Πρέπει να πάω στην σχολή αισθητικής;

Το να είσαι αισθητικός - επαγγελματίας φροντίδας του δέρματος - μπορεί να είναι ένας πολύ καλός και κερδοφόρος τρόπος για να ζεις, συνήθως σε ένα σπα , σπα ή στο ιατρείο . Οι βασικές δεξιότητες του αισθητικού προσφέρουν περιποιήσεις προσώπου , περιποιήσεις σώματος και αποτρίχωση. Οι πιο προηγμένες δεξιότητες περιλαμβάνουν την εργασία με μηχανήματα όπως IPL και λέιζερ για να αναζωογονήσουν το δέρμα και να αφαιρέσουν μόνιμα τα μαλλιά. Αναμένεται επίσης να πωλούν προϊόντα φροντίδας του δέρματος σε πελάτες, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το εισόδημά σας μέσω προμήθειας.

Μια άδεια για την αισθητική μπορεί επίσης να σας δώσει ένα καλό θεμέλιο για άλλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, όπως μακιγιάζ, πωλητής, αντιπρόσωπος του κατασκευαστή, λογοτέχνης ομορφιάς / blogger ή υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων που ειδικεύεται στις γραμμές ομορφιάς. Αλλά μην περιμένετε να πάρετε την άδειά σας και να προσληφθεί με βάση αυτό. Αναπτύσσετε τεχνογνωσία και πιστοποιήσεις, συμπληρώνετε τις ΑΛΛΕΣ δεξιότητες και την επαγγελματική εμπειρία που έχετε ήδη.

Το σχολείο αισθητικής είναι μια επένδυση χρόνου, ενέργειας και χρημάτων. Οι απαιτήσεις ποικίλλουν από κράτος σε κράτος, αλλά η πλειοψηφία των κρατών απαιτεί να ολοκληρώσετε 600 έως 1000 ώρες εκπαίδευσης. Το πλήρες σχολείο μπορεί να διαρκέσει τέσσερις έως έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και το σχολείο μερικής απασχόλησης μπορεί να διαρκέσει έως και 9 έως 12 μήνες. Ο κύριος σκοπός του σχολείου αισθητικής είναι να σας προετοιμάσει να περάσει τις εξετάσεις κρατικών αδειών. Διδάσκουν επίσης βασικές δεξιότητες που θα χρειαστείτε για να τελειοποιήσετε μέσω της εμπειρίας και μερικές φορές επιπλέον τάξεις.

Οι πραγματικότητες της αγοράς να είσαι αισθητικός

Μόλις περάσετε την εξέταση, ποια είναι η πραγματικότητα της αγοράς; Ενώ τα ιαματικά λουτρά αυξάνονται, υπάρχει πολύ λιγότερη ζήτηση για αισθητικούς από ό, τι οι μασάζ θεραπευτές . Δεδομένου ότι οι ιαματικές πηγές προσλαμβάνουν λιγότερους αισθητικούς συνολικά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί αυτή η πρώτη δουλειά.

Επίσης, πολλοί θεραπευτές μασάζ επιστρέφουν στο σχολείο για να λάβουν την άδειά τους για αισθητική, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τόσο περιποιήσεις προσώπου όσο και μασάζ.

Αυτή η τάση προς τη διπλή αδειοδότηση κατέστησε ακόμη δυσκολότερη για τους αισθητικούς να βρουν εργασία πλήρους απασχόλησης σε ιαματικές πηγές. Τα ιαματικά λουτρά και τα ιαματικά λουτρά προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες, έτσι θα προτιμούν να προσλάβουν αισθητικούς με λίγα χρόνια εμπειρίας. Αυτές είναι επίσης εξαιρετικά πολυπόθητες θέσεις εργασίας, οπότε ο κύκλος εργασιών δεν είναι συνήθως υψηλός.

Περισσότερες Αλυσίδες διαθέσιμες

Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί αυτή η πρώτη δουλειά σε ένα πολυάσχολο σπα, υπάρχουν περισσότερες αλυσίδες που τώρα καθιστούν ευκολότερο να βρεθεί ένας αρχικός χώρος όπου μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Η ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα ομορφιάς ULTA χρησιμοποιεί αισθητικούς για να δώσει Dermalogica περιποιήσεις προσώπου, φλούδες και μικροδερμοαπόξεση σε αρκετά χαμηλό κόστος. Θα αναμένετε επίσης να κερίσετε, να βάψετε τα φρύδια και τις βλεφαρίδες, να εφαρμόσετε επεκτάσεις βλεφαρίδων και να πωλήσετε πρόσθετες υπηρεσίες. Υπάρχουν σχεδόν 950 Ultas σε 48 πολιτείες.

Με 1.150 θέσεις σε 49 πολιτείες, η αλυσίδα franchise Massage Envy είναι ένα άλλο καλό μέρος για να ψάξετε για δουλειά. Το επιχειρηματικό μοντέλο μασάζ του Envy είναι να προσφέρει σχετικά χαμηλού κόστους υπηρεσίες σε μέλη που έχουν αγοράσει μηνιαία υπηρεσία. Πληρώνετε λιγότερα ανά υπηρεσία από ό, τι τα περισσότερα ιαματικά λουτρά ή ιαματικά λουτρά, αλλά πιθανότατα να είστε πιο απασχολημένοι. Και υπάρχει πάντα η ευκαιρία να κάνετε επιπλέον χρήματα μέσω προμηθειών που πωλούν προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Τα μειονεκτήματα της εργασίας ως αισθητικός

Συνήθως εισάγετε ένα σπα στο κάτω μέρος του τοτέμ πόλο και οι αισθητικοί που έχουν παραμείνει εκεί περισσότερο παίρνουν τις πιο δραστήριες μέρες και βάρδιες (κατά τη διάρκεια της ημέρας τα Σάββατα και τις Κυριακές). Ανάλογα με τους κανόνες κράτησης του σπα, ένας ακόμη ανώτερος αισθητικός μπορεί να είναι εντελώς κλειστός πριν πάρετε το πρώτο σας ραντεβού. Ορισμένα ιαματικά λουτρά προσπαθούν να κατανείμουν τις κρατήσεις ανάμεσα στους αισθητικούς.

Εάν δεν έχετε κάποια ραντεβού για την ημέρα, μερικά spa θα σας βάλουν "σε ετοιμότητα". Πρέπει να είστε διαθέσιμοι εάν κάποιος ζητήσει ένα πρόσωπο, αλλά δεν σας αποζημιώνονται αν δεν σας καλούν. Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους τα Σαββατοκύριακα, οπότε να είστε έτοιμοι να εργαστείτε το Σάββατο και την Κυριακή (εάν είστε αρκετά τυχεροί πάρτε αυτές τις μέρες).

Να είστε επιφυλακτικοί για μεγάλες αξιώσεις μισθών

Ένα σχολείο αισθητικής ασχολείται με την προσέλκυση νέων μαθητών.

Με άλλα λόγια, πωλούν τους εαυτούς τους. Να είστε σκεπτικοί αν μιλάνε για τους αποφοίτους τους που κάνουν $ 50.000 - $ 75.000 ετησίως. Αυτή είναι η εξαίρετη εξαίρεση.

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας αναφέρει ότι οι ειδικοί της φροντίδας του δέρματος έκαναν μέση αμοιβή 14,47 δολαρίων την ώρα το 2015. Το υψηλότερο πληρωμένο 10 τοις εκατό στο επάγγελμα κέρδισε περισσότερο από 29,49 δολάρια την ώρα, ενώ το χαμηλότερο-πληρωμένο 10% κέρδισε λιγότερο από $ 8,80. Τα καλά νέα είναι ότι ανέφεραν ότι υπάρχουν 55.000 θέσεις εργασίας εκεί έξω σήμερα και το πεδίο αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό 12% ετησίως.

Βελτιώστε τις πιθανότητες επιτυχίας σας

Είναι καλύτερο αν γνωρίζετε ότι θα έχετε μια δουλειά που σας περιμένει όταν ολοκληρώσετε το σχολείο. Ίσως να εργάζεστε ήδη σε ένα σπα στη ρεσεψιόν και ο σκηνοθέτης έχει υποσχεθεί να σας προσλάβει, ή κάποιος που γνωρίζετε ότι διαθέτει το σπα.

Ακριβώς να πάρει την άδεια σας και στη συνέχεια να αρχίσει να ψάχνει για μια θέση ως αισθητικός είναι το πιο δύσκολο. Μερικά πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να φέρετε στο μπροστινό μέρος του πακέτου:

Ορίστε γιατί θέλετε να μεταβείτε στο σχολείο αισθητικής

Πριν πάτε στο σχολείο αισθητικής, καθορίστε γιατί το κάνετε. Θέλετε να εργαστείτε ως αισθητικός; Θέλετε να είστε ειδικός ομορφιάς στον εταιρικό κόσμο; Ό, τι έχετε κατά νου, ερευνήστε τις πραγματικότητες της αγοράς μιλώντας με τους ανθρώπους στην επιχείρηση.

Συζητήστε με άλλους αισθητικούς και ρωτήστε τους για τις πραγματικότητες του χώρου εργασίας - ζήτηση στην αγορά, έναρξη μισθών, επίπεδα άγχους και ποια είναι τα καλύτερα και χειρότερα μέρη της εργασίας. Καλέστε τους ιδιοκτήτες ή τους διευθυντές σπα στα ιαματικά λουτρά όπου θα θέλατε να εργαστείτε και να τους πείτε ότι σκέφτεστε να πάτε στο σχολείο αισθητικών. Μάθετε αν θεωρούν ότι προσλαμβάνουν τους ανθρώπους από το σχολείο.

Κάθε φορά που μιλάτε με κάποιον στην επιχείρηση, ρωτήστε ποιο σχολείο αισθητικής πήγε ή ενοικιάστηκε από. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα ποια αισθητικά σχολεία έχουν την καλύτερη φήμη

Βρείτε το σωστό σχολείο για σας

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε μια καλύτερη ιδέα για την πραγματικότητα της αγοράς. Εάν εξακολουθεί να έχει νόημα να προχωρήσουμε, τα σχολεία έρευνας. Κάντε μια λίστα με τα αισθητικά σχολεία στο κράτος όπου ζείτε και καλέστε το σχολείο για μια τηλεφωνική συνέντευξη. Κάθε σχολείο έχει ένα τμήμα αποδοχής που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας στείλει ένα πακέτο πληροφοριών. Θα αφορά τις απαιτήσεις αδειοδότησης στην πολιτεία σας, το πρόγραμμα σπουδών, το κόστος του προγράμματος, τα προγράμματα πλήρους και μερικής απασχόλησης και την οικονομική βοήθεια. Θα πρέπει να είστε σε θέση να πάρετε μια καλή ιδέα για το πόσο επαγγελματικό ένα σχολείο είναι από το πώς θα ασχοληθούν με σας στο τηλέφωνο.

Όλα τα αισθητικά σχολεία σας διδάσκουν τι πρέπει να ξέρετε για να περάσετε τις εξετάσεις κρατικών αδειών - αυτός είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. Άλλες ερωτήσεις για να ρωτήσετε: Έχουν κάποιο εξειδικευμένο εξοπλισμό για να μάθετε; Πόσο καιρό εργάζονται οι δάσκαλοί τους και ποιο είναι το υπόβαθρό τους; Ποιο είναι το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης; Υπάρχουν οφέλη για τους πτυχιούχους, όπως οι εκπτώσεις στα προϊόντα ή τα μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης;

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθεί επιτόπια επίσκεψη στην αισθητική σχολή. Σας αρέσει η ατμόσφαιρα; Οι δάσκαλοι σας εντυπωσιάζουν; Συζητήστε με τους μαθητές ενώ βρίσκεστε εκεί και ρωτήστε τι σκέφτονται (μακριά από εκπαιδευτικούς ή συμβούλους εισδοχής). Ορισμένα σχολεία έχουν ανοιχτό σπίτι ή δωρεάν εργαστήρια ώστε να μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για την περιποίηση του δέρματος εν γένει και την ατμόσφαιρα στο σχολείο.

Ζητήστε τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου των αποφοίτων που μπορείτε να καλέσετε. Θα σας δώσουν την ειλικρινή γνώμη τους για το σχολείο, την αγορά εργασίας, την εκκίνηση των μισθών και το πώς είναι - στην αγορά σας - μόλις αποφοιτήσετε.