Ο πρώην σκύλος του Προέδρου του Ομπάμα, ο Μπο

Προεδρικό κατοικίδιο ζώο: Πορτογαλικό σκυλί νερού

Ο σκύλος του Προέδρου Obama ονομάζεται Bo. Το Bo είναι πορτογαλικό σκυλί νερού. Την Κυριακή του Πάσχα του 2009, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα και οι κόρες τους Μάλια και Σάσα έλαβαν το πορτογαλικό σκυλί νερού από τον Γερουσιαστή Τεντ Κένεντι και τη σύζυγό του Βίκι.

Ο Πρόεδρος είχε υποσχεθεί στα κορίτσια του στην ομιλία του για την Εκλογική Νύχτα ότι θα πάρουν ένα κουτάβι όταν μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο .

Η τελική επιλογή έγινε εν μέρει επειδή οι αλλεργίες των Μαλίων Ομπάμα υπαγόρευαν την ανάγκη για μια υποαλλεργική φυλή.

Λόγω του τριχωτού της τρίχας με ελαχιστοποιημένες τρίχες, το πορτογαλικό σκυλί νερού θεωρείται υποαλλεργική φυλή σκύλου.

Ένα δεύτερο πορτογαλικό σκυλί νερού

Το Bo έχει περιστασιακά ονομάζεται "Πρώτο σκυλί". Τον Αύγουστο του 2013, η Bo προσχώρησε η Sunny, ένα θηλυκό σκυλί της ίδιας φυλής.

Περισσότερα για τη φυλή

Σύμφωνα με την πορτογαλική λέσχη σκυλιών νερού της Αμερικής, η ύπαρξη του πορτογαλικού σκύλου νερού κατά μήκος της ακτής της Πορτογαλίας πηγαίνει πίσω αρκετό καιρό. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι στην προχριστιανική εποχή το «σκυλί νερού» θεωρήθηκε σχεδόν ιερό. Σε παλιότερες εποχές, αυτή η φυλή υπήρξε παντού κατά μήκος της ακτής της Πορτογαλίας. Αυτό το καλά ισορροπημένο σκυλί εργασίας εκτιμήθηκε από τους ψαράδες ως σύντροφος και σκύλος φύλακας.

Τα καθήκοντα απαιτούσαν τα σκυλιά να είναι άριστοι κολυμβητές και ναυτικοί. Τα σκυλιά ήταν ικανά να καταδύσουν υποβρύχια για να ανακτήσουν αλιευτικά εργαλεία και να αποτρέψουν τη διαφυγή των ψαριών από τα δίχτυα. Συνεχής κολύμβηση και συνεργασία με τους αλιείς για την αξιοσημείωτη μυϊκή εξέλιξη των οπίσθιων τεταρτημορίων.

Αυτός ο σκύλος με εξαιρετική νοημοσύνη και πιστή συντροφιά έδωσαν πρόθυμα κύριο καλά.

Στην Πορτογαλία, η φυλή ονομάζεται Cão de Água. «Cão» σημαίνει «σκύλος», «de Água» σημαίνει «νερό». Στην πατρίδα του, το σκυλί είναι επίσης γνωστό ως πορτογαλικό σκυλί αλιείας. Cão de Água de Pelo Το Ondulado είναι το όνομα που δίνει η μακρυμάλλη ποικιλία και το Cão de Água de Pelo Encaracolado είναι το όνομα της ποικιλίας σγουρά-παλτών.

Στη δεκαετία του 1930, ο Vasco Bensaude, ένας πλούσιος πορτογάλος επιχειρηματίας με ενδιαφέρον για σκύλους, εισήχθη στο πορτογαλικό σκυλί νερού από φίλους. Του είπαν μια "υπέροχη εργασία Cão de Água", και παρόλο που υπήρχαν μόνο λίγα σκυλιά που εξακολουθούν να εργάζονται στα σκάφη των ψαράδων, τελικά απέκτησε ένα σκυλί με το όνομα "Leão". Ο "Leão" (1931-1942) ήταν ο ιδρυτής της σύγχρονης φυλής και της οποίας βασίστηκε το πρωτότυπο πρότυπο φυλής. Η πρώτη γέννα γεννήθηκε στις 1 Μαΐου 1937.

Δεν θα ήταν για άλλα 30 χρόνια το πορτογαλικό σκυλί νερού να έρθει στην Αμερική. Οι Deyanne και Herbert Miller πιστώνονται με την εισαγωγή της φυλής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο τους εισαγόμενο πορτογαλικό σκυλί νερού, που έμεινε στις 12 Ιουλίου 1968, ήταν απόγονος του σκύλου του Leão, Vasco Bensaude. Ονομάστηκε Renascenca do Al Gharb, έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 12 Σεπτεμβρίου 1968. Ήταν γνωστός ως "Chenze" και έζησε μέχρι που ήταν 15 χρονών.