Δωρεάν πράγματα να κάνετε στην Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Η Κουάλα Λουμπούρ, η Μαλαισία μπορεί να είναι μια ακριβή πόλη για να επισκεφθείτε αν δεν είστε προσεκτικοί (τα εμπορεύματα στα εμπορικά κέντρα του Bukit Bintang είναι μερικά από τα πιο priciest που θα βρείτε στην περιοχή), αλλά υπάρχουν και πολλά δωρεάν πράγματα για τους ταξιδιώτες στο γνωρίζουμε.

Δωρεάν μεταφορά στο κέντρο της πόλης Κουάλα Λουμπούρ

Ας ξεκινήσουμε με το να φτάσουμε: ναι, πρέπει να πληρώσετε για να χρησιμοποιήσετε το LRT της Kuala Lumpur και το Monorail . Υπάρχουν όμως τέσσερα δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων που περικλείουν τις περιοχές Bukit Bintang / KLCC / Chinatown της κεντρικής Κουάλα Λουμπούρ που δεν χρεώνουν ένα λεπτό για τη χρήση τους.

Τα λεωφορεία GO KL προορίζονταν να αποσυμφορήσουν την κεντρική Κουάλα Λουμπούρ μειώνοντας τη χρήση αυτοκινήτων στην επιχειρηματική περιοχή. Είτε αυτή η εργασία είναι αμφισβητήσιμη, αλλά οι αποταμιεύσεις είναι αρκετά απτές - μπορείτε να ανασύρετε μια ελεύθερη βόλτα από το Pavilion Mall στο Bukit Bintang για να φτάσετε στο Pasar Seni ή αντίστροφα.

Κάθε λεωφορείο σταματάει στην τακτική στάση κάθε 5 έως 15 λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας. Κάθε γραμμή λεωφορείου τερματίζει σε ένα σημαντικό δρομολόγιο της πόλης: Pasar Seni (κοντά στο Chinatown LRT), το τερματικό λεωφορείου Titiwangsa , το KLCC , το KL Sentral και το Bukit Bintang .

Τα λεωφορεία και για τις δύο διαδρομές είναι κλιματιζόμενα, με αρκετό χώρο για 60-80 επιβάτες. Η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 6:00 και 11:00. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους για τις στάσεις των τεσσάρων γραμμών και τις διαφορετικές διαδρομές.

Δωρεάν περιήγηση στο Dataran Merdeka

Παλαιότερα το κέντρο του διοικητικού νευρικού κέντρου της βρετανικής αυτοκρατορίας στο Selangor, τα κτίρια γύρω από το Dataran Merdeka (Πλατεία Ελευθερίας) χρησίμευαν ως σημείο πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής σύγκλισης για τους Βρετανούς στη Μαλάγια μέχρι την κήρυξη ανεξαρτησίας στις 31 Αυγούστου 1957.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ διοργανώνει ένα δωρεάν περίπατο κληρονομιάς Dataran Merdeka που διερευνά αυτή την ιστορικά σημαντική περιοχή. Η εκδρομή ξεκινάει από την Πύλη KL City (τοποθεσία στους Χάρτες Google), πρώην εκτυπωτικό τυπογραφείο που τώρα χρησιμεύει ως το κύριο τουριστικό γραφείο της ιστορικής συνοικίας (που απεικονίζεται παραπάνω) και προχωρά σε κάθε ένα από τα ιστορικά κτίρια που περιβάλλουν την χορτώδη πλαζ που ονομάζεται Padang:

Εάν έχετε τρεις ώρες για να σκοτώσετε και μερικά καλά παπούτσια με τα πόδια για την εκκίνηση, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Tourism visitkl.gov.my ή στείλτε email pelacongan@dbkl.gov.my και εγγραφείτε.

Δωρεάν Walkabouts μέσα από τα πάρκα της Κουάλα Λουμπούρ

Οι πράσινοι χώροι της Κουάλα Λουμπούρ βρίσκονται εκπληκτικά κοντά στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε να φτάσετε σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα πάρκα μέσα σε λίγα λεπτά με το τρένο, να ασκήσετε, να περπατήσετε και να περπατήσετε (δωρεάν!) Στο περιεχόμενο της καρδιάς σας:

Βοτανικοί κήποι Perdana. Αυτό το πάρκο 220 στρεμμάτων αισθάνεται σαν μια απόκλιση από την αστική πόλη του KL. Ελάτε το πρωί για να συμμετάσχετε σε joggers και tai chi ασκούμενους. επισκεφθείτε το απόγευμα για ένα πικνίκ με θέα. Με απεριόριστες διαδρομές με πάρκα, πρόσβαση στο Orchid Garden (επίσης δωρεάν στο κοινό) και σε διάφορα μουσεία της περιοχής, οι Βοτανικοί Κήποι Perdana αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη μισής ημέρας με φτηνές τιμές.

Οι κήποι είναι ανοιχτοί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., με δωρεάν πρόσβαση μόνο τις καθημερινές (επισκέψεις κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και των δημόσιων αργιών με κόστος εισόδου RM 1 ή περίπου 30 λεπτά). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους. Θέση στους Χάρτες Google.

KL Forest Eco-Park . Η συντηρημένη ζούγκλα γύρω από το Bukit Nanas στην κεντρική Κουάλα Λουμπούρ μπορεί να είναι γνωστή για τον πύργο KL 1,380 ποδιών που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, αλλά η αναρρίχηση του πύργου δεν είναι ελεύθερη - σε αντίθεση με το αποθεματικό δασών 9,37 εκταρίων γύρω του.

Το KL Forest Eco-Park είναι το τελευταίο κομμάτι του αρχικού τροπικού δάσους που κάποτε κάλυπτε την Κουάλα Λουμπούρ. Τα δέντρα μέσα στο πάρκο - γιγαντιαία τροπικά είδη που από τότε έχουν αποδεκατιστεί σε όλη την υπόλοιπη περιοχή - προστατεύουν πρωτεύοντα όπως το μακρύ μακρύ ουρά και το ασημένιο λάνγκουρ. ερειπωμένα φίδια? και τα πουλιά.

Κάντε μια βόλτα στο KL Forest Eco-Park για να φανταστείτε τι ήταν το KL στις μέρες πριν τους ανθρώπους!

Οι επισκέπτες επιτρέπονται από τις 7πμ έως τις 6μμ καθημερινά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσημη ιστοσελίδα τους. Θέση στους Χάρτες Google.

KLCC Park. Αυτό το πάρκο 50 στρεμμάτων στους πρόποδες του εμπορικού κέντρου Suria KLCC κάνει μια πράσινη αντίθεση με τις πανύψηλες, στιλπνές δομές του KLCC (που χαρακτηρίζονται από το πιο διάσημο κτίριό του, τους Δίδυμους Πύργους Petronas).

Το 1,3 χιλιομέτρων κομμάτι καουτσούκ που ταιριάζει με καουτσούκ φροντίζει για τους καρδιοπαθούς, ενώ το φιλικό προς την οικογένεια στάση γύρω από το υπόλοιπο πάρκο - το Lake Symphony των 10.000 τετραγωνικών μέτρων, τα γλυπτά, οι βρύσες και η παιδική χαρά - προσφέρουν εκτροπές στους επισκέπτες όλων ηλικίες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσημη ιστοσελίδα τους. τοποθεσία στους Χάρτες Google.

Κήπο λίμνης Titiwangsa. Μια άλλη πράσινη όαση στη μέση της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, αυτό το πάρκο που περιβάλλει μια σειρά από λίμνες σας επιτρέπει να συνδέεστε κατευθείαν στον πολιτισμό της Μαλαισίας, χάρη στην πρόσβαση στην Εθνική Πινακοθήκη, το θέατρο Sutra Dance και το Εθνικό Θέατρο.

Οι αθλητικές δραστηριότητες στο Titiwangsa περιλαμβάνουν τζόκινγκ, κανό, ιππασία. Θέση στους Χάρτες Google.

Δωρεάν Γκαλερί Τέχνης και Εκδρομές Μουσείων Κουάλα Λουμπούρ

Μερικές από τις κορυφαίες γκαλερί τέχνης της Kuala Lumpur είναι επίσης ελεύθερες να επισκεφθούν.

Ξεκινήστε από την πανέμορφη Εθνική Πινακοθήκη - που ιδρύθηκε το 1958, αυτή η βιτρίνα της τέχνης της Μαλαισίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας στεγάζεται σε ένα κτίριο που θυμάται την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μαλαισίας. Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό: σχεδόν 3.000 έργα τέχνης τρέχουν το φάσμα από τις παραδοσιακές τέχνες μέχρι τις πρωτοποριακές δημιουργίες τόσο από τη Χερσόνησο όσο και από την Ανατολική Μαλαισία. Τοποθεσία στους Χάρτες Google, επίσημη ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια υπάρχει ο Galeri Petronas , ο οποίος είναι προσβάσιμος μέσω του εμπορικού κέντρου Suria KLCC στο βάθρο των δίδυμων πύργων Petronas. Ο όμιλος πετρελαίου Petronas παρουσιάζει την φιλανθρωπική / πολιτιστική πλευρά του με τη χορηγία ενός χώρου για καλλιτέχνες της Μαλαισίας και τους οπαδούς τους - οι επισκέπτες μπορούν να δουν νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους ή να παρακολουθήσουν διαφορετικά σεμινάρια σχετικά με τις τοπικές εξελίξεις στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Τέλος, για μια πιο πρακτική εμπειρία, επισκεφθείτε το Royal Visitor Center του Selangor, όπου μπορείτε να κάνετε μια ελεύθερη ξενάγηση στο μουσείο pewter. Ο Tin ήταν μια φορά η πιο πολύτιμη εξαγωγή της Μαλαισίας και η Royal Selangor κεφαλαιοποίησε τα πλούσια αποθέματα κασσίτερου για να δημιουργήσει μια τεράστια βιομηχανία στον τομέα των ειδών γραφείου.

Ενώ τα κασσίτερα έχουν κλείσει εδώ και πολύ καιρό, το Royal Selangor εξακολουθεί να φτιάχνει όμορφες τέχνες κασσίτερου - μπορείτε να αναθεωρήσετε την ιστορία της επιχείρησης και να παρουσιάσετε έργα στο μουσείο τους, και ακόμη και να καθίσετε για να δοκιμάσετε το χέρι σας για να φτιάξετε το pewterware μόνοι σας! Τοποθεσία στους Χάρτες Google, επίσημη ιστοσελίδα.

Δωρεάν πολιτιστικές παραστάσεις στο Pasar Seni

Η αγορά σουβενίρ, γνωστή ως Pasar Seni, ή Κεντρική Αγορά , φιλοξενεί μια πολιτιστική παράσταση στην υπαίθρια σκηνή κάθε Σάββατο ξεκινώντας στις 8μμ. Μια περιστρεφόμενη επιλογή χορευτών από διάφορες εγχώριες πολιτιστικές παραδόσεις δείχνει τα ταλέντα τους - και θα πάρει ακόμη και τα μέλη του κοινού να δοκιμάσουν τους χορούς τους στη σκηνή!

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Pasar Seni πραγματοποιούν επίσης ειδικές εκδηλώσεις που συμπίπτουν με τις ιδιαίτερες διακοπές από το εκτεταμένο ημερολόγιο των φεστιβάλ της Μαλαισίας .

Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Κεντρικής Αγοράς στον επίσημο ιστότοπό τους. Τοποθεσία της Κεντρικής Αγοράς στους Χάρτες Google.