Πώς να χρησιμοποιήσετε τους πόντους και τα μίλια σας σε μια στάση

Μερικές φορές, όταν έχω μια μακρά, διεθνή πτήση έρχεται - για ευχαρίστηση, καθώς δεν μπορώ να αντέξω τον χρόνο για τις επιχειρήσεις - μου αρέσει να διαλύσει την πτήση με μια ενδιάμεση στάση. Όχι μόνο μια στάση κάνει κάθε πόδι της πτήσης συντομότερο, αλλά μου δίνει επίσης την ευκαιρία να δούμε και να εξερευνήσουμε μια νέα πόλη. Σε αντίθεση με τα layovers, τα οποία διαρκούν μόνο μερικές ώρες, οι ενδιάμεσες στάσεις μπορούν να διαρκέσουν τουλάχιστον μία ημέρα και μερικές φορές για μια εβδομάδα.

Για παράδειγμα, λέω ότι σχεδιάζω ένα ταξίδι στην Αυστραλία. Αντί να πετάς κατευθείαν από το Τορόντο στο Σίδνεϊ, θα μπορούσα να σκεφτώ μια ενδιάμεση στάση στη Χονολουλού για να ελέγξω τη Χαβάη για λίγες μέρες. Όσο η αεροπορική σας εταιρεία της επιλογής σας πετάει σε όλες τις πόλεις που προορίζονται, δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Μερικές αεροπορικές εταιρείες σας επιτρέπουν ακόμη να κάνετε κράτηση με τη χρήση των κερδισμένων μιλίων σας χωρίς να χρεώνετε επιπλέον τέλη για τις πρόσθετες πτήσεις. Τα παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα που έχω συναντήσει.

Icelandair

Παρόλο που πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν διαφημίζουν αναγκαστικά τα προγράμματα αναχώρησης - η επιλογή είναι κρυμμένη στη λεπτή εκτύπωση - το IcelandAir φωνάζει από τις στέγες σχετικά με τις επιλογές στάσης, οι οποίες ήταν περίπου από τη δεκαετία του 1960. Ίσως το πιο γνωστό πρόγραμμα μετεπιβίβασης, η Icelandair ενθαρρύνει τους επιβάτες της να περάσουν λίγες μέρες - έως και μια εβδομάδα - στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας στο δρόμο προς ή από 18 προορισμούς στις ΗΠΑ και 26 προορισμούς στην Ευρώπη, .

Επιπλέον, ο ιστότοπος της Icelandair περιγράφει ακόμη και τις συνιστώμενες δραστηριότητες για την αναχώρησή σας, ανάλογα με το αν είναι μία μέρα, δύο ημέρες, τρεις ημέρες ή πέντε ημέρες. Κάποιες προτάσεις περιλαμβάνουν την εμβάπτιση στη Blue Lagoon και την παρουσίαση σε μια συναυλία στην αίθουσα συναυλιών της Harpa.

Ψάχνετε να κερδίσετε ή να εξαργυρώσετε μίλια αεροπορικών εταιρειών ενώ σχεδιάζετε την ισπανική στάση σας;

Το πρόγραμμα αφοσίωσης της IcelandAir, το Saga Club, προσφέρει στα μέλη τη δυνατότητα να κερδίσουν μίλια σε πτήσεις και αγορές από συμμετέχοντες συνεργάτες. Μια πτήση μίας πτήσης μπορεί να εξαργυρωθεί για μόλις 18.960 πόντους. Δεν είναι μέλος του Saga Club; Η Icelandair έχει επίσης μια εταιρική σχέση με την Alaska Airlines, επιτρέποντας στα μέλη του σχεδίου διανυθέντων χιλιομέτρων να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν μίλια στην πτήση Icelandair. Πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική στην Ισλανδία ξεκινούν από 22.500 πόντους και οι πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη ξεκινούν από 27.500 πόντους.

Finnair

Εάν ταξιδεύετε στην Ευρώπη, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια στάση στο Ελσίνκι κατά μήκος του δρόμου. Ο Finnair δεν προσφέρει ούτε μία, αλλά δύο δωρεάν ενδιάμεσες στάσεις - μία προς κάθε κατεύθυνση, σε περίπτωση που δεν φτάσετε αρκετά από την αρχική σας επίσκεψη. Με μια στάση, μπορείτε να μείνετε στο Ελσίνκι για έως και πέντε νύχτες στο ταξίδι σας μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης ή Ασίας. Παρόμοια με τις συνηθισμένες δραστηριότητες της Iceland Air, η Finnair συνδέει με μια ιστοσελίδα συνεργάτη με μια ποικιλία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της στάσης σας. Αυτές περιλαμβάνουν μια περιήγηση με ξεναγό και περιήγηση στα αξιοθέατα, ένα πακέτο σπα και μια γραφική περιήγηση με λεωφορεία. Εάν είστε περιπετειώδης και επιθυμείτε να αποδράσετε από το Ελσίνκι, μια άλλη επιλογή είναι να πάτε στη βόρεια περιοχή της Φινλανδίας, όπου μπορείτε να μείνετε για δύο νύχτες, να συναντήσετε και να χαιρετήσετε με μια ομάδα σκυλιών έλκηθρο, επισκεφθείτε το χωριό Santa's, και πολλά άλλα .

Ως μέλος αφοσίωσης στο πρόγραμμα Finnair Plus, μπορείτε να κερδίζετε πόντους και μίλια με κάθε πτήση - με ενδιάμεσο σταθμό και με άλλο τρόπο. Τα αποκομμένα πόντα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για αναβαθμίσεις ταξικών ταξί (από 7.500 πόντους), επιπλέον υπηρεσίες επί του σκάφους (από 7.500) πτήσεις από 12.000 πόντους και ακόμη και πτήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες σε περισσότερους από 800 προορισμούς.

Etihad Airways

Οι επιβάτες της Etihad Airways έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν δωρεάν έως και δύο διανυκτερεύσεις σε μια ενδιάμεση στάση. Εκτός από τη δωρεάν στάση πτήσης, η Etihad Airways διαθέτει αρκετά προκαθορισμένα πακέτα ενδιάμεσων στάσεων για περιορισμένους επισκέπτες. Για παράδειγμα, οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για δύο διανυκτερεύσεις σε ένα από τα περισσότερα από 60 συμμετέχοντα ξενοδοχεία στο Αμπού Ντάμπι ξεκινώντας από $ 37 ανά διανυκτέρευση ανά άτομο - και η δεύτερη νύχτα είναι δωρεάν. Μια άλλη επιλογή είναι ένας γύρος γκολφ στο Αμπού Ντάμπι για τόσο χαμηλά όσο $ 40.

Το πρόγραμμα εμπιστοσύνης της Etihad, Etihad Guest, όχι μόνο επιτρέπει στα μέλη της να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια για τις στάσεις Etihad - και όλες τις πτήσεις - αλλά και για πτήσεις προς και από περισσότερους από 400 προορισμούς μέσω του προγράμματος συνεργατών. Οι εταίροι της περιλαμβάνουν Air New Zealand, American Airlines, Asiana Airlines και Virgin, για να αναφέρουμε μερικές.