Η υπόσχεση της Οκλαχόμα

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών για τα δίδακτρα του Free College

Η υπόσχεση της Οκλαχόμα είναι ένα πρόγραμμα υποτροφιών που καταβάλλει δίδακτρα στα κρατικά κολέγια και πανεπιστήμια του κράτους για τους υποψήφιους σπουδαστές από οικογένειες με χαμηλό έως μεσαίο εισόδημα. Αρχικά ξεκίνησε το 1996 και κάλεσε το Πρόγραμμα Πρόσβασης στην Εκπαίδευση της Οκλαχόμα, η Υπόσχεση της Οκλαχόμα ωφελεί δεκάδες χιλιάδες φοιτητές της Οκλαχόμα κάθε χρόνο. Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα:

Ποιος μπορεί να δικαιούται δωρεάν μαθήματα κολλεγίων με την υπόσχεση της Οκλαχόμα;

Μόνο οι μαθητές 8ου, 9ου και 10ου βαθμού που είναι κάτοικοι της Οκλαχόμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υπόσχεση της Οκλαχόμα και το πρόγραμμα περιορίζεται σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα 55.000 $ ή λιγότερο κατά τη στιγμή που ο φοιτητής υποβάλλει αίτηση.

Για πολλά χρόνια, το όριο εισοδήματος ήταν 50.000 δολάρια, αλλά με νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2017, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε. Θα αυξηθεί και πάλι σε $ 60.000 αρχίζοντας με τους υποψηφίους στο σχολικό έτος 2021-2022.

Το συνολικό εισόδημα περιλαμβάνει το εισόδημα που περιλαμβάνεται στην ομοσπονδιακή επιστροφή φόρου εισοδήματος, καθώς και τα έσοδα από μη φορολογημένες πηγές, όπως η υποστήριξη παιδιών, η δημόσια βοήθεια και η κοινωνική ασφάλιση. Αν και το εισόδημα της οικογένειας μπορεί να αυξηθεί μετά την εφαρμογή, δεν μπορεί να υπερβεί τα 100.000 δολάρια κατά τη στιγμή που ο φοιτητής αρχίζει το κολλέγιο και πριν λάβει την υποτροφία. Για τους σπουδαστές που φοιτούν στο σπίτι, τα επίπεδα βαθμού δεν ισχύουν. Αντίθετα, πρέπει να είναι 13, 14 ή 15 κατά τη στιγμή της αίτησης. Επιπλέον, οι παραλήπτες της υπόσχεσης της Οκλαχόμα πρέπει να κάνουν ορισμένα μαθήματα γυμνασίου και να κάνουν καλούς βαθμούς.

Ποιες είναι οι ακαδημαϊκές απαιτήσεις;

Η υπόσχεση της Οκλαχόμα απαιτεί από τους μαθητές να λάβουν 17 μονάδες συγκεκριμένων μαθημάτων προετοιμασίας κολλεγίων στο γυμνάσιο. Οι κρατικοί υπάλληλοι της Οκλαχόμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση έχουν μια ηλεκτρονική λίστα των μαθημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν.

Οι σπουδαστές πρέπει επίσης να κάνουν μια σωρευτική 2,5 GPA ή καλύτερη σε αυτές τις 17 μονάδες, καθώς και συνολικά στο γυμνάσιο.

Υπάρχουν άλλες απαιτήσεις;

Ναι, η Υπόσχεση της Οκλαχόμα έχει επίσης συμπεριφορά συμπεριφοράς. Η παραβίαση του σχολείου, η κατάχρηση ναρκωτικών ή το αλκοόλ και η διάπραξη εγκλήματος είναι όλα τα ζητήματα συμπεριφοράς που απαγορεύονται.

Μόλις φοιτήσει στο κολλέγιο, ο φοιτητής πρέπει να παραμείνει σε καλή ακαδημαϊκή κατάσταση, να διατηρήσει ελάχιστη ΣΔΣ (1,7 για τις πρώτες 30 ώρες πίστωσης, 2,0 ως δευτεροετής φοίτηση, 2,5 ως κατώτερο και στη συνέχεια) και δεν μπορεί να ανασταλεί. Για έναν πλήρη κατάλογο απαιτήσεων και όρων, ανατρέξτε στο okhighered.org/okpromise.

Γιατί πληρώνει η υπόσχεση της Οκλαχόμα;

Η υπόσχεση της Οκλαχόμα πληρώνει το κόστος όλων των διδάκτρων για εγγραφή σε δημόσιο κολλέγιο ή πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Πληρώνει ένα μέρος αυτού του κόστους για φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ιδιωτικό σχολείο, καθώς και για μαθήματα σε ορισμένα δημόσια κέντρα τεχνολογίας. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι δεν καλύπτει βιβλία, προμήθειες, δωμάτιο και σκάφους ή άλλα ειδικά τέλη.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στην υπόσχεση της Οκλαχόμα;

Όπως σημειώνεται παραπάνω, η εγγραφή πρέπει να γίνεται όταν ο φοιτητής είναι στην 8η, 9η ή 10η τάξη (ηλικίας 13-15 ετών για τους φοιτητές που φοιτούν στο σπίτι). Η προθεσμία κάθε έτους είναι συνήθως στα τέλη Ιουνίου και οι αιτήσεις είναι διαθέσιμες κάθε χρόνο τον Αύγουστο. Ελέγξτε online για μια τρέχουσα εφαρμογή.

Τι γίνεται αν χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες;

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ένας γενικός οδηγός και υπάρχουν ορισμένες ειδικές περιστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Oklahoma Regents για Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω τηλεφώνου στο τηλέφωνο (800) 858-1840 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο okpromise@osrhe.edu.