Οδηγός για το τρένο του Κουάλα Λουμπούρ

Με μια Μικρή Πρακτική, το Σύστημα Τρένου του KL κάνει Πολύ Αίσθηση

Η εξαιρετική δημόσια συγκοινωνία στην Κουάλα Λουμπούρ είναι εν μέρει υπεύθυνη για την εκρηκτική ανάπτυξη της πόλης από ένα μικρό στρατόπεδο εξόρυξης κασσίτερου στη δεκαετία του 1850 στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Μαλαισίας που γνωρίζουμε σήμερα. (Περισσότερα εδώ: ταξιδιωτικός οδηγός στη Μαλαισία .)

Παρά το εκτεταμένο δίκτυο σιδηροδρομικών συστημάτων, λεωφορείων και ακόμη και μονοκατοικιών, μεγάλο μέρος των 7,2 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης δεν επωφελούνται. Μόνο το εκτιμώμενο 16% των κατοίκων χρησιμοποιεί τη δημόσια συγκοινωνία, ενώ το υπόλοιπο επιλέγει να οδηγεί τα δικά του οχήματα.

Τα τρένα της Κουάλα Λουμπούρ είναι ο καλύτερος φίλος του ταξιδιώτη για την περιπλάνηση της περίφημης κυκλοφορίας της πόλης και την εξακρίβωση των πιο συναρπαστικών γειτονιών της και τα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε μέσα σε αυτά.

Μην εκφοβείτε όταν βλέπετε για πρώτη φορά το χάρτη των σιδηροδρόμων. τα εισιτήρια είναι εκπληκτικά φτηνά και το σιδηροδρομικό σύστημα είναι εύκολο στην πλοήγηση.

KL Sentral και άλλα αμαξοστοιχίες

Δύο γραμμές αμαξοστοιχίας ελαφρών σιδηροδρόμων και ένα μονοπύργιο κάτω από το RapidKL , μαζί με την περιφερειακή υπηρεσία KTM Komuter και μια ξεχωριστή σύνδεση Express Rail προς το αεροδρόμιο KL, συγκεντρώνουν συνολικά πάνω από εκατό σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Κουάλα Λουμπούρ. Οι περισσότερες από αυτές τις σιδηροδρομικές γραμμές συγκλίνουν στον τεράστιο σταθμό KL Sentral, τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νοτιοανατολική Ασία.

(Σημειώστε ότι η γραμμή Ampang δεν σταματά στο KL Sentral, αλλά μπορείτε να μεταβείτε από το ένα στο άλλο στο σταθμό Masjid Jamek, περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Πέρα από τον σταθμό KL Sentral, η ενσωμάτωση μεταξύ των διαφορετικών σιδηροδρομικών γραμμών που εξυπηρετούν το KL ήταν ασαφής: καθένα από αυτά κατασκευάστηκε κάτω από διαφορετικά καθεστώτα, με λίγη σκέψη για ενσωμάτωση. μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια προσπάθεια να ανακουφίσει τη δυσκολία.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε γραμμή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του MYRapid: myrapid.com.my.

Αγοράστε ένα τρένο για το τρένο του KL

Τα εισιτήρια για κάθε γραμμή είναι διαθέσιμα σε κάθε σταθμό. Οι σειρές Kelana Jaya και Ampang Lines εκδίδουν ένα μπλε τετράγωνο με δυνατότητα RFID που πωλούνται σε αυτόματους διανεμητές. Για να μπείτε στο σταθμό, πρέπει να πατήσετε το κουπόνι για να ενεργοποιήσετε το turnstile. Για να βγείτε από το σταθμό στο τέλος του ταξιδιού, το κουπόνι πρέπει να πέσει μέσα από μια υποδοχή για να ενεργοποιήσει το turnstile.

Οι βαρείς χρήστες του σιδηροδρομικού συστήματος μπορούν να αγοράσουν μια κάρτα αποθήκευσης αξίας Touch & Go στο KL Sentral για πρόσβαση σε όλα τα συστήματα LRT, τρένων και μονοαξονικών συστημάτων.

Τα εισιτήρια για την Express Rail Link πρέπει να αγοράζονται από την KL Sentral. το εισιτήριο έρχεται σε μια εύκαμπτη μαγνητική κάρτα που πρέπει να εισαχθεί στο turnstile πριν από την είσοδο στον σταθμό.

Ανάλογα με τον προορισμό, ένα εισιτήριο τρένου κοστίζει μεταξύ 33 σεντ και 1,50 δολάρια.

KL προορισμούς κοντά στην γραμμή Kelana Jaya

Η γραμμή Kelana Jaya 24 γραμμών, 24 θέσεων, εμφανίζεται ως ροζ στον χάρτη του συστήματος.

Περνάει από την κεντρική Κουάλα Λουμπούρ, επιτρέποντάς της να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της πόλης από την πιο χρηστική Γραμμή Ampang.

KL Προορισμοί κοντά στο KL Monorail

Η γραμμή 5 μονομέτρων 11 σταθμών KL Monorail Line εμφανίζεται ως πράσινη στο χάρτη του συστήματος.

Περνάει μέσα από το Χρυσό Τρίγωνο της Κουάλα Λουμπούρ, το πιο γνωστό στις παρακάτω στάσεις:

KL Προορισμοί Κοντά στο KTM Komuter

Η διασυνοριακή υπηρεσία KTM Komuter συνδέει την Κουάλα Λουμπούρ με τα προάστιά της στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο Klang Valley.

Λήψη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Express από το αεροδρόμιο (KLIA)

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κουάλα Λουμπούρ μέσω της KLIA έχουν δύο σιδηροδρομικές επιλογές για να φτάσουν στην πόλη. Γνωστή ως η Express Rail Link (ERL) , και τα δύο τρένα είναι ταχύτερα και πιο εύκολα από το ταξίδι με το λεωφορείο.

Επεξεργασμένο από τον Mike Aquino.