Κουάλα Λουμπούρ Νόμισμα

Εισαγωγή στη Μαλαισιανή Ringgit

Το νόμισμα στην Κουάλα Λουμπούρ είναι το Μαλαισιανό ringgit.

Η ενασχόληση με ένα άγνωστο νόμισμα είναι μία από τις μοναδικές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες. Πρώτον, θα πρέπει να υπολογίσετε τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε το τοπικό νόμισμα χωρίς να κάνετε πάρα πολλούς μεσάζοντες πλούσιους. Όταν πληρώνετε, θα πρέπει να κάνετε τη συναλλαγματική ισοτιμία στο κεφάλι σας και να ανακατευτείτε για να βρείτε τις σωστές ονομαστικές αξίες στο πορτοφόλι σας, ίσως με ανυπόμονα άτομα να χτυπούν τα δάχτυλα στην ουρά πίσω σας.

Ευτυχώς, η εργασία με το νόμισμα στη Μαλαισία είναι απλή, σε αντίθεση με την Ινδία , τη Βιρμανία και άλλα μέρη με σύγχυση. Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι ταξιδιώτες παρατηρούν για τα χρήματα της Μαλαισίας είναι το πόσο πολύχρωμα είναι. Αυτό δεν είναι μόνο καραμέλα ματιών. Θα μάθετε γρήγορα ποια χρώματα ταιριάζουν με τις ονομασίες και γνωρίζουν τα ποσά με μια ματιά.

Σε σύγκριση με τα αμερικανικά δολάρια που έχουν ομοιόμορφο χρώμα και μέγεθος, τα τραπεζογραμμάτια της Μαλαισίας είναι πολύχρωμα, δημιουργικά και εφαρμόζουν προηγμένα μέτρα κατά της παραποίησης / απομίμησης. Τα διαφορετικά μεγέθη βοηθούν τους ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν καλά να βρουν τις σωστές ονομασίες.

Νόμισμα στη Μαλαισία εκδίδεται από την Τράπεζα Negara Malaysia (Εθνική Τράπεζα της Μαλαισίας).

Το Μαλαισιανό Ringgit

Η λέξη ringgit στην πραγματικότητα σημαίνει "οδοντωτή" στη Μαλαισία. Αναφέρεται στα ισπανικά νομίσματα δολαρίων αργύρου με ακατέργαστες άκρες που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν στη Μαλαισία κατά τη διάρκεια αποικιακών χρόνων.

Πριν από το 1975, το νόμισμα στην Κουάλα Λουμπούρ ήταν το δολάριο της Μαλαισίας. Πολύ σπάνια, ίσως ως ανάκαμψη στις ημέρες του δολαρίου, μερικές φορές οι τιμές εμφανίζονται με "$" ή "M $".

Το ringgit συνδέθηκε με το αμερικανικό δολάριο μέχρι το 2005, όταν η Μαλαισία ακολούθησε το προβάδισμα της Κίνας καταργώντας τη σχέση μεταξύ των δύο νομισμάτων. Το Μαλαισιανό ringgit δεν διατίθεται διεθνώς.

Χρησιμοποιώντας το νόμισμα στην Κουάλα Λουμπούρ

Το Ringgit διατίθεται σε ονομαστικές αξίες: RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 και RM100. Στη δεκαετία του 1990, η κυβέρνηση αποστρέφει τις ονομαστικές αξίες RM500 και RM1000 - μην επιτρέπετε σε κάποιον να σας δώσει ένα!

Κάθε ονομασία του ringgit είναι ένα μοναδικό χρώμα για να διευκολύνει την αναγνώριση. Τα ποσά εκτυπώνονται σε μεγάλο τύπο και είναι ευανάγνωστα. Το Μαλαισιανό ringgit εφαρμόζει αρκετά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας για να κάνει δύσκολη την αντιγραφή και την παραποίηση. Όπως στη Σιγκαπούρη, το νόμισμα εκτυπώνεται σε χαρτί υψηλότερης ποιότητας από εκείνο που βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και τις γειτονικές χώρες.

Μολδαβικά νομίσματα

Το Μαλαισιανό ringgit διαιρείται περαιτέρω σε 100 sen (σκεφτείτε: "λεπτά") με κέρματα σε ονομαστικές αξίες 5, 10, 20 και 50 sen. Μερικά από τα νομίσματα είναι τόσο ελαφριά που φαίνονται ψεύτικα!

Σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη, όπου τα νομίσματα συσσωρεύονται γρήγορα, οι τουρίστες σπάνια καταλήγουν να αντιμετωπίζουν πολλά νομίσματα στη Μαλαισία. Οι τιμές συχνά στρογγυλοποιούνται σκόπιμα στο κοντινότερο ringgit. Σε μερικές περιπτώσεις, τα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να ασχοληθούν με νομίσματα, έτσι θα πάρετε πραγματικά μερικά καραμέλες πίσω ως μέρος της αλλαγής σας!

Τιμές συναλλάγματος Κουάλα Λουμπούρ

Από το 2000, ένα δολάριο ΗΠΑ ήταν περίπου ισοδύναμο με 3 - 4,50 ringgit (RM3 - RM4,50).

Οι τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες που παρέχει το Google Finance:

Ως συνήθως, θα συναντήσετε περίπτερα ανταλλαγής νομισμάτων στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ καθώς και σε εμπορικά κέντρα και τουριστικά μέρη. Αν και η ανταλλαγή χρημάτων είναι η καλύτερη επιλογή, τα ΑΤΜ συνήθως προσφέρουν ένα καλύτερο ποσοστό, αν υποτεθεί ότι η τράπεζά σας δεν σας τιμωρεί πάρα πολύ για τις διεθνείς συναλλαγές.

Συγκρίνετε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία με την τιμή "sell" που δημοσιεύτηκε από το περίπτερο. Μετρήστε τα χρήματά σας με την απλή θέα του συνοδού προτού περάσετε μακριά από το παράθυρο.

Χρησιμοποιώντας ΑΤΜ στην Κουάλα Λουμπούρ

Τα παγκοσμίως συνδεδεμένα ATM μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρη την Κουάλα Λουμπούρ. Τα τέλη για την ανάληψη χρημάτων, αν υπάρχουν, είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα βάναυσα 220-baht της Ταϊλάνδης (περίπου 6,50 δολάρια ΗΠΑ ανά συναλλαγή).

Συμβουλή: Η χρήση ΑΤΜ που συνδέονται φυσικά με καταστήματα τραπεζών είναι πάντα η βέλτιστη πρακτική. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσετε την κάρτα σας αν έχει συλληφθεί και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να εγκατασταθεί στο μηχάνημα μια συσκευή αποκομιδής καρτών . Αυτές οι κρυφές συσκευές καταγράφουν και αποθηκεύουν τον αριθμό λογαριασμού σας καθώς τοποθετείται η κάρτα στο μηχάνημα. Η χρήση ενός ΑΤΜ που στέκεται στις σκιές μακριά από την κύρια λωρίδα είναι γενικά μια κακή ιδέα για πολλούς λόγους.

Τα τραπεζογραμμάτια RM100 που παρέχονται από ορισμένα ΑΤΜ μπορεί να είναι δύσκολο να σπάσουν. Προσπαθήστε να βρείτε τα ΑΤΜ που εκδίδουν μετρητά σε ονομαστικές αξίες RM50 και εισάγετε ένα ποσό που απαιτεί από το μηχάνημα να διανέμει μικρότερες ονομαστικές αξίες. Για παράδειγμα, ζητήστε RM450 και όχι RM500 - τουλάχιστον θα λάβετε ένα τραπεζογραμμάτιο RM50 αντί για πέντε RM100s. Αν το επιτρέπει το μηχάνημα, το RM490 θα ήταν ακόμα καλύτερο.

Άλλες επιλογές για την πρόσβαση στα χρήματα

Αν και η χρήση είναι γενικά σε παρακμή, οι ταξιδιωτικές επιταγές του American Express είναι οι πιο εύκολα αποδεκτές. Θα πληρώσετε μια αμοιβή ανά επιταγή σε μετρητά στις τράπεζες, οπότε φέρτε μεγαλύτερες ονομαστικές αξίες (π.χ. ένα $ 100 είναι καλύτερο από δύο $ 50).

Η Visa και η MasterCard είναι οι δύο πιο αποδεκτές πιστωτικές κάρτες. Τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα εμπορικά κέντρα, τα καταδυτικά καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, αλλά ενδέχεται να χρεώνουν για ένα τέλος υπηρεσίας ή προμήθεια. Αφήστε τις τράπεζές σας να γνωρίζουν ότι θα ταξιδέψετε πριν φύγετε. Διαφορετικά, η εμφάνιση των χρεώσεων που αναδύονται στην Ασία μπορεί να τους αναγκάσει να απενεργοποιήσουν την κάρτα σας για δόλια χρήση! Γενικά, είναι καλύτερο να παραιτηθείτε από τα σημεία ανταμοιβής και να χρησιμοποιήσετε μετρητά μόνο όταν ταξιδεύετε στη Μαλαισία .

Χρησιμοποιώντας χρήματα στη Μαλαισία

Όπως σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας , μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί μικρή αλλαγή για τις τοπικές επιχειρήσεις. Μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν χωρίς να έχουν αρκετή αλλαγή για την υπόλοιπη στροφή, αν τα καθαρίσετε νωρίς. Η πληρωμή για τα νούμερά σας στο δρόμο RM5 με τραπεζογραμμάτιο RM50 είναι απλά κακή μορφή - μην το κάνετε!

Προσπαθήστε με σθένος να συγκεντρώσετε μικρές αλλαγές για να πληρώσετε πωλητές δρόμου και ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με μεγάλα τραπεζογραμμάτια. Είναι ένα παιχνίδι χρημάτων που παίζει ο καθένας στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκτός από τα μεγάλα τραπεζογραμμάτια RM50 και RM100 να σπάσουν όταν πληρώνουν σε ξενοδοχεία, μπαρ, αλυσίδες mini-marts ή άλλες εγκαταστάσεις με άφθονες ταμειακές ροές.

Ανατρέφοντας στην Κουάλα Λουμπούρ

Η απόρριψη δεν είναι συνήθης στη Μαλαισία , ωστόσο, αναμένονται συμβουλές σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε εγκαταστάσεις πέντε αστέρων. Μια χρέωση υπηρεσιών 10 τοις εκατό μπορεί να προστεθεί στους λογαριασμούς ξενοδοχείων ή εστιατορίων σε καλύτερο μέρος. Προχωρήστε και συγκεντρώστε τους ναύλους για τους οδηγούς. αυτό είναι συνηθισμένο. Θα σας πει πιθανώς ότι δεν έχουν καμία αλλαγή ούτως ή άλλως!