήγησης.

Δοκιμή γνώσης

Η γραπτή δοκιμή επαληθεύει τις γνώσεις σας σχετικά με τους νόμους περί κυκλοφορίας, τα οδικά σήματα και τους κανόνες ασφαλείας για την οδήγηση.

Οι εξετάσεις προσφέρονται σε walk-in βάση και διατίθενται στα αγγλικά και τα ισπανικά. Η δοκιμή δεν απαιτείται εάν είστε άνω των 19 ετών και έχετε έγκυρη άδεια από άλλο κράτος. Οι οδηγοί κάτω των 19 ετών πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εκπληρώσει τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Οδικός έλεγχος οδήγησης

Η δοκιμή δρόμου εξετάζει βασικές ικανότητες οδήγησης, όπως η δυνατότητα χρήσης φώτων πορείας, πλάτη σε ευθύγραμμη γραμμή και παράλληλου πάρκου. Η δοκιμή δεν απαιτείται αν έχετε έγκυρη άδεια από άλλη χώρα.