Τι είναι το Θεραπευτικό Μασάζ;

Χρησιμοποιώντας την ετικέτα του θεραπευτικού μασάζ είναι ένας τρόπος να υποδείξετε ότι ο σκοπός του μασάζ προορίζεται να προσφέρει οφέλη για την υγεία . Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρξουν " ευτυχισμένα τερματισμοί ". Η άλλη έννοια ενός θεραπευτικού μασάζ είναι ότι τόσο ο πελάτης όσο και ο ιατρός έχουν κοινό στόχο να επιτύχουν διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στο σώμα, γενικά μέσω μιας σειράς τακτικών μασάζ.

Είναι χρήσιμο να έχετε λίγη ιστορία για να καταλάβετε γιατί το θεραπευτικό μασάζ είναι ένας τόσο σημαντικός όρος στον τομέα της θεραπείας μασάζ.

Στη δεκαετία του 1880 οι μασέρ και μασέρ εργάζονταν στην συμβατική ιατρική ως βοηθοί γιατρών, καθώς και σε ιδιωτικές πρακτικές.

Ήταν ειδικευμένοι στους χειρισμούς των μαλακών ιστών που είναι γνωστοί ως effleurage, petrissage, τριβή και tapotement - οι κλασικές κινήσεις του σουηδικού μασάζ - οι οποίες αναπτύχθηκαν από τον ευρωπαίο ιατρό Johann Mezger.

Η άνοδος του θαλάμου μασάζ

Μέχρι τη δεκαετία του 1930, το σουηδικό μασάζ ήταν ένα ολόκληρο σύστημα φυσιοθεραπείας που περιελάμβανε χειρισμούς μαλακών ιστών, κινήσεις, υδροθεραπεία και ηλεκτροθεραπεία για γενική υγεία, θεραπεία ασθενειών και αποκατάσταση τραυματισμών. Οι ασκητές και οι μασέρ εργάστηκαν ως φυσιοθεραπευτές με γιατρούς, καθώς και σε YMCAs, δημόσια λουτρά, ιαματικά λουτρά, αίθουσες ομορφιάς και τις δικές τους κλινικές υγείας, μερικές φορές γνωστές ως αίθουσες μασάζ.

Ωστόσο, "αίθουσες μασάζ" άρχισαν να ανοίγουν με διαφορετική υπηρεσία. Μέχρι τη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του 1960 το "σαλόνι μασάζ" ήταν ένας ευφημισμός για έναν τόπο πορνείας.

Το μασάζ ως νόμιμη θεραπεία είχε υποτιμηθεί, όπως και τα επαγγέλματα μασέρ και μασέρ.

Στη δεκαετία του 1960 και του 1970 μια νέα γενιά ανθρώπων εμπνευσμένων από το ανθρώπινο δυνητικό κίνημα και τη δυνατότητα φυσικής θεραπείας, άρχισαν να ενδιαφέρονται και πάλι για θεραπεία μασάζ. Το Ινστιτούτο Esalen στην Καλιφόρνια, το οποίο ιδρύθηκε το 1962, ανέπτυξε το δικό του στυλ μασάζ Esalen.

Ονομάζονταν οι ίδιοι μασάζ θεραπευτές και το έργο που έκαναν "θεραπευτικό μασάζ" ως έναν τρόπο για την αποκατάσταση της επαγγελματικής φήμης του μασάζ.

Ακόμα και σήμερα οι άνδρες πελάτες καλούν ανεξάρτητους γυναικείους μασάζ θεραπευτές να ρωτήσουν για τις υπηρεσίες μασάζ τους, υπονοώντας ότι ενδιαφέρονται για ένα ευχάριστο τέλος ζητώντας για "μασάζ ολόκληρου του σώματος" ή "extras". Εξηγώντας ότι είναι ένα θεραπευτικό μασάζ, ο ασκούμενος τους επιτρέπει να γνωρίζουν ότι δεν περιμένουν ένα ευτυχισμένο τέλος και συνήθως θα κατεβάζουν γρήγορα το τηλέφωνο, αρνούμενοι να τους κρατήσουν σε κάθε περίπτωση.

Θεραπευτικό μασάζ για την επίτευξη διαρθρωτικών αλλαγών

Το άλλο νόημα ενός θεραπευτικού μασάζ είναι ότι τόσο ο πελάτης όσο και ο ιατρός έχουν κοινό στόχο να επιτύχουν διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στο σώμα, συχνά μέσω μιας σειράς τακτικών μασάζ. Ενώ κάθε επαγγελματικό μασάζ είναι θεραπευτικό, με πραγματικά οφέλη για την υγεία , μερικά μασάζ εστιάζουν περισσότερο στη χαλάρωση .

Για παράδειγμα, ένα σουηδικό μασάζ είναι ένα πιο επιφανειακό μασάζ που βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος και λεμφαδένων και σας χαλαρώνει. Ενώ είναι καλό για το σώμα και το μυαλό σας, δεν αποσκοπεί στη μετατόπιση των υποκείμενων δομών του σώματος που μπορεί να προκαλέσουν πόνο και περιορισμούς.

Το βαθύ μασάζ ιστού ή το αθλητικό μασάζ χρησιμοποιεί βαθύτερη πίεση και τριβή διασταυρούμενης ίνας για να απελευθερώσει τον ιστό που είναι προσκολλημένος ή στον σπασμό, ο οποίος είναι σίγουρα θεραπευτικός.

Αλλά αν πάρετε ένα μασάζ σε ένα θέρετρο ρύθμιση, πιθανότατα δεν θα δείτε ότι ο θεραπευτής και πάλι, η οποία περιορίζει το συνεχιζόμενο θεραπευτικό όφελος.

Ένα θεραπευτικό μασάζ σημαίνει ότι παρουσιάζετε στον θεράποντα μια συγκεκριμένη καταγγελία, για παράδειγμα, πόνο στο ισχίο σας, σφιχτοί ώμοι ή σπασμός στο κάτω μέρος της πλάτης σας (ή και τα τρία). Ο θεραπευτής ακολούθησε τέσσερα βήματα:

Μπορεί να ακούγεται πολύ εμπλεκόμενος, αλλά ένας έμπειρος θεραπευτής μπορεί να κάνει την εκτίμηση και να προτείνει ένα σχέδιο γρήγορα, ακόμα και σε ένα spa resort, και θα πρέπει να βιώσετε κάποιο βαθμό ανακούφισης ακόμη και σε μία συνεδρία. Ο περιορισμός ενός σπα θέρετρο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ένα μασάζ, ενώ σε διακοπές. Η επιστροφή για μια σειρά θεραπειών δεν είναι συνήθως πρακτική. Αλλά μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε έναν ιδιωτικό ιατρό ή έναν συνιστώμενο θεραπευτή μασάζ σε ένα τοπικό σπα, αν θέλετε να συνεχίσετε με θεραπευτικό μασάζ