Επισκεφτείτε το Άμστερνταμ το χειμ

Δεν υπάρχει έλλειψη ψυχαγωγίας στο Άμστερνταμ το χειμώνα

Ενώ η εποχή της τουλίπας άνοιξη φέρνει τους περισσότερους τουρίστες στην περιοχή, το Άμστερνταμ έχει πολλά κρυμμένα και όχι τόσο κρυμμένα αξιοθέατα το χειμώνα για όσους επιθυμούν να αγωνιστούν για τον ψυχρότερο καιρό.

Οι εβδομάδες που φτάνουν μέχρι τις αργίες του Δεκεμβρίου στο Άμστερνταμ είναι δημοφιλείς για τους τουρίστες, ενώ οι τιμές και τα αεροπορικά εισιτήρια των ξενοδοχείων θα είναι πιο κοντά σε εκείνες που βρέθηκαν στις υψηλές σεζόν στις αρχές της άνοιξης και του καλοκαιριού. Αλλά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των τουριστών μειώνεται σημαντικά, οπότε όσοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα στον ταξιδιωτικό τους προϋπολογισμό θα πρέπει να μπορούν να βρουν καλές προσφορές.

Οι χειμερινές μέρες στο Άμστερνταμ είναι παρόμοιες με εκείνες στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με τον ήλιο να ρυθμίζεται ήδη στις 4:30 μ.μ. στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο καιρός είναι αποτρεπτικός για πολλούς τουρίστες. Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο βροχερός μήνας του Αμστερνταμ και ο Φεβρουάριος είναι ο ψυχρότερος.

Εδώ μπορείτε να περιμένετε εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ τους χειμερινούς μήνες.

Δεκέμβριος στο Άμστερνταμ: Sinterklaas και Kerst

Οι παραδόσεις των εορταστικών περιόδων διακοπών βρίσκονται σε καλό δρόμο στο Άμστερνταμ, στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς ολλανδικοί εορτασμοί Sinterklaasavond (παραμονή του Αγίου Νικολάου) στις 5 Δεκεμβρίου.

Για να προετοιμαστούν για την άφιξη του Sinterklaas, τα ολλανδικά παιδιά έβαλαν τα παπούτσια τους δίπλα στο τζάκι πριν από την ώρα του ύπνου, καθώς η παράδοση απαιτεί ο Sinterklaas να εγκαταλείψει τις περιποιήσεις στα καλά παιδιά. Ορισμένες αγαπημένες απολαύσεις περιλαμβάνουν σοκολάτες και μια ποικιλία από καρυκεύματα με καρυκεύματα, από τούβλα speculaas μέχρι το δάγκωμα μεγέθους pepernoten και kruidnoten . Η Sinterklaasavond είναι παραδοσιακά παιδική διακοπές στην Ολλανδία.

Αφού η Sinterklassavond καταρρεύσει, υπάρχουν ακόμη Kerst (Χριστούγεννα) για να προσβλέπουμε στις 25 Δεκεμβρίου, όταν πολλά ολλανδικά (αλλά όχι όλα) ανταλλάσσουν δώρα Χριστουγέννων. Τα ολλανδικά γιορτάζουν με χριστουγεννιάτικα δέντρα και φωτιστικές οθόνες, και μεγάλα οικογενειακά γεύματα

Στη συνέχεια, υπάρχει Tweede Kerstdag (Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων), που γιορτάζεται στις 26 Δεκεμβρίου.

Οι Ολλανδοί λαμβάνουν αυτές τις εθνικές διακοπές για να επισκεφθούν συγγενείς ή να ψωνίσουν, ειδικά για έπιπλα.

Η 31η Δεκεμβρίου είναι "Oud en Nieuw" (παλιά και νέα), όπως λένε οι Ολλανδοί στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα Άμστερνταμ γιορτάζουν την ερχόμενη χρονιά με πάρτι σε όλη την πόλη, από κωμωδίες μέχρι μουσικές εκδηλώσεις. Οι τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου είναι επίσης η μοναδική εποχή του χρόνου, όταν επιτρέπονται οι πωλήσεις πυροτεχνημάτων στο Άμστερνταμ, και τα πυροτεχνήματα σε όλη την πόλη βοηθούν να ξεκινήσουν το νέο έτος.

Ιανουάριος στο Άμστερνταμ: Πρωτοχρονιά και εβδομάδα μόδας

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, η 1η Ιανουαρίου είναι εθνική εορτή στις Κάτω Χώρες, καθώς και μια μέρα για να ανακάμψει από την κρίση της Πρωτοχρονιάς. Σημειώστε ότι πολλά τουριστικά αξιοθέατα και άλλες επιχειρήσεις είναι κλειστά για την ημέρα, οπότε ελέγξτε με ατομικά αξιοθέατα για διακοπές διακοπών ή μειωμένες ώρες.

Δεδομένου του κρύου καιρού, υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Άμστερνταμ τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους δύο εορτασμούς της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας του Άμστερνταμ Αυτό είναι το κορυφαίο γεγονός στο ημερολόγιο της μόδας της πρωτεύουσας και τα εκδηλώματά του εκτός προγραμματισμού εξασφαλίζουν την αφθονία να δει και να κάνει ακόμα και πέρα ​​από τις πασαρέλες. Η εβδομάδα μόδας πραγματοποιείται στα τέλη Ιουλίου και το τέλος Ιανουαρίου και έχει πολλές μικρές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις στο πλαίσιο του κύριου γεγονότος.

Δεν είναι όλα τα γεγονότα της εβδομάδας μόδας ανοιχτά στο κοινό, γι 'αυτό ελέγξτε την ιστοσελίδα για τις τελευταίες πληροφορίες και τις τιμές των εισιτηρίων.

Ένα άλλο δημοφιλές ετήσιο γεγονός τον Ιανουάριο είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικού Θεάματος, γνωστό και ως Impro Amsterdam. Ξεκίνησε το 1995, η Impro Amsterdam προσελκύει καλλιτέχνες κωμωδίας από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν σε παραστάσεις, σεμινάρια και συνομιλίες. Κατά παράδοση πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί επίσης ένα ετήσιο ιππικό τουρνουά τον Ιανουάριο, που ονομάζεται Jumping Amsterdam. Οι κορυφαίοι αθλητές σε διάφορα αθλήματα αλόγων ανταγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες ιπποδρομιών. Το Jumping Amsterdam διαθέτει επίσης παιδικά shows, μουσική ψυχαγωγία και φαγητό και ποτό.

Φεβρουάριος στο Άμστερνταμ: Βαλεντίν και μπλε

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι γηγενείς ολλανδικές διακοπές και παρόλο που οι Άμστερνταμς παρατηρούν μερικές από τις παραδόσεις της, δεν είναι τόσο διάσημος όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ζευγάρια μπορούν να γιορτάσουν με ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια της πόλης ή να ανταλλάξουν μικρά δώρα.

Εάν μένετε στο Άμστερνταμ και ψάχνετε για ένα ημερήσιο ταξίδι, το Delft απέχει μία ώρα με το τρένο και διαθέτει το ετήσιο De Koninck Blues Festival κάθε Φεβρουάριο. Οι Blues μουσικοί αναλαμβάνουν πάνω από 30 χώρους στην Παλιά Πόλη του Delft για λίγες μέρες δωρεάν παραστάσεων. Ορισμένες από τις διαλέξεις και τα εργαστήρια χρεώνουν ελάχιστα τέλη εισιτηρίων.

Ένα άλλο αξιοθέατο που πρέπει να δούμε είναι το ετήσιο φεστιβάλ γλυπτικής πάγου στο Roermond (περίπου μια διήμερη διαδρομή με τρένο από το Άμστερνταμ) Κάθε χρόνο περίπου 50 καλλιτέχνες κατασκευάζουν μια συλλογή από γλυπτά από πάγο και χιόνι που διατηρούνται δροσερά σε θερμική σκηνή. θα θέλουν σίγουρα να ντύσουν ζεστά: η θερμοκρασία σε αυτόν τον εκθεσιακό χώρο διατηρείται στους 17 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Εκτός από τα ετήσια φεστιβάλ, οι επισκέπτες στο Άμστερνταμ το χειμώνα μπορούν να ελέγξουν κάποια από την ιστορική αρχιτεκτονική της πόλης, την περιβόητη περιοχή Red Light και τα διάφορα μουσεία. Ανεξάρτητα από τον καιρό ή την εποχή του χρόνου, οι ταξιδιώτες στο Άμστερνταμ δεν θα πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα να κρατούν απασχολημένοι σε αυτήν την πολιτισμικά δυναμική και γραφική πόλη.