Το σουηδικό μασάζ: Πλήρης Θεραπεία Σώματος

Οφέλη, τεχνικές και ιστορία αυτού του δυτικού στυλ μασάζ

Το σουηδικό μασάζ είναι το πιο κοινό και πιο γνωστό είδος μασάζ στη Δύση και το θεμέλιο για αθλητικό μασάζ , βαθύ μασάζ ιστών, μασάζ αρωματοθεραπείας και άλλα δημοφιλή δυτικά μασάζ.

Με βάση τις δυτικές έννοιες της ανατομίας και της φυσιολογίας - σε αντίθεση με την ενεργειακή εργασία στους "μεσημβρινούς" ή τις γραμμές του Sen που είναι το επίκεντρο των ασιατικών συστημάτων μασάζ, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν αυτό το είδος μασάζ για να τονώσουν την κυκλοφορία, να ξεπλύνουν το κυκλοφορικό σύστημα, να αποκαταστήσει το εύρος της κίνησης και να ανακουφίσει τον πόνο.

Εάν είναι η πρώτη σας φορά στο σπα ή δεν παίρνετε συχνά ένα μασάζ, ένα σουηδικό μασάζ είναι μια καλή εφαρμογή για αρχάριους. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ένα 50 ή 60 λεπτά σουηδικό ή βαθύ μασάζ ιστού, αλλά 75 ή 90 λεπτά θα δώσει στον θεράποντα περισσότερο χρόνο για να εργαστεί ο μυϊκός ιστός και να επιτύχει αποτελέσματα. Ένα σουηδικό μασάζ μπορεί να είναι αργό και ήπιο, ή έντονο και δυναμικό, ανάλογα με το προσωπικό στυλ του θεραπευτή και αυτό που προσπαθεί να επιτύχει.

Εάν θέλετε βαθύτερη δουλειά και μπορείτε να ανεχτείτε περισσότερη πίεση για να απαλλαγείτε από τον χρόνιο πόνο των μυών, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση σε ένα βαθύ μασάζ ιστού, το οποίο είναι μια άλλη μορφή σουηδικού μασάζ. Αν έχετε πόνο, θα πάρει πιθανώς μια σειρά από μασάζ για να πάρετε αποτελέσματα. Σουηδικό μασάζ και άλλα είδη θεραπευτικών μασάζ εκτελούνται από εκπαιδευμένους, αδειοδοτημένους θεραπευτές μασάζ.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια σουηδικού μασάζ

Σε όλο το σουηδικό μασάζ, ο θεραπευτής λιπαίνει το δέρμα με λάδι μασάζ και εκτελεί διάφορες περιποιήσεις μασάζ , συμπεριλαμβανομένων των βασικών τεχνικών για ένα παραδοσιακό σουηδικό μασάζ: effleurage, petrissage, τριβή, tapotement, κραδασμούς / νευρικά εγκεφαλικά επεισόδια και σουηδική γυμναστική.

Αυτές οι κινήσεις ζεσταίνουν τον μυϊκό ιστό, απελευθερώνουν τάση και βαθμιαία διασπώνουν μυϊκούς "κόμβους" ή προσκολλημένους ιστούς, που ονομάζονται συμφύσεις. Το σουηδικό μασάζ προωθεί τη χαλάρωση, μεταξύ άλλων οφέλη για την υγεία , αλλά πριν από το μασάζ, ο θεραπευτής θα πρέπει να σας ρωτήσει για τυχόν τραυματισμούς ή άλλες καταστάσεις που πρέπει να γνωρίζει.

Τα πράγματα που θα θέλατε να πείτε σε έναν θεραπευτή περιλαμβάνουν περιοχές στενότητας ή πόνο, αλλεργίες και συνθήκες όπως η εγκυμοσύνη. Μπορείτε επίσης να τους πείτε εκ των προτέρων εάν προτιμάτε ελαφριά ή σταθερή πίεση.

Μετά τη συμβουλή, ο θεραπευτής σας καθοδηγεί να ξαπλώσετε στο τραπέζι με την όψη προς τα πάνω ή κάτω και κάτω από το φύλλο ή την πετσέτα ή όχι και στη συνέχεια αφήνει το δωμάτιο. Θα χτυπήσει ή θα ρωτήσει εάν είστε έτοιμοι πριν εισέλθετε.

Τα οφέλη του να πάρει ένα σουηδικό μασάζ

Ακόμη και η μετάβαση στο θεραπευτή μασάζ και η λήψη ενός σουηδικού μασάζ θα ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα και θα προωθήσει μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, μειώνοντας το άγχος και την ένταση στο σώμα, το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανακούφιση της κατάθλιψης.

Τα σουηδικά μασάζ βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ενεργητικά, αυξάνοντας τη ροή του οξυγόνου με πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μυς στο σώμα σας. Επιπλέον, διεγείρει το λεμφικό σύστημα, το οποίο μεταφέρει τα απορρίμματα του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα επεξεργαστείτε το καλό και το κακό πολύ πιο γρήγορα.

Εάν αντιμετωπίζετε μυϊκές κράμπες και σπασμούς, ένα σουηδικό μασάζ με έμφαση στις προβληματικές περιοχές σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτού του πόνου. Η θεραπεία μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και η ισχιαλγία.

Το μασάζ δεν είναι καλή ιδέα αν έχετε πυρετό, λοιμώξεις, φλεγμονή, οστεοπόρωση και άλλες ιατρικές καταστάσεις - τουλάχιστον όχι χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας - και είναι καλύτερο να μην πάρετε ένα μασάζ εάν είστε άρρωστος. Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το εάν θα ήταν κατάλληλο για εσάς ή μασάζ, μιλήστε με έναν ιατρό πριν κάνετε κράτηση για ένα σουηδικό μασάζ.

Ο παράγοντας γυμνότητας

Κατά τη διάρκεια ενός σουηδικού μασάζ, είστε γενικά γυμνοί κάτω από μια πετσέτα ή ένα φύλλο. Ο θεραπευτής αποκαλύπτει μόνο το τμήμα του σώματος στο οποίο εργάστηκε, μια τεχνική που ονομάζεται draping . Αν το γυμνό σας βγάλει από τη ζώνη άνεσής σας, μπορείτε να κρατήσετε τα εσώρουχά σας και πολλοί νεοφερμένοι.

Ξεκινάτε συνήθως με την τοποθέτηση με το κεφάλι σας προς τα κάτω σε ένα σχήματος U λίκνο προσώπου έτσι ώστε η σπονδυλική σας στήλη να παραμείνει ουδέτερη. Ο θεραπευτής γενικά ξεκινάει με το να εργάζεται στην πλάτη σας, χρησιμοποιώντας διάφορα εγκεφαλικά επεισόδια μασάζ που περιλαμβάνουν έκχυση , ζύμωση, τριβή, τέντωμα και κτυπήματα.

Όταν τελειώσει με την πλάτη, δουλεύει το πίσω μέρος κάθε σκέλους. Όταν τελειώσετε με την πίσω πλευρά, κρατάει το φύλλο ή πετσέτα και κοιτάζει μακριά ενώ γυρίζετε και σκουπίζετε, καλύπτετε ξανά και στη συνέχεια μασάζ το μπροστινό μέρος κάθε σκέλους, και τα δύο χέρια σας, και στη συνέχεια το λαιμό και τους ώμους σας.

Μερικοί θεραπευτές εργάζονται με διαφορετική σειρά και όλοι έχουν το δικό τους στυλ και τεχνικές. Αν έχετε μόνο 50 λεπτά, μπορείτε επίσης να τους ζητήσετε να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Εάν η πίεση είναι πολύ ελαφριά ή υπερβολικά σταθερή, πρέπει να μιλήσετε και να ζητήσετε από τον θεραπευτή να το προσαρμόσει. Εάν θέλετε βαθύτερη δουλειά και μπορείτε να ανεχτείτε περισσότερη πίεση για να απαλλαγείτε από τον χρόνιο πόνο των μυών, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση σε ένα βαθύ μασάζ ιστού , το οποίο είναι μια άλλη μορφή σουηδικού μασάζ.

Το κόστος ενός σουηδικού μασάζ ποικίλλει, ανάλογα με το αν πηγαίνετε σε ένα σπα ημερήσιας διαμονής , στο spa resort, στο Spa προορισμού , σε μια αλυσίδα όπως το Masage Envy ή στο θεραπευτή μασάζ . Η σουηδική τιμολόγηση μασάζ εξαρτάται επίσης από το τμήμα της χώρας που ζείτε και από το πόσο πολυτελές είναι το σπα .

Γιατί ονομάζεται σουηδικό μασάζ

Το σουηδικό μασάζ βασίζεται στις δυτικές έννοιες της ανατομίας και της φυσιολογίας, σε αντίθεση με την ενεργειακή εργασία που είναι πιο συχνή στο ασιατικό μασάζ. Ο Ολλανδός ασκούμενος Johan Georg Mezger (1838-1909) πιστώνεται ως ο άνθρωπος που υιοθέτησε τα γαλλικά ονόματα για να υποδείξει τα βασικά εγκεφαλικά επεισόδια κάτω από τα οποία συστημάτισε το μασάζ όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Σουηδός φυσιολόγος, Per Henrik Ling (1776-1839) στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, ανέπτυξε ένα σύστημα που ονομάζεται «Ιατρική Γυμναστική» το οποίο περιλαμβάνει κινήσεις που εκτελούνται από θεραπευτή. Αυτά έγιναν γνωστά ως "σουηδικά κινήματα" στην Ευρώπη και "η σουηδική κίνημα της κούρασης" όταν ήρθαν στις ΗΠΑ το 1858.

Σύμφωνα με τον Robert Noah Calvert, συγγραφέα της ιστορίας του μασάζ, το σύστημα του Mezger έγινε σύγχυση με το σύστημα του Ling και επειδή ήρθε νωρίτερα, ο Ling έλαβε πίστωση για το "Σουηδικό σύστημα μασάζ". Σήμερα είναι γνωστό ως σουηδικό μασάζ στην Αμερική και "κλασικό μασάζ" στη Σουηδία!

Πώς το Σουηδικό Μασάζ πέτυχε "Φως"

Το σουηδικό μασάζ εξελίχθηκε στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα και έγινε ένα ολόκληρο σύστημα φυσιοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των μαλακών μορίων, των κινήσεων, της υδροθεραπείας και της ηλεκτροθεραπείας από τη δεκαετία του 1930, σύμφωνα με την ιστορική Patricia Benjamin. Απορρίφθηκε από τη φιλία, καθώς η σύγχρονη ιατρική, τα νοσοκομεία και τα φάρμακα μεταφέρθηκαν στο προσκήνιο της σκέψης του πολιτισμού μας για την υγεία. Ταυτόχρονα, οι "αίθουσες μασάζ" που ήταν μέτωπα για την πορνεία έδωσαν στους γνήσιους επαγγελματίες ένα πρόβλημα εικόνας.

Ο Μπέντζαμιν αναφέρει ότι το ενδιαφέρον για το μασάζ αναζωπυρώθηκε στη δεκαετία του 1970 ως τμήμα του αντι-κουλτουρι- στικού κινήματος. Το Ινστιτούτο Esalen στην Καλιφόρνια ανέπτυξε το "μασάζ Esalen", το οποίο συχνά δίνεται από το φως των κεριών, με μακρόχρονη ροή που εκπέμπεται ελαφρά. Δεν προοριζόταν κατ 'ανάγκην για επαγγελματίες, αλλά για να καλλιεργήσει το δόσιμο και τη λήψη της επαφής.

Αυτή η μέθοδος επηρέασε το σουηδικό μασάζ, μετακινώντας το προς ένα ελαφρύτερο χαλαρωτικό μασάζ. Εάν θέλετε πραγματικά αποτελέσματα, η σκέψη σας πηγαίνει, θα πρέπει να κλείσετε ένα βαθύ μασάζ ιστού. Σουηδικά και βαθιά μασάζ ιστού είναι ο πιο συχνά ζητούμενος τύπος μασάζ στα ιαματικά λουτρά σήμερα. Πριν και κατά τη διάρκεια της σουηδικής συνεδρίας μασάζ, επικοινωνήστε με τον θεραπευτή σας έτσι ώστε το μασάζ σας να είναι προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες σας ανάγκες.

Διαφορά μεταξύ σουηδικών και βαθιών ιστών

Ενώ το πιο συχνά ζητούμενο μασάζ είναι η σουηδική ποικιλία, τα βαθιά μασάζ ιστών είναι τα καλύτερα για μικρούς μυϊκούς τραυματισμούς και χρόνιους μυϊκούς προβληματισμούς, αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος τρόπος που οι δύο αυτές εκδοχές του μασάζ είναι διαφορετικές.

Το βαθύ μασάζ ιστού, όπως υποδηλώνει το όνομα, επικεντρώνεται στις βαθύτερες δομές των ιστών των μυών και οι μασάζ θεραπευτές εφαρμόζουν βαθιά μασάζ στα ιστό, εφαρμόζουν ισχυρή και σταθερή πίεση στο μυ, μέχρι να σπρώξουν και να χαλαρώσουν, παρέχοντας ανακούφιση σε βαθιές περιοχές έντασης συγκεκριμένους μύες.

Τα βαθιά μασάζ ιστών είναι καλύτερα από τα σουηδικά μασάζ για θεραπεία αθλητικών τραυματισμών, πόνου από κακή στάση (καθημερινή συνεδρίαση στο γραφείο) και χρόνιων σπασμών, αλλά τα σουηδικά μασάζ είναι συχνά πιο ολοκληρωμένα και χαλαρωτικά από τα βαθιά μασάζ των ιστών.