Αυτή είναι η καλύτερη θέση στον κόσμο για να δείτε τα φίδια στη φύση

Είναι το παιδί σας γοητευμένο με φίδια; Σχεδιάστε ένα ταξίδι λίστας κάδων στα φίδια Narcisse Snake Dens στη Μανιτόμπα του Καναδά, όπου θα βρείτε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αβλαβών φιδιών καλτσοποιίας στον κόσμο. Βρίσκεται στο Νάρκισσε, στις πρασιές της περιοχής Interlake της Μανιτόμπα, περίπου 75 λεπτά με το αυτοκίνητο βόρεια του Γουίνιπεγκ. Η τοποθεσία προσφέρει την ευκαιρία να δείτε περισσότερα φίδια σε ένα μέρος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Γιατί να πάτε

Τα Narcisse Snake Dens είναι ένα ξεχωριστό μέρος για τους λάτρεις των ερπετών.

Η περιοχή Interlake της Μανιτόμπα μπορεί να υπερηφανεύεται, μακράν, από τη μεγαλύτερη συνάθροιση φιδιών φαντεζί κόκκινων όπλων στον κόσμο. Το χειμώνα, οι θερμοκρασίες μπορούν να μειωθούν σε 50 μοίρες κάτω από το μηδέν. Ως ψυχρόαιμα ζώα, τα φίδια είναι σε θέση να επιβιώσουν από τις ασυγχώρητες χειμερινές θερμοκρασίες ζώντας σε σχισμές στο ασβεστολιθικό υπόστρωμα που τρέχουν πέντε έως οκτώ πόδια κάτω από τη γραμμή παγετού.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των περιοχών είναι περιορισμένος, όλα τα φίδια πρέπει να συσσωρεύονται μαζί στο ίδιο πυκνό, που είναι το πώς δεκάδες χιλιάδες φίδια καταλήγουν σε μια γιγαντιαία μπερδεμένη μάζα. Ο ασβεστόλιθος στην επιφάνεια θερμαίνεται στο φως του ήλιου από την άνοιξη και προσφέρει ζεστασιά σε εποχή ζευγαρώματος. Οι συνθήκες είναι τόσο ευνοϊκές ώστε τα φίδια θα ταξιδεύουν μέχρι και 16 μίλια για να μοιράζονται το Narcisse.

Δεν υπάρχει πουθενά στη γη, όπου μπορείτε να δείτε τόσες πολλές φίδια σε ένα μέρος. Τα αβλαβή, φίδια με κίτρινη ρίγα μπορεί να έχουν μήκος 18 ίντσες έως 3 πόδια.

Καλύτεροι χρόνοι για επίσκεψη

Οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε τα Narcisse Snake Dens είναι η άνοιξη και η πτώση.

Κάθε άνοιξη, οι πυκνοί ζωντανοί ζουν με δεκάδες χιλιάδες κόκκινα φιδιά φουσκωτά, καθώς γέρνουν στην επιφάνεια από τα χειμωνιάτικα πετρώματα τους.

Σχεδιάστε να επισκεφθείτε μεταξύ του τέλους Απριλίου και της τρίτης εβδομάδας του Μαΐου. Μέσα σε αυτές τις λίγες εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες κόκκινων φιδιών φαντεζί αναδύονται από τις χειμερινές τους σκάλες για την εποχή ζευγαρώματος.

Τα φίδια διασκορπίζονται σε κοντινά έλη για το καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο, στοχεύετε σε επίσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα φίδια επιστρέφουν στα χαντάκια τους πριν περάσουν το χειμώνα στις ασβεστολιθικές σχισμές κάτω από το παγωμένο έδαφος.

Τι να περιμένεις

Τα φίδια φιδιών Narcisse διοικούνται από τη διατήρηση της Manitoba. Η είσοδος είναι δωρεάν. Υπάρχουν τέσσερα ενεργά πυκνά φίδια στο Narcisse. Κάθε ιστότοπος έχει πλατφόρμες προβολής όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα φίδια σε δράση. Οι οδηγοί, στους οποίους συμμετέχουν πολλοί φοιτητές που μελετούν το πάρκο και τη διαχείριση άγριων ζώων, είναι έτοιμοι να εξηγήσουν τα φίδια στους επισκέπτες και να βοηθήσουν τα παιδιά να τα πιάσουν και να τα κρατήσουν.

Τα σιντριβάνια συνδέονται με 3 χιλιόμετρα (1 μ.) Αυτοδιαχειριζόμενων ερμηνευτικών μονοπατιών, τα οποία καλύπτονται με θρυμματισμένο ασβεστόλιθο. Φροντίστε να φοράτε άνετα παπούτσια, αθλητικά παπούτσια, αθλητικά παπούτσια ή μπότες πεζοπορίας. Φέρτε μια φωτογραφική μηχανή και ένα ζευγάρι κιάλια για βέλτιστη προβολή φιδιών.

Εξερευνήστε τις επιλογές ξενοδοχείων στο Γουίνιπεγκ